Saturnin

78%
Saturnin
Plakát traileru
Příběh odehrávající se za první republiky začíná tím, že si mladý muž Jiří Oulický najme sluhu Saturnina. Saturnin je mj. zajímavý tím, že má velké touhy plnit neobvyklé úkoly. Dělá všechno proto, aby se jeho pán mohl ocitnout v neobyčejných, ba dokonce i prekérních situacích (např. přestěhuje za jediný den celý byt na loď na Vltavě). Jiřího vítaná (slečna Barbora, doktor Vlach, dědeček) i nevítaná (teta Kateřina a Milouš) společnost mu v těchto plánech svojí přítomností a mnohdy jedinečným chováním neobyčejně nahrává...



Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Saturnin nebyl nikdy mým šálkem kávy, přesto je to podle mě dobrý film. Noblesní až suchý humor u kterého jsem se nikdy moc nezasmál. Velmi kladně hodnotím obsazení, do klidem vyzařujícího filmu z první republiky.. ano, ač se hlavní postavě i kolem ní dějí nevšední věci, film je opravdu ledově klidný. Ondřej Havelka, Oldřich Vízner a Milan Lasica.. noblesní záležitost. Film má své jedinečné kouzlo.
Fingon
16 886 bodů
6
Kniha si zaslouží hvězdiček pět, televizní čtyřdílná verze čtyři a kinosestřih tři. Takže to zprůměrujeme... ----- Protože od té doby, co jsem napsal tenhle komentář už uplynulo hodně vody a do databáze se dostal i seriál, tu hvězdičku odsud uberu, protože film je opravdu hodně zmrzačený (ale co taky chtít, když je stopáž seriálu minimálně o třetinu delší.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
9
Výborné herecké obsazení (nelze "vypíchnout" pouze jednoho herce), výborná režie, samozřejmě skvělá předloha. Co scéna, to hláška. Je to velice povedené a navíc věrné knize, což se nestává! Už jsem chtěla dát celých 100%, přece však jenom úrovně knihy film nedosáhl, takže 90%.

Dodatečné informace

Původní název:
Saturnin (více)
  • Česká republika Saturnin
Premiéra v ČR:
14. 4. 1994
Země původu:
Česká republika

Podobné