Bond. Příští James Bond. Kdo to bude?

Bond. Příští James Bond. Kdo to bude?
O tom, že minimálně ve dvou následujících Bondech uvidíme v hlavní roli Daniela Craiga, není sporu. Ostatně smlouvy jsou stvrzeny podpisy a podmínkami, které Daniela a jeho rodinu zajistí do konce věků, takže má důvod si svou fyzičku hezky udržovat. Už nyní se ale spekuluje, kdo by mohl být nejvhodnějším kandidátem na Bonda nového. Držme se předpokladu, že by to měl být herec (tím nechceme říct, že by to mohlo být zvíře, ale už se debatovalo i o možnosti agentky 007). Navíc populární herec s britskými kořeny a akcentem. S charismatem. Objevila se už řada jmen. Držme se předpokladu, že pokud se budou následující dva Bondové natáčet s Danielem, dalšího Bonda v jiném podání se dočkáme nejdříve někdy kolem roku 2017. Vybranému borci by v tu dobu mělo být mezi 35 až 45 lety. Kdo tedy připadá v úvahu? Kinobox navrhuje tuto dvanáctku možných borců.
bond-pristi-james-bond-kdo-to-bude
1. Idris Elba (Anglie) –v roce 2017 mu bude 45 let. Byl by prvním černošským Bondem a vzhledem k jeho rostoucí popularitě (seriál Luther, Thor) a to nejen na britských ostrovech, není jeho kandidatura bez šance. Letos by jí mohl napomoci snímek The Gunman, kde si Idris zahraje špióna, který musí očistit své jméno.
bond-pristi-james-bond-kdo-to-bude-1
2. Christian Bale (Wales) – v roce 2017 mu bude 43 let. Ačkoli žije již delší dobu ve Spojených státech, hlásí se k britským kořenům a je schopen kdykoli hovořit s britským akcentem. Fyzičku na akční scény jistě má a udrží si ji. Handicapem je spojení s hlavní rolí jiné kultovní série (Batman).
bond-pristi-james-bond-kdo-to-bude-2
3. Benedict Cumberbatch (Anglie) - v roce 2017 mu bude 41 let. V mnoha ohledech ideální Craigův nástupce. Vysoký Angličan, dostatečně ironický i přitažlivý, po ztvárnění titulní role v seriálu Sherlock se křivka jeho popularity ohnula prudce vzhůru. Nemluvě o skvělém Khanovi ve veleúspěšném snímku Star Trek: Do temnoty.
bond-pristi-james-bond-kdo-to-bude-3
4. Jude Law (Anglie) - v roce 2017 mu bude 45 let. Dvě nominace na Oscara (Návrat do Cold Mountain, Talentovaný pan Ripley), široký herecký rejstřík, nehasnoucí popularita na obou stranách Atlantiku, vynikající role doktora Watsona v Sherlocku Holmesovi. Vtipný, šaramantní, otázkou je, zda by ho škatulka agenta 007 lákala. Ve výběru rolí je Jude velmi pečlivý.
bond-pristi-james-bond-kdo-to-bude-4
5. Henry Cavill (Velká Británie) - v roce 2017 mu bude 34 let. Jeho hvězda vystřelila s úspěchem seriálu Tudorovci (2007-2010) a naposledy pak ztvárněním posledního Supermana v Muži z oceli v režii Zacka Snydera. Ten mu dal kredit i popularitu u amerického publika. Pro akční hvězdu má všechny předpoklady. Je otázkou zdá má i bondovskou noblesu.
bond-pristi-james-bond-kdo-to-bude-5
6. Jim Sturgess (Anglie) - v roce 2017 mu bude 39 let. Rodilý Londýňan, který zraje a v Anglii se těší velké popularitě. Zlom v jeho kariéře znamenala role v romantickém dramatu Jeden den s Anne Hathaway. Zahrál si i v Atlasu mraků a jeho hvězda evidentně stoupá vzhůru. Handikepem může být jeho mladistvý vzhled.
bond-pristi-james-bond-kdo-to-bude-6
7. Tom Hardy (Anglie) - v roce 2017 mu bude 40 let. Herec s širokým rejstříkem i potřebnou popularitou. Podobný typ jako Daniel Craig, s potřebnou kondičkou (při natáčení vězeňského dramatu Bronson dělal 2500 kliků denně) a žádaný především britskými (Guy Ritchie, Christopher Nolan), i dalšími evropskými renomovanými režiséry (Tomas Alfredson, Nicolas Winding Refn).
bond-pristi-james-bond-kdo-to-bude-7
8. Tom Hiddleston (Anglie) - v roce 2017 mu bude 36 let. Londýňan, jehož talent rozpoznal a dal mu ostrou zelenou kolega herec a režisér Kenneth Branagh. Zahráli si spolu v úspěšné britské verzi švédského seriálu Wallander a Branagh pak Toma obsadil do průlomové role Lokiho v blockbusteru Thor. Bohužel, zdá se, mu sedí především záporné role.
bond-pristi-james-bond-kdo-to-bude-8
9. Richard Armitage (Anglie) - v roce 2017 mu bude 46 let. Momentálně jméno známé především fandům Hobita (postava Thorina Pavézy). Po skončení talkienovské trilogie lze očekávat prudký vzestup popularity. Režiséra Petera Jacksona nepochybně zaujal v mimořádně kvalitním seriálu BBC North & South a do bondovských karet mu hraje i role v seriálu Strike Back, kde ztvárnil člena tajné britské vojenské rozvědky.
bond-pristi-james-bond-kdo-to-bude-9
10. Gerard Butler (Skotsko) - v roce 2017 mu bude 48 let. Díky irskému akcentu se asi nedostane do listiny kandidátů na Bonda Colin Farrell a podobný osud mohl čekat i Skota – Gerarda Butlera. Ten ovšem pilně cvičil a je schopen hovořit jako rodilý Londýňan. Jedna z jeho prvních větších rolí navíc byla v bondovce Zítřek nikdy neumírá (malé plus). Představitel krále Leonidase (velké plus) v akční adaptaci komiksu 300: Bitva u Thermopyl má vysoký kurs!
bond-pristi-james-bond-kdo-to-bude-10
11. Michael Fassbender (vyrůstal v Irsku, žije v Anglii) - v roce 2017 mu bude 40 let. Není málo těch, kteří tvrdí, že Michael je pro Bonda jako stvořený. Sympaťák s podmanivým úsměvem, vysokým kreditem u diváků i kritiky, s každým dalším dílem X-Menovské série roste počet jeho fanoušků. Navíc teď trénuje na adaptaci veleúspěšné počítačové hry Assasin´s Creed. Takže i svalstvo se zocelí.
bond-pristi-james-bond-kdo-to-bude-11
12. Andrew Lincoln (Anglie) - v roce 2017 mu bude 44 let. Černý kůň v pozadí, který ovšem může v cílové rovince prudce nabrat rychlost. Londýňan, který hraje charismatického Ricka v seriálu Živí mrtví (2010-2014) a někteří si ho jistě pamatujete i z Lásky nebeské. Jeho hlavní role ve velkém filmu ho zjevně teprve čeká. Že by to byl James Bond?
Obrázek článku