My děti ze stanice Zoo

63%
My děti ze stanice Zoo
Plakát traileru

Christiane, Stella, Babsi, Axel, Michi a Benno se potkávají v berlínských klubech, kam chodí na tajné opojné večírky. Jsou plní sil a cítí se neohroženě. Na plné obrátky si užívají života v tomto „ráji“, který se na první pohled zdá být plný barev, troufalostí a vzrušujících zážitků. Postupně se sbližují a společně hledají nová vzrušení a požitky. Ocitají se na vrcholu euforie, ze které však padají na hluboké dno. Hlavní hrdinkou je Christiane, jejíž život se bortí po ošklivém rozchodu rodičů. Z domu utíká přímo do svůdného prostředí berlínského podsvětí. Únik před realitou, život v přítomném okamžiku, začátky krásných přátelství, móda, hudba, závislosti... Samotný seriál je značně návykový. Volně pojatá seriálová adaptace autobiografického bestselleru a kultovního filmu MY DĚTI ZE STANICE ZOO má potenciál zaujmout všechny generace. (HBO)





Recenze: My děti ze stanice Zoo

Kinobox.cz
55%

Filmové "Děti" se vměstnaly do dvou hodin a osmnácti minut, byly dokumentaristicky laděné a důležitou roli v nich hrála hudba Davida Bowieho. Seriál čítající osm dílů má přes sedm hodin, na Bowieho skladby tu též dojde, ale jinak zde hudební podkres tvoří nejasně datovaná elektronická klubová hudba vymykající se jak přelomu 70. a 80. let, tak současné produkci, navíc často přináší až příliš podbízivě-návodné emoce.


xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Nedaří se tomu ospravedlnit svojí existenci - tahle látka nepotřebuje být rozpracovaná do osmihodinové minisérie, veškeré rozšiřování jen popírá její princip a snižuje intenzitu. Navíc to má přinejmenším co do práce s rekvizitami a kostýmy nepříjemný nádech romantizujícího retra - ale to se stane, když dílo založené na aktualitě a bezprostřednosti adaptujete po čtyřiceti letech. Jinak všichni odvedli dobrou práci, ten seriál vypadá dobře a rád bych od tohohle štábu viděl něco dalšího (pokud něco, tak je ten seriál až moc krásný). Jen prostě nevím, jestli tohle byla dobrá látka.

Dodatečné informace

Původní název:
Wir Kinder vom Bahnhof Zoo (více)
  • Německo My děti ze stanice Zoo
  • Německo Wir Kinder vom Bahnhof Zoo
  • Německo We Children from Bahnhof Zoo
Země původu:
Německo
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné