Assassin's Creed

56%
Assassin's Creed

Usvědčený vrah Callum Lynch (Michael Fassbender) je nedobrovolně vysvobozen z cely smrti jen proto, aby se stal součástí staletého boje mezi asasíny, templáři a španělskými inkvizitory. Jeho novým vězením se stává tajné zařízení Abstergo vybavené revoluční technologií Animus, která odhaluje v lidské DNA genetické vzpomínky a tím umožňuje vrátit se a prožít vzpomínky předků, které byly dosud ztracené v minulosti.

Callum se díky Animusu propojí se svým prapředkem žijícím v Granadě a Seville v období španělské inkvizice v 15. století. Jmenuje se Aguilar de Nerha a je členem bratrstva asasínů, které už několik století vede skrytou válku s řádem templářů, svým odvěkým nepřítelem. Tajná organizace asasínů se zavázala chránit svobodnou vůli lidstva a snaží se zabránit tomu, aby se templáři s pomocí inkvizice zmocnili mocného artefaktu nazývaného Jablko Ráje. A právě tento artefakt je podle přesvědčení templářů nástrojem k ovládnutí celého světa. (Cinemart)




Recenze: Assassin's Creed

Kinobox.cz
70%

Docela bych si přál, aby tenhle film měl úspěch, protože mi přijde osvěžující vidět, jak se velmi schopný tvůrce za hodně peněz s kvalitními herci snaží dokázat něco originálního s námětem, který ho "není hoden". Velmi nekomerční soundtrack (od režisérova bratra). Všechny dobové dialogy odvážně ponechané ve španělštině. Parádně stylizovaná výprava. Téměř úplná absence humoru.


Brenan88
Brenan88
47 083 bodů
6.5
Vcelku solidní zpracování mě oblíbené hry. Nic moc jsem od toho nečekal a nejspíš i proto nejsem zklamaný. Finále bylo zbytečně překombinované a osobně bych si představoval více scén odehrávajících za španělské inkvizice,ale i tak to hodnotím jako nadprůměr. Fassbender je jako asasin dobrý a vizuální zpracování také nebylo k zahození. Před zapnutím doporučují vypnout mozek,protože to je jedna z podmínek pro sledování tohoto filmu.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 305 bodů
6
Snímek dle velmi úspěšné videohry, který vizuálně a věrností hry vypadá daleko lépe, než podobný ´Princ z Persie: Písky času´, avšak po shlédnutí ponechává mnoho nezodpovězených otázek. Těžko říci jak to vnímají herní hráči, ale nezasvěcení diváci těžko pochopí mnohé dějové scény. Co vlastně znamená ten létající orel? Má to s něčím nějaké pojítko? Proč v roce 2016 nikdo nemá zbraně a bojují na pěsti? Kvůli vizuálu filmu? Atd. atd. Akčních scén je tu více než dost, ale na úkor smysluplnějšího příběhu. Ten je velice zkratkovitý a málo srozumitelný. Herní hráči snad pochopí lehčeji, ale ti, co hru neznají, poměrně těžko. Mnohé scény jsou matoucí a v podstatě nic neříkající. CGI efekty očekávaně na úrovni a kamerové nájezdy dnes snad už nijak neohromí. Jako o zábavném snímku vlivem právě těch akčních scén se dá uvažovat, ale nesmí se u toho přemýšlet co, kde a proč.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 268 bodů
4
Warcraft na druhou. Předně je naprosto očividné, že o tom filmu hodně přemýšlelo hodně lidí. Je výsledkem usilovné a upřímné snahy, pracuje s promyšlenými koncepty reflektujícími videoherní podstatu a je vidět, že to není nahodilý blockbuster z nějaké továrny, ale dílo vznikající s péčí. Ale je to taky šílená pitomost, na rozdíl od Warcraftu navíc ukrutně nudná. A je to opravdu smutné. Chtěl bych ten film mít rád, chtěl bych ho alespoň respektovat, ale nejde to. To, jak se tu všichni berou vážně, jak mluví výhradně formou plakátových hesel, je daleko za hranicí směšnosti. Stěžejní postava Marion Cottilard je podivně vymletá a i ten Fassbender zcela postrádá osobnost. Navíc mám dojem, že v Hollywoodu zdražili elektřinu nebo co, protože hned v závěsu za Rougue One přichází další film, který na osvětlení šetří natolik, že v některých dialogových scénách není lidem ani vidět do obličeje. Assassin's Creed je svým způsobem fascinující film, o kterém půjdou skvěle psát studie, ale koukat se na to za boha nedá.


Dodatečné informace

Původní název:
Assassin's Creed (více)
  • USA Assassin's Creed
Premiéra v ČR:
29. 12. 2016
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Rozpočet:
125 mil. USD
Tržby:
240,7 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Assassin's Creed je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch