Bílá paní

81%

Komentáře a recenze 11

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
29 697 bodů
7
Skvěle obsazená veselohra plná politické satiry a zároveň selského rozumu. Nenásilná podívaná. Že bych se za břicho popadal, to zrovna ne, ale pohladí to po duši a na takové klidné nedělní odpoledne je tento snímek jako dělaný. Za mě mírně přeceňovaná veselohra, ale každý má jiný vkus.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Podskalského komedie, která je skvěle řízeným zmatkem a na kterou si trpím zejména díky obsazení mé oblíbené Ireny Kačírkové, která měla dostat více příležitostí ve své době. Holt škoda, že Forman a další filmaři Nové vlny neobsazoval herce, ale naturščiky. Dobrá podívaná!
avenis
avenis
8 056 bodů
8
Věru nadčasová záležitost. A vždy tam najdu něco nového, co jsem předtím nepostřehla. Protože dialogy jsou tak nabité, že je opravdu těžké vše správně vnímat hned napoprve. Mimochodem, viděla jsem už mnohokrát, ale právě v dnešní době bych doporučila mileniálům ke shlédnutí. A řekla jim: "Nepozorujete tu podobnost? Fráze, fráze a zase fráze." (28.5.2022)
miza
miza
2 336 bodů
8.5
Skvělá práce plná politických hlášek.Ano co věta to opravdu perla.
brbla666
brbla666
1 534 bodů
10
Jeden z nejlepších protikomunistickych filmů. Co věta to perla.
Lukreczia
Lukreczia
784 bodů
9
Plejáda skvělých Herců, inteligentní humor, pravdivé a nadčasové, velmi podařené :)
martin2560
martin2560
573 bodů
8
Od začátku do konce zábava.I v dnešní době aktuální politická satira.Film si dělá nevtíravou formou srandu ze socialismu...Jak tu někdo napsal: Kopecký s Hrušínským téměř dokonale hrají komunistická hovada.Ve skutečnosti si myslím že byli ještě hloupější...Film humorně kopíruje tehdejší dobu.Kdy vlastně (bylo řečeno ve filmu) není důležité co je pravda a co lež,ale jak se na to člověk dívá a jak se k tomu postaví.Smutne na tom akorát je ,že tato satira by v mnohém seděla i na dnešní EU.
Dominikap
Dominikap
436 bodů
9.5
veselá komedie, která si ještě mohla dovolit dělat legraci ze socialismu. V tomto filmě se oběvili téměř všichni, tehdy populární, herci. Zdeněk Podskalský dobře věděl, co má udělat, aby se film líbil a sklidil u diváků úspěch. I přesto si myslím, že u dnešní generace vyvolává různorodé názory.
fanda1
242 bodů
8.5
Mistrovské dílo Zdeňka Podskalského. Nadupané obsazení Brodský-Hrušínský-Kopecký plus Bohdalová, Menšík, Voska, Bek a Řanda zaručuje áčkovou zábavu. Ochota, s jakou Hrušínský, Kopecký a ostatní hrají komunistická hovada, je osvěžující i po padesáti letech
BoredSeal
24 bodů
7
Bílá paní je další protikomunistický komediální zářez Zdeňka Podskalského. Nadupané obsazení Brodský-Hrušínský-Kopecký plus Bohdalová, Menšík, Voska, Bek a Řanda zaručuje áčkovou zábavu. Ochota, s jakou Hrušínský, Kopecký a ostatní hrají komunistická hovada, je osvěžující i po skoro padesáti letech. :)