Němá tajemství

76%
Němá tajemství
Veterinář Martin ztratí v důsledku těžkého úrazu možnost komunikovat se světem a svět s ním. Kolem však zůstaly všechny důležité ženy jeho života. Manželka Erika, maminka Dana a kolegyně Jana, jejíž kůň způsobil Martinovi úraz. Právě ony vypráví Martinův příběh. Každá z nich má však svou verzi událostí. O vše se navíc začíná zajímat policie. Martin je totiž mrtvý a někdo mu ke smrti pomohl.



Recenze: Němá tajemství

Kinobox.cz
70%

Němá tajemství dopadla relativně dobře, vzhledem k tomu, jak snadné by bylo, aby se zhroutila jako domeček z karet. Vděčí za to hodně Janě Plodkové, ale zdá se, že ve značné míře i štěstěně. Racionálně jako by se film v několika aspektech řítil k neúspěchu, jakýmsi zázrakem se však vyhnul překážkám a výsledný dojem, snad až na natažený konec, zůstává vcelku podnětný.


Pete69
Pete69
29 372 bodů
7
Velmi slušná kriminálka a rodinné drama v jednom. Strana kriminalistická je ryze Česky pojatá a takovéto výslechy a výkony herců vidíme v každé lepším krimi seriálu. Zajímavý je prostě scénář a to i přesto, že jsem celkem brzy tipnul pachatele. Líbily se mi herecké výkony a to i dvojice vyšetřovatelů Jan Révai a Igor Chmela. Chmelu moc ve filmech nemusím, jako stand up komik je dobrý.. závěrem.. více takovýchto filmů.. jen tak dál.
marie-kolarova
marie-kolarova
2 823 bodů
7
Skvělé herecké výkony, zvláště bezchybná Jana Plodková. Zpracování celkem přesvědčivé, podařilo se vyvarovat kategorii totálně přitažené za vlasy. Působí proto relativně uvěřitelně, ale právě jen relativně. Rychlá proměna až v příliš dojemnou shodu po předchozím chvílemi i nadbytečném protahovaném vyprávění. Nejméně věrohodně je pojatá postava matky.


Dodatečné informace

Původní název:
Němá tajemství (více)
  • Česká republika Němá tajemství
  • Česká republika Exhale
  • Česká republika Nemé tajomstvá
Premiéra v ČR:
7. 9. 2023
Distributor:
Donart Film
Země původu:
Česká republika

Podobné