„Musí si počkat.“ Kevin Costner vyfoukl Hemsworthovi kovbojskou roli ve svém vlastním filmu

„Musí si počkat.“ Kevin Costner vyfoukl Hemsworthovi kovbojskou roli ve svém vlastním filmu
Horizon: An American Saga | Warner Bros.
Název filmu nikdo nezmínil, ale čtyřicetiletý Hemsworth o novince mluvil v rozhovoru pro Entertainment Tonight. O roli v projektu režírovaném dřívější hvězdou Tance s vlky měl enormní zájem, což kromě Costnera zapříčinila také premisa z prostředí vášnivých koňáků. „Byl tu jeden film, zamiloval jsem si scénář a za každou cenu jsem tu roli chtěl dostat. Pak mi ale řekli, že ji má Kevin Costner,“ posteskl si Hemsworth, jenž se v květnu představí jako motorkářský lord Dementus na apokalyptických pláních Furiosy. „Hrozně rád bych ho měl za režiséra. Říkal jsem si ‚Zatraceně!‘. Předchozí den jsem se ho hodinu snažil přemluvit, ale pověděl mi, že to dělá on. Měl jsem smůlu,“ dodal herec známý z MCU či netflixovské série Vyproštění, jenž by měl k příběhu býval blízko.
Kevin Costner
Kevin Costner

Herec

Na scénáři se mu totiž líbilo také to, že v něm figurovala spousta koní. Mužský protagonista je podle něj kovboj, za něhož se Hemsworth také považuje. „Má žena zbožňuje koně a scénář četla. Doma máme deset nebo jedenáct koní, takže mě v tom filmu chtěla vidět,“ dodal herec, jenž si ale na podobnou úlohu bude muset počkat. Tvrdí to minimálně Costner, na něhož se magazín Entertainment Tonight v této záležitosti rovněž obrátil. „Je to milostný příběh, ale dokud jsem dost mladý na to, abych to uhrál, tak to budu hrát,“ pochlubil se herec z Neúplatných či JFK, jemuž kariéru poničily ambiciózní propadáky Vodní svět a Posel budoucnosti.
Furiosa: Sága Šíleného Maxe
Furiosa: Sága Šíleného Maxe
Vyproštění 2
Vyproštění (2020)
Thor: Ragnarok
„Chris si musí na svou příležitost počkat,“ pokračoval Costner. „Je to fešák a dobrý herec. Musí si ale najít svou vlastní love story. Jsem moc rád, že se mu tahle zamlouvá. Až jednou dospěju k uvědomění, že už toho dál nejsem schopný, rád se mu ozvu. Rozhodně patří mezi skvělé herecké tahouny současnosti,“ vysekl mladšímu kolegovi poklonu Costner, jenž žije na 160akrovém ranči v Aspenu.
Záhadný projekt, v němž si nestárnoucí veterán stále věří na romantický part, podle všeho nebude jednou z plánovaných čtyř částí série Horizon: American Saga. Costner má sice hotové teprve dva díly, přičemž ten druhý docválá do kin už v půlce srpna, ale tento výpravný portrét kolonizace amerického západu rozhodně nepasuje k popisu „malý romantický příběh s mužem a ženou“, který Hemsworth doplnil ještě přívlastkem „abstraktní“. Třetí a čtvrtou část westernové ságy navíc Costner bude mít svolení dokončit pouze tehdy, pokud první dvě kapitoly v kinech uspějí. I bez Hemswortha má k ruce slušné obsazení čítající třeba Siennu Miller (Ztracené město Z), Sama Worthingtona (Avatar) nebo Willa Pattona (Halloween končí).
Nechte ho jít
Kevin Costner – Nechte ho jít | Focus Features
Speciálně pro Costnerovy fanoušky a fanynky je potěšující vědět, že oscarový laureát vyhlíží nové pracovní výzvy. Celovečerní film naposledy režíroval před jednadvaceti lety (western Krajina střelců) a v kinech nebyl k vidění od listopadu 2020, kdy se po boku Diane Lane zaskvěl v krimi dramatu Nechte ho jít. Nově se mu však vrátily choutky nejen hrát, ale také vlastní pózování před kamerou režírovat. V tomto ohledu pořád patří díky fenomenálnímu Tanci s vlky k premiantům – úspěšně a opakovaně se ovšem režírovala řada herců včetně Charlieho Chaplina, Clinta Eastwooda, Warrena Beattyho či Orsona Wellese.
Podívejte se také na žebříček nejlepších westernů podle Kinoboxu.
zdroje: Variety, Entertainment Tonight