Kulový blesk

83%
Kulový blesk
Připravit, zorganizovat a provést výměnu dvanácti bytů je dílo hodné mistra. Tím ovšem dr. Radosta, jehož excelentně ztvárnil Rudolf Hrušínský, také je. Náhlé těžkosti a komplikace řeší s grácií za pochodu a pro jistotu, aby se v den D všechno povedlo, provede \"malou\" generální zkoušku, která odhalí mnohé. Objeví se rovněž drobné problémy, způsobené např. svatbou objednanou na nevhodný termín nebo váháním některých účastníků akce. Zmatek, jenž málem zhatí celou operaci, vyvolá \"noční cvičení\", vyhlášené opilým psychologem Knotkem...



Pete69
Pete69
29 697 bodů
8
Výborná myšlenka.. Film má spád a typicky český humor. To je půdička, tady by se mi to věšelo :) a další hlášky, které zlidověly. Film působí chvílemi depresivně a silnější chvilky vyvažují ty humorné. Nebýt pánů Smoljaka a Svěráka, byla by naše filmotéka svou kvalitou poloviční. Oboum pánům nesmrtelný dík.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
10
Ten úvod je fenomenální (nejen ona známá brazilská káva), ale pak to už sklouzne spíš k takovému "průměru", ve kterém je sice cítit genialita dua S+S, ale tak nějak to ještě neladí. Hlavně jde až moc vidět, že Smoljak rozhodně nebyl tak zručný režisér jako scénarista. (tak napodruhé a napotřetí už mi přišlo, že jim to ladí dost).
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
7.5
Takovéto stěhování a legrace kolem toho je snad vražedná kombinace.


Dodatečné informace

Původní název:
Kulový blesk (více)
  • Československo Kulový blesk
  • Československo Ball Lighting
  • Československo Gömbvillám
  • Československo Gul'ový blesk
  • Československo Kuglasta munja
  • Československo Piorun kulisty
Premiéra v ČR:
1. 8. 1979
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch