„Mám v sobě ještě jeden film,“ říká rebel Oliver Stone. Chystá tečku za bouřlivou kariérou

„Mám v sobě ještě jeden film,“ říká rebel Oliver Stone. Chystá tečku za bouřlivou kariérou
Takoví normální zabijáci | Warner Bros.
Režisér Čety, JFK, Doors, Nixona, Takových normálních zabijáků, epického propadáku Alexander Veliký (který je prý v režisérském sestřihu úžasný, ale málokdo měl chuť se o tom přesvědčit) a řady dalších památných titulů nevyhnutelně vstoupil do poslední fáze kariéry i života a musí zvažovat, kolik energie mu ještě zbývá, než si užije zasloužený důchod.
Oliver Stone
Oliver Stone

Scenárista, Režisér

6.9
Několik stálic jako Martin Scorsese a Ridley Scott v nás možná vyvolávají dojem, že není problém protáhnout režijní kariéru i po osmdesátce. Stále se ale jedná spíš o výjimku. Filmová režie je velmi fyzicky i psychicky náročná pozice, obzvlášť když jste tak nekonformním filmařem. Tím spíš, když se vaše poslední projekty nesetkávají s velkou odezvou, takže je jen málo vnějších motivací pokračovat. Stone nejspíš cítí, že už se blíží do finiše, ale nejspíš nechce, aby se polozapomenutý Snowden z roku 2016 stal jeho labutí písní.
Četa
Četa | Metro Goldwyn Mayer
V rozhovoru pro Deadline se nechal slyšet: „Rád bych věřil, že v sobě mám ještě jeden film. V mysli už mám připravený narativ, ale nemůžu vám říct, oč jde, jakkoliv by vás to zajímalo. Je to ale velmi důležitý narativ! Pokud  se mi povede dát to do kupy, rád bych se ještě jednou vrátil. Proběhne to příští rok, tím jsem si jistý.“
Jak to tak zní, Stone ještě nemá pohromadě vše, co potřebuje. Filmaři jako on nemohou jen tak přijít do mainstreamového studia a požádat o šek, často musí seškrábnout každý dolar, který je k mání – to samo o sobě může být náročnější než samotné natáčení. Stone si zatím vždy poradil, tak snad mu to vyjde. Stejně jako jsme vystavěli odpustku Francisi Fordu Coppolovi a jeho Megalopolis vyhlížíme bez ohledu na faktory „líbí“ a „nelíbí“, podobnou vstřícnost si jistě zaslouží i Stone.
Podívejte se na žebříček nejočekávanějších filmů tohoto roku.
zdroje: Deadline