Bílá paní

81%
Bílá paní
Satirická a trochu duchařská veselohra. Byla natočena podle povídky Karla Michala ze sbírky "Bubáci pro všední den". Vesnicí Komonice s přilehlým hradem otřese neobvyklá událost. Perchta z Borštejna, paní tamního hradu, jinak také Bílá paní komonická, sestoupila z obrazu, aby na prosbu staré výminkářky udělala v jejich chaloupce vodovod. Film je svou satirou namířen proti těm nedostatkům v našem životě, které by měly být odstraňovány lidmi a ne "dobrými duchy". (oficiální text distributora)



Pete69
Pete69
29 898 bodů
7
Skvěle obsazená veselohra plná politické satiry a zároveň selského rozumu. Nenásilná podívaná. Že bych se za břicho popadal, to zrovna ne, ale pohladí to po duši a na takové klidné nedělní odpoledne je tento snímek jako dělaný. Za mě mírně přeceňovaná veselohra, ale každý má jiný vkus.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Podskalského komedie, která je skvěle řízeným zmatkem a na kterou si trpím zejména díky obsazení mé oblíbené Ireny Kačírkové, která měla dostat více příležitostí ve své době. Holt škoda, že Forman a další filmaři Nové vlny neobsazoval herce, ale naturščiky. Dobrá podívaná!
avenis
avenis
8 151 bodů
8
Věru nadčasová záležitost. A vždy tam najdu něco nového, co jsem předtím nepostřehla. Protože dialogy jsou tak nabité, že je opravdu těžké vše správně vnímat hned napoprve. Mimochodem, viděla jsem už mnohokrát, ale právě v dnešní době bych doporučila mileniálům ke shlédnutí. A řekla jim: "Nepozorujete tu podobnost? Fráze, fráze a zase fráze." (28.5.2022)


Dodatečné informace

Původní název:
Bílá paní (více)
  • Československo Bílá paní
  • Československo The White Lady
Premiéra v ČR:
4. 3. 2022
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch