lukas-korunak

Lukáš Koruňák

Komentáře 21

Od nejnovějších
  1. Trollové
    Trollové (2016)
    8.5
    Skvělý film na lehkou zábavu, nesložitý děj a relaxaci. Vtipy pobaví i starší a písničky jsou prostě super! Od filmu jsem moc nečekal, ale přijde mi to jako jede z těch povedených animovaných filmů poslední doby. Mráček byl super zábavná postava a u některých vtipů jsem se opravdu dost nasmál.
  2. Už je tady zas
    Už je tady zas (2015)
    7
    Celkem zajímavý snímek. Z jedné strany je to založený na vtipnosti, ale zároveň je ve filmu i myšlenka. Touto cestou jsou ukázány některé problémy dnešní doby. Člověk se u filmu baví, je vtipný (což asi každý, kdo se na tento film chtěl podívat asi předpokládal), ale po filmu každému proletí hlavou, že ten Hitler ve filmu měl asi v něčem pravdu...
  3. Doctor Strange
    Doctor Strange (2016)
    8.5
    Velmi povedený film. Podle mě je to jeden z těch lepších filmů od studia Marvel a vůbec ze žánru superhrdinů (ale tak DC moc velká konkurence není, co si budeme povídat). Je to akční, poutavý a po efektní stránce velmi povedený film. Je tam i pár vtipů, které do vážně pojatého příběhu úplně nepasují, ale některé z nich jsou i velmi povedené. Podle mě určitě stojí za to vidět.
  4. Bourneův mýtus
    Bourneův mýtus (2004)
    9
    Velmi povedený film. Myslím, že skvěle navazuje na předchozí díla, a tím tak doplňuje celý příběh Jasona Bourna, ale zároveň se na film dá dívat i bez shlédnutí 1. dílu a člověk o nic zásadního nepřijde. Koncept elitního zabijáka, který se díky amnesii snaží změnit, jedná tak, aby si očistil svědomí se mi opravdu líbí.
  5. Zhasni a zemřeš
    Zhasni a zemřeš (2016)
    6.5
    Pro mě zklamání. Čekal jsem hodinu a půl napětí a očekávání toho, že se leknu, ale to přišlo asi jen 2x za celý film. Příběh není špatný, ale na horor docela málo strašidelný. Líbilo se mi, jak se postupně odhalovala minulost matky hlavních hrdinů a ukazovalo se propojení s Dianou. Celkově průměr.
  6. V zajetí démonů 2
    V zajetí démonů 2 (2016)
    9
    Dle mého názoru velmi povedený horor. I když silně nevěřím tomu, že by se tohle stalo, je to pěkný příběh a s Happy endem jsem opravdu nepočítal. Jde o jeden z těch dobrých hororů, kde není třeba, aby všude cákala krev, aby film člověka vystrašil, a přiznám, že jsem měl husí kůži snad po celý film.
  7. John Wick
    John Wick (2014)
    7.5
    Není to špatný film. John Wick toho moc nenamluví, ale u tohoto filmu to není ani třeba. Přece tu jen nejde o nějaké dialogy. Je to docela zajímavý film. V žádném případě to není složitý film a už v žádném případě zde nelze najít nějaká scéna k zamyšlení ani děj nijak nepřekvapí. Ale u tohoto filmu to stejně nikdo nečeká.
  8. Predátor
    Predátor (1987)
    9
    Myslel jsem si, že mě tento film ničím neoslní. Přece jen to je téměř 30 let starý film a čekal jsem, že mě staré efekty budou rušit nebo se jim zasměju. Opak byl pravdou. Film mě zaujal, byl jsem napjatý, děj ubíhal a nikdy jsem se nenudil. I efekty byly super, jediné co mi vadilo, byl zvuk výstřelu z Predátorova laiseru. Zní jak kdyby vždy švihl bičem, ale je to maličkost. Výborný film.
  9. Zmizelá
    Zmizelá (2014)
    9.5
    Velmi povedený film. Ani jednou v celém filmu se mi snad nestalo, že bych něco, cokoliv odhadl dopředu a to se mi opravdu líbilo. To napětí, že dopředu nevíte, co se stane, to tomuto snímku dodalo opravdu skvělou atmosféru. Děj silný, skvěle propracované charaktery, prostě Film s velkým F.
  10. Star Wars: Síla se probouzí
    Star Wars: Síla se probouzí (2015)
    7
    Konečně! Další StarWars. Ale po tom, co jsem shlédl tento díl, tak mě nadšení docela opustilo. Očekával jsem daleko víc. Příběh nebyl originální. Asi nejsem jediný, kdo v této epizodě našel hlavní pilíře předchozí epizody. Další Hvězda smrti, další temný lord, další scéna, kde se onen temný lord musí rozhodnout (a asi všichni uznáme, že bylo předem jasné, jaké rozhodnutí to bude). A ke všemu hlavní záporák není ani dost silný na to, aby porazil necvičenou ženu, která vlastně poprvé držela meč v ruce. Tento díl teda opravdu moc nevychytali. I přes to byl film docela zábavný a efekty se opravdu povedly. Neurazil, ale na tak slavnou sérii jako SW slabé.
  11. Rivalové
    Rivalové (2013)
    9.5
    Super film. Původně jsem se bál filmu jen o závodech, ale tento film mne opravdu nadchnul. Silný příběh, kvalitní zpracování. Prostě co víc si přát. Opravdu dobře zpracování charakterů hlavních postav a krásně zahrané. Prostě úžasný film o závodech, který upoutá i diváka, který na závody moc není.
  12. Kapitán Phillips
    Kapitán Phillips (2013)
    8.5
    Film se mi opravdu líbil. Byl akční, věrohodný a krásně popisoval realitu. Tom Hanks ztvárnil kapitána lodi dle mého názoru na jedničku. Prostě opravdu povedený film. Jediné, co mě zklamalo, byl menší počet akčních scén na obchodní lodi. Tato pasáž mi připadala docela krátká a právě to bylo, proč jsem se vůbec na tento film původně chtěl podívat. Každopádně i přes tento nedostatek jsem si film velmi užil.
  13. Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti
    Batman v Superman: Úsvit spravedlnosti (2016)
    6.5
    Pro mě byl film celkem zklamání. Většinu děje jsou pouze dialogy, žádná akce, na které by podle očekávání měl být celý film postavený. Akce se objevila až na konci filmu a ještě takovým způsobem, který mi přišel velmi předvídatelný. Na druhou stranu se mi velmi líbilo charakterové zpracování Lexe Luthora. Maniak, pomatenec a šílenec.
  14. San Andreas
    San Andreas (2015)
    7.5
    Pěkně zpracovány katastrofický film. Velké minus bych dal za někdy opravdu špatné počítačové efekty (auto padající z útesu na začátku filmu byla prostě katastrofa). Film nenudil, uměl zaujmout a byl i originální.
  15. Deadpool
    Deadpool (2016)
    9
    Konečně superhrdina, který není tak správný. Humor mě bavil, hlášky někdy opravdu zabíjející, ale někdy jich tvůrčí dali až moc za sebou a některé byly až moc vynucené. Docela mě zklamalo, že většina dobrých vtipů byla už v trailerech a nenechali si je až do filmu. Děj byl velmi jednoduchý, ale myslím, že u tohoto filmu o složitost ani o promyšlenost vůbec nejde. Takže za mě opravdu dobrý výkon od Marvelu a těším se na další díly tohoto superhrdiny, který se za superhrdinu nepovažuje, ani jim nikdy nechtěl stát.
  16. Creed
    Creed (2015)
    7
    Film byl dobře zpracovaný, ale příběh mi přišel opravdu málo skutečný. Když opomenu stejný konec jako v 1. díle Rockyho tak mi přijde opravdu přehnané, že by nováček, někdo, kdo vlastně poprvé stál v ringu proti takovému soupeři na takové úrovni, by téměř vyhrál a tak rozdrtil šampiona. Na druhou stranu se mi opravdu líbilo propracování charakterů postav. Velmi se mi líbilo, že i přes velmi ambiciozní povahu Creeda, byl odhodlaný přestat bojovat, kdyby vzdal boj s rakovinou i Rocky. Kromě, dle mého názoru, odbytého konce byl film povedený, uměl zaujmout a nenudil jsem se. Mohu doporučit. :)
  17. Hobit: Bitva pěti armád
    Hobit: Bitva pěti armád (2014)
    9
    Povedený poslední díl Hobita. Hodně lidí říká, že filmové zpracování Hobita je pouze fraška. Já říkám, že tento poslední díl trilogie je důkaz, že film předčil knižní předlohu. Epické bitvy, akce, pasáže k zamyšlení, dobrý příběh, který nenudí ani nepřijde zdlouhavý a občas i ten nějaký vtip. Klobouk dolů.
  18. Pán prstenů: Návrat krále
    Pán prstenů: Návrat krále (2003)
    9.5
    Asi nejsem jediný, kdo považuje tento díl Pána prstenů za ten nejpovedenější. Epické bitvy, dobrý příběh i ta troška humoru. A k tomu ještě zakončení příběhu, který si oblíbily miliony fanoušků po celém světě. Myslím, že hodně dlouho nebude natočený podobný film jako byl každý z této trilogie.