Luther

83%
Luther

Úspešný britský kriminálny seriál sleduje osud rozvádzajúceho sa Johna Luthera, brilantného londýnskeho detektíva, ktorý sa nebojí používať neortodoxné metódy. Súčasne bojuje so svojimi vlastnými démonmi, ktorý naznačujú že by mohol byť rovnako zvrátený ako zločinci, ktorých má dostať za mreže. (oficiální text distributora)





Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
9
Britové jsou proslulí kvalitními kriminálky a Luther není žádnou výjimkou. Jedná se o poctivé kriminální drama ve kterém se místy ocitnou mysteriózní prvky. Luther nepostrádá akci,napětí a hlavně dramatické pasáže. Přesto vše stojí právě na charismatickém Elbovi,který zde předvádí vynikající výkon.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
6-ti dílný kriminální skvost z dílny BBC. Při všech těch amerických krimi seriálech, které jsou všechny vzaty přes jeden kopírák, je Luther něco jako dar z nebes. Od první chvíle nepustí - od prvního výslechu nadchne a při poslední scéně by se ve mně krve nedořezal....Momentálně je u mě 2. série nejočekávanější událostí podzimu (těsně za ní Sherlock).
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
10
Neil Cross smíchal Holmese s Columbem a dal mu tvář výborného Idrise Elby. A výsledek? Dosud čtyři odvysílané řady, natočená ruská verze s Konstantinem Lavroněnkem, prodaná licence Foxům na americkou verzi a především plánovaná velká filmová verze s Idrisem Elbou v hlavní roli. Seriál se odehrává na londýnském oddělení vražd a vysílá se od roku 2010. Na začátku první řady se seznámíme s komplikovaným detektivem Johnem Lutherem, který sice geniálně řeší případy, ale je plný vnitřních démonů a jeho pojetí spravedlnosti se často ne úplně slučuje se zákonem. Luther je hodně zajímavá postava, má v sobě mix machismu, skryté agresivity i něžného citu, což by mohla být pro horšího představitele hlavní role doslova vražedná kombinace. Seriál uvádí rovněž Česká televize.


Dodatečné informace

Původní název:
Luther (více)
  • Velká Británie Luther
Země původu:
Velká Británie

Podobné