Jak si zpříjemnit prvomájové rande? Napoví oblíbení herci a romance ve stylu Avengers

Jak si zpříjemnit prvomájové rande? Napoví oblíbení herci a romance ve stylu Avengers
Holka na hlídání | Metro-Goldwyn-Mayer
Ani Avengers se totiž nevyhýbají milostným příběhům. Filmografie jednotlivých herců je poměrně bohatá, pár romantických komedií se v nich tedy bez problémů našlo. Pojďme se na ně podívat.
Chris Evans alias Captain America má na kontě hned několik romantických snímků. Za všechny jsem vybrala romantickou komedii Co ty jsi za číslo? z roku 2011. Důvodem je fakt, že kromě Chris Evanse se ve filmu představí i Chris Pratt (alias Star Lord) a Anthony Mackie (Falcon). Všichni tři hrají milence hlavní hrdinky v podání Anny Faris, která se mezi nimi snaží najít toho pravého. Vybrat si ale můžete i film Kdo věří na lásku z roku 2014. I ze se Chris Evans sešel s Anthonym Mackiem. Chris ztvárnil hlavního hrdinu, který dostal za úkol napsat scénář k romantické komedii. Partnerkou mu v tomto snímku byla Michelle Monaghan.
Chris Evans, Anna Faris
Co ty jsi za číslo?
Pokud patříte mezi obdivovatele Thora, tak vás asi zklamu, Chris Hemsworth je jediným Avengerem z mého výběru, který na kontě žádný vyloženě romantický snímek nemá. Za mě tam ale rozhodně patří fantasy Sněhurka a lovec z roku 2012. Konec konců byl to jeho polibek, který Sněhurku (Kristen Stewart) vysvobodil ze zakletí.
Chris Hemsworth, Kristen Stewart
Sněhurka a lovec | BontonFilm
Robert Downey Jr. byl miláčkem milionů fanoušků ještě předtím, než se stal Iron Manem. Nejvíc si ho lidé zamilovali díky seriálu Ally McBealová, ale i řadě dalších snímků, mezi které bezesporu patří i romantická komedie Srdce a duše z roku 1993. Robert v ní hraje Thomase Reillyho, muže, kterého celý život hlídají čtyři duchové. Když Thomas dospěje, chtějí si skrze jeho život splnit to, co za svého života nestihli, což Thomovi dost komplikuje jeho vztah s Anne (Elisabeth Shue). O rok později Robert natočil Italské námluvy, partnerkou mu zde byla Marisa Tomei, jejíž mladá pověrčivá hrdinka Faith věří, že jejím osudovým mužem je Damon Bradley. Vydá se tedy se svou švagrovou do Itálie, kde se má tento muž právě nacházet, aby ho našla. To se jí sice nakonec povede, ale má to háček…
Marisa Tomei, Robert Downey jr.
Italské námluvy | TriStar Pictures
Svou romantickou duši ve dvou snímcích odhalil i Jeremy Renner. Stalo se tak ve filmech Monkey Love z roku 2002 a Neo Ned (2005). Monkey Love vypráví příběh vysokoškolačky (Amy Stewart), která se zaplete se svými dvěma kamarády (Renner a Seamus Dever). Neo Ned je trošku vážnější podívanou. Toto romantické drama vypráví příběh skinheada Neda. Ted se ocitne v léčebně pro mentálně choré, kde potká černošku Rachel (Gabrielle Union), která o sobě tvrdí, že je reinkarnací Adolfa Hitlera. Nečekané pouto, které mezi oběma mladými lidmi vznikne, je možná uzdraví.
romance-ve-stylu-avengers-aneb-jak-si-zprijemnit-rande-s-oblibenymi-herci
Neo Ned | Kismet Entertainment Group
ToMark Ruffalo má romantických snímků na kontě přeci jen víc. Za všechny jmenuji Přes noc třicítkou (2004), A co když je to pravda? (2005), Co je šeptem... (2005), Bratři Bloomovi (2008), Děcka jsou v pohodě (2010) a Love song z roku 2013. Nejlépe hodnocenými snímky (podle vás diváků) z tohoto výběru jsou Love song a A co když je to pravda? V druhém jmenovaném filmu si Mark zahrál po boku Reese Witherspoon. Jeho hrdina David je mladý muž, který se právě nastěhoval do nového bytu. Jednoho dne se v něm ale záhadně objeví žena jménem Elizabeth, která tvrdí, že byt patří jí. Po šokujícím odhalení musí David čelit faktu, že Elizabeth je duch a že se do ní zamiloval… V Love song se Mark sešel s Keirou Knightley. Oba hráli zraněné a ztracené lidi, jejichž srdce a duši může vyléčit společná práce při natáčení hudebního alba.
Reese Witherspoon, Mark Ruffalo
A co když je to pravda?
Poslední na řadu přichází jediná dáma mezi původními Avengery. Scarlett Johansson na plátně prožila nespočet milostných příběhů a jeden dokonce s Chrisem Evansem ve snímkuHolka na hlídání (2007). Zmínit si ale zaslouží i filmy Ztraceno v překladu (2003), V dobré společnosti (2004), Až tak moc tě nežere (2009), Sólokapr (2006) a Don Jon (2013). Podle vašeho hodnocení jsou dvěma nejlepšími z uvedených snímků Sólokapr, v něž Scarlett ztvárnila mladou studentu žurnalistiky pátrající po vrahovi novináře, což se zkomplikuje, když se zamiluje do podezřelého (Hugh Jackman), a Ztraceno v překladu, kde po boku Billa Murrayho poznává krásu nočního Tokia i života samotného.
Scarlett Johansson, Hugh Jackman
Sólokapr
A pokud patříte mezi diváky, pro které je romantický žánr tabu, mám pro vás přehled nejlépe hodnocených filmů ústřední šestky Avengers podle vás diváků. O kvalitní filmový zážitek tak bude zaručeně postaráno.
Chris Evans - jeho nejlépe hodnocenými snímky jsou krimi Na nože z roku 2019 (hodnocení 81 %) a drama Velký dar (ten jste ohodnotili 80 %). Na nože zábavným způsobem ukazuje, jak může dopadnout vyšetřování záhadného úmrtí autora tajemných detektivních příběhů, když jsou všichni v jeho blízkosti podezřelí. Velký dar je naopak povedeným lidským dramatem, v němž se hlavní hrdina snaží vychovat svou neteř a navzdory její genialitě jí poskytnout normální dětství, což se nelíbí dívčině ambiciózní babičce.
Chris Evans
Na nože | Lionsgate
U Chrise Hemswortha se nejvyšším hodnocením těší snímky Rivalové (84 %) a 12 hrdinů (76 %). Rivalové se věnují soupeření pilotů F1 Nikiho Laudy (Daniel Bruhl) a Jamese Hunta (Chemsworth), zatímco válečný snímek 12 hrdinů zavede diváky do Afghánistánu těsně po 11. září roku 2001. Skupina americký vojáků měla tehdy za úkol získat spojence pro boj s Tálibánem. Oba snímky vznikly na motivy skutečných událostí.
Daniel Brühl, Chris Hemsworth
Rivalové | Universal Pictures
Robert Downey Jr. si získal diváky svými výkony ve filmech Zodiac (80 %) a Sherlock Holmes (82 %). V Zodiacovi z roku 2007 hrál Downey novináře, kteří se spolu se svými kolegy a policií snaží zastavit sériového vraha. A se zločinem bojoval i jako Sherlock v Sherlocku Holmesovi (2009). V dynamickém a osobitém pojetí slavného příběhu v režii Guye Ritchieho došlo nejen na jeho intelekt, ale i bojové schopnosti.
Robert Downey jr.
Sherlock Holmes | Warner Bros.
Jeremy Rennerto u vás vyhrál se snímky Wind River (82 %) a Příchozí (79 %). Snímek Příchozí je provokativním vědeckofantastickým thrillerem od slavného režiséra Denise Villeneuvea. Wind River pak temným kriminálním thrillerem, ve kterém se mladá agenta FBI snaží vyšetřit vraždu mladé indiánské dívky pocházející z indiánské rezervace Wind River ve Wyomingu.
Jeremy Renner, Amy Adams
Příchozí | če
Nejlepšími snímky Marka Ruffala jste zvolili Prokletý ostrov (83 %) z roku 2010 a Bludné kruhy (82 %) z roku 2020. Mysteriózní thriller Prokletý ostrov svedl Ruffala dohromady s Leonardem DiCapriem, jako policisté jsou pověřeni, aby na odlehlém ostrově vyšetřili záhadné zmizení několikanásobné, zkušené vražedkyně, které se podařilo utéct z téměř hermeticky uzavřené léčebny. V Bludných kruzích na Ruffala čekala dvojrole - ztvárnil jednovaječná dvojčata - Dominicka a Thomase Birdseyovy v rodinné sáze, která sleduje jejich paralelní životy na pozadí epického příběhu o zradě, oběti a odpuštění ve Spojených státech 20. století.
Billy Silvia, Mark Ruffalo, Leonardo DiCaprio
Prokletý ostrov | Paramount Network
Ve filmografii Scarlett Johansson mají nejvyšší hodnocení dobový thriller Dokonalý trik (82 %) a komedie Králíček Jojo (80 %). Dokonalý trik vypráví příběh svou mladých iluzionistů, jejich prvotní přátelství se mění na nenávist a boj o ty nejlepší a nejnebezpečnější triky, pro které jsou brzy ochotní udělat téměř cokoli. Králíček Jojo je válečným dramatem s komediálními prvky, v němž se desetiletý Jojo snaží být plnohodnotným nacistou, v čemž mu velmi rád pomáhá jeho imaginární přítel, tak trochu nablblý Adolf Hitler. Problémy nastanou, když Jojo zjistí, že jeho maminka ukrývá ve sklepě židovskou dívku.
Dokonalý trik
Dokonalý trik | Warner Bros.