Identita

71%
Identita

Co když byla každá volba, kterou v životě učiníme, předem rozhodnuta? Co když v životě neexistují žádné náhody a naše osudy byly již dávno předurčeny? Uprostřed kruté bouře se schází deset lidí, z nichž si každý střeží své osobní tajemství. Řidič limuzíny, televizní hvězda 80. let, policista, který převáží zabijáka, prostitutka, novomanželský pár a rodina v krizi nacházejí přístřeší ve zpustlém motelu, který provozuje nervózní noční správce. Když ale návštěvníci začnou jeden po druhém umírat, úlevu z nálezu přístřeší rychle vystřídá strach. Všichni si brzy uvědomí, že pokud chtějí přežít, budou muset odhalit tajemství, které je svedlo dohromady.




Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Tento snímek jsem shlédl hned v uvedení na dvd a to mi bylo nějakých 13 let. Už tenkrát jsem byl ze snímku doslova odrovnaný a zadek mi cvakala po celou dobu sledování. To co se v jednu chvíli jevilo jako jasná věc,tak v druhý moment vůbec neplatilo. Identita je zkrátka napínavá podívaná plná zvratů a napětí.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8
Padrádní hororový thriller. Napětí, že by se s ním dalo napínat ocelové lano, skvělá atmosféra i herci. Bohužel pro mě jsem nějak vytušil, kdo bude asi pachatelem a vraždícím monstrem v jedné osobě. Pěkný film s devadesátkovým lookem a skvělým Cusackem i Liottou.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
9
Příběh je to svým způsobem jednoduchý, ale scénáristicky rozehraný velkolepě. Zpočátku to vypadá zase jako nějaká hra a motivy k tomu jsou, ale každou další scénou se neustále motivy mění. I co se týče určitých postav. Jsou všichni ti, za koho se vydávají? Děj si velkolepě pohrává i s divákem a vyzývá ho k odhalení strůjce všeho dění. Opravdu divák dokáže odhadnout, kdo za tím vším stojí? Konec určitě překvapí každého. Ale ano, v jistém smyslu se jedná o nelogičnost po té, čeho byl divák svědkem, ale dějově to funguje a snímek je natočen vskutku dobře. Má své napětí, atmosféru, patřičné nezpomalující tempo a zbytečně nezdržuje zbytečnostmi. Tohle se zkrátka povedlo.

Dodatečné informace

Původní název:
Identity (více)
  • USA Identita
  • USA Identity
Premiéra v ČR:
19. 6. 2003
Země původu:
USA
Rozpočet:
28 mil. USD
Tržby:
90,26 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Identita je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch