Herci ze seriálu Ulice, kteří se díky nekonečnému hitu proslavili. Z koho udělal hvězdu?

Herci ze seriálu Ulice, kteří se díky nekonečnému hitu proslavili. Z koho udělal hvězdu?
Herci ze seriálu Ulice, kteří se proslavili | Cinemart / TV Prima / TV Nova
Tvůrci seriálu Ulice si dávají dobrý pozor na to, koho do svého seriálu obsadí. Platí totiž, že vše musí fungovat hlavně po lidské stránce. Natáčení je časově náročné, vše je pečlivě předpřipraveno a není mnoho prostoru na chyby nebo špatné interní vztahy, které by mohly fungování celého soukolí rozhodit, nebo nedej bože zastavit. I tak se scenáristé musí často vyrovnávat s nečekanými životními situacemi jako jsou různá zranění, nemoci, těhotenství apod., a po odchodu daného protagonisty najít příslušnou náhradu. A to není nijak snadný úkol, protože k dubnu 2024 bylo odvysíláno již 4685 dílů a v nich se představilo minimálně 115 různých postav!
Ulice
Ulice
  • Voyo
29%
Ulice je velkou hereckou příležitostí, nejen z toho důvodu, že slibuje pravidelný finanční příjem, ale dává prostor i mnoha začínajícím a dětským hercům, pro které může jít o první krůčky před kamerou. A podobné je to i pro již zkušené umělce. V divadle či dabingu mohou být hvězdami, ale velkou příležitost před kamerou ještě neměli. V Ulici mají možnost se zviditelnit a proslavit napříč všemi českými kraji a získat další atraktivní pracovní nabídky. Herci z Ulice, jimž se to podařilo jsou:
Anna Kadeřávková
Anna Kadeřávková

Herečka

6.0
Herečka Anna Kadeřávková se proslavila rolí Roziny Maléřové. Účinkování v Ulici ale nebylo její jedinou velkou hereckou příležitostí před kamerou v počátcích kariéry. Již v roce 2013 hrála v epizodě Družička seriálu Škoda lásky a o rok později získala hlavní roli ve filmové komedii Andílek na nervy (2014). Ale až role Rozálie alias Roziny ji dostala do širokého povědomí publika. Anna Kadeřávková v seriálu působila od roku 2012 do roku 2016 a v roce 2019 se na jednu sezónu vrátila zpět.
Sara Sandeva
Sara Sandeva

Herečka

5.6
Sara Sandeva je další mladou herečkou, která dostala v Ulici jednu z prvních velkých hereckých příležitostí. Ujala se role Holanďanky Skyler van Ruyter a hrála ji dva roky. V roce 2022 se postava Skyler do Ulice vrátila, ovšem Saru v jejím ztvárnění nahradila česká herečka s dánskými kořeny Michelle Hansen.
Sara Sandeva
Sara Sandeva | Fénix film - Vojtěch Resler
Aneta Krejčíková
Aneta Krejčíková

Herečka

6.1
Pro herečku Anetu Krejčíkovou bylo účinkování v Ulici první větší rolí. Na začátku natáčení jí bylo čtrnáct let a ztvárnila postavu Gabriely Pumrové. V Ulici působila od roku 2005 do roku 2018, kdy se její postava odstěhovala se synem do Berlína, v roce 2022 se do Ulice opět vrátila. Nejnověji mohli televizní diváci sledovat Anetu Krejčíkovou i coby sekretářku Květu v retro seriálu Volha.
Miroslav Hanuš
Miroslav Hanuš

Herec

7.0
Herec a režisér Miroslav Hanuš je příkladem zkušeného herce, který hrál dlouho v divadle a pravidelně se objevoval i na televizních obrazovkách v menších rolích, například v pohádkách nebo seriálu Četnické humoresky, ale až Ulice ho proslavila. Od roku 2009 ztvárňuje postavu politika Antonína Hložánka. Kromě Ulice na sebe ale výrazně upozornil i jako kriminalista Korejs v seriálu Případy 1. oddělení.
Patricie Pagáčová
Patricie Pagáčová

Herečka

5.4
Patricie Pagáčová v Ulici působila 13 let, tedy od roku 2005 do roku 2019 a ztvárnila Terezu Jordánovou. Diváci sledovali její přerod z dospívající dívky v dospělou vdanou ženu. První zkušenosti před kamerou sbírala Patricie Pagáčové v rodinném seriálu Ranč U Zelené sedmy, ale právě Ulice z ní učinila hereckou hvězdu. Ačkoli nemá žádné odborné herecké vzdělání, u herectví zůstala. V minulosti byla i porotkyní soutěže Česko Slovenská Superstar a vidět ji mohou diváci i v seriálech Devadesátky, Ordinace v růžové zahradě nebo Jedna rodina.
Patricie Pagáčová
O mě se neboj | TV Nova
Jakub Štáfek
Jakub Štáfek

Herec

6.7
To herec Jakub Štáfek s herectvím v Ulici začínal. Role Matěje Jordána mu vynesla ohromnou vlnu popularity a diváky bavily hlavně jeho seriálové milostné eskapády. Roli Matěje hrál Jakub Štáfek od roku 2005 do roku 2019. Vedle Ulice si ale v souvislosti s Jakubem Štáfkem mnozí vybaví i svérázného fotbalistu Laviho ze seriálu Vyšehrad a následného úspěšného filmu. Jeho nejnovějšími projekty jsou seriály Policie Hvar (2024) a Extraktoři (2023) a akční thriller Válka policajtů (2024).
Martin Hofmann
Martin Hofmann

Herec

6.7
I Martin Hofmann byl známým a zkušeným hercem, než se stal obyvatelem Ulice, přesto to byla právě postava Jaroslava Hejla, kterou hrál od roku 2005 do roku 2022, jež mu přinesla velkou vlnu popularity. Tu podtrhly úlohy Luďana ze seriálu Most! (2019) a Karla v komedii Prvok, Šampón, Tečka a Karel (2021).
A pokud by vás zajímal, kompletní přehled hereckého obsazení Ulice, postavy Ulice a jejich představitelé, neváhejte se podívat na tvůrce seriálu Ulice.