Profilový obrázek

Pete69

Petr Lehký

Komentáře 4 619

Od nejnovějších
  1. Lovec draků
    Lovec draků (2007)
    8
    Lovec draků mě vlastně bavil od první do poslední minuty a to i přesto, že rozhodně není bez chyb a návštěva talibanského Afghanistánu byla vyloženě pohádka. Zbytek mě bavil, krásně syrově zpracované drama bez patosu, či přehrávání. Lidský příběh z muslimského světa, který mohl být zakončen třeba jedenáctým zářím a pak by to mohlo dostat punc excelentní kvality.
  2. Barevný závoj
    Barevný závoj (2006)
    6
    Můj oblíbenec Edward Norton v silném dramatu, partnerkou mu je Naomi Watts, vše by mělo být parádní, ale prostě není. Spousta hluchých míst, vlažné tempo a hlavně na mě film působil strašně sterilně i přesto, že příběh je závažný a drsný. Chtělo to přidat trošku kolem dění s cholerou, nebo přitlačit na vztahové stránce. Za mě to bylo slabé a když se to začalo rozjíždět, film skončil. 60% s odřenýma ušima.
  3. Goyovy přízraky
    Goyovy přízraky (2006)
    8
    Miloš Forman a žánr, které mu šlo nejlépe.. historické drama. Moc pěkně natočený film. Nejvíce se mi líbil po herecké stránce Javier Bardem, ale ani ostatní herci ve velkých rolích se neztratili. Krásný příběh o zrůdných metodách církve, drsné podmínky na přelomu osmnáctého a devatenáctého století. výborně uchopený příběh. Pěkný zážitek.
  4. Lví srdce
    Lví srdce (1990)
    5
    V devadesátkách se tento film sjížděl na véháeskách ve velkém a kazety putovaly po obývácích mladých i starších. Film je hodně přežitý a vysloveně mě nebavil ani tenkrát. Jean-Claude Van Damm v klasické roli. Mstitel a bojovník za dobro. Souboje jsou však hodně mizerně zpracované a za zmínku snad stojí jen ten závěrečný.
  5. Křižovatka smrti 2
    Křižovatka smrti 2 (2001)
    7
    Druhý díl mě bavil o něco více než ten první. Je to více zábavné a o zábavu se stará hlavně Chris Tucker, který jede pořádnou jízdu. Jackie Chan samozřejmě nezahálí a diváka také pobaví. Scénář je standardní e jedná se o jasní akční komediální béčko, ale pro odlehčení je to ideální.
  6. Cashback
    Cashback (2004)
    8
    Tenhle film mě vyloženě dostal. I když je to na jednu stranu mladická lehce erotická rozverná záležitost s krásnou nahotou, je to také skvělý romantický film říznutý sci-fi. Moc pěkný příběh, herci tam nejsou vyložení krasavci z časopisu ( u žen už je to jinak :) ) . Člověk si může užívat jednu rodící se lásku zpomaleně, v zastaveném čase, či prostě jen tak. .jako celek film funguje výborně.
  7. Cashback
    Cashback (2006)
    8
    Tenhle film mě vyloženě dostal. I když je to na jednu stranu mladická lehce erotická rozverná záležitost s krásnou nahotou, je to také skvělý romantický film říznutý sci-fi. Moc pěkný příběh, herci tam nejsou vyložení krasavci z časopisu ( u žen už je to jinak :) ) . Člověk si může užívat jednu rodící se lásku zpomaleně, v zastaveném čase, či prostě jen tak. .jako celek film funguje výborně.
  8. Ghost in the Shell
    Ghost in the Shell (1995)
    7
    Kratší příběh, který začal velmi slušně, ale postupně se hlavní myšlenka začala topit sama v sobě. Akční pasáže velmi zábavné a hlavně se mi líbila krásná devadesátková japanimace, která je hodně propracovaná. Hezké na oko, pěkný scénář.. bohužel nevyužitý.
  9. Pan účetní opět zasahuje
    Pan účetní opět zasahuje (1999)
    6
    Po předchozích slabých dílech musím říci, že závěr této šaškárny je vlastně docela povedený a důstojný.. i když mluvit o důstojnosti ve spojení s Fantozzim je oxymóron :) Poslední pokračování samozřejmě opět vykrádá úspěšné humorné scénky z minulých dílů, ale druhá polovina je celkem originální a kadence Fantozziho úletů dosahuje úrovně prvních dílů. Ta část se striptýzem a vnučkou je hodně dobrá. Na rozloučenou dávám Fantozzimu 60%.
  10. Aristokratka ve varu
    Aristokratka ve varu (2024)
    4
    S filmy Jiřího Vejdělka to jde hodně z kopce. Jsem zvědav, jestli přijde obrození, nebo pád na samotné dno. I když se zde objevuje naše současná herecká elita, jeto bída. Herecké výkony mladých děvčat prostě špatné, Tatiana Dyková sama to nevytrhne, Hanka čermáka mám rád, ale role mu nesluší, Pavel Liška v roli standardní a okoukané a Eliška Balzerová má málo prostoru. Scénář je plochý, zpracování obyčejné, jako bych byl na prohlídce Humprechtu. Prakticky jsem se nezasmál a to by měl být dle mého názoru u komedie základ. Tyhle filmy naší produkce už prostě nedávám.
  11. Krvavé pobřeží
    Krvavé pobřeží (2008)
    7
    Jednička za výpravu, je to vizuálně opravdu velkofilm. Efekty možná oku náročného diváka stačit nebudou, zejména ty s ohněm, ale i tak jsou slušné. Pořádný historický snímek, který má jistě dosti nepřesností a je upraven oku dnešního diváka. V úvodu jsem chvíli hledal nit, mám totiž problém s rozeznáváním čínských obličejů a strašně se mi postavy pletou, proto si některé asijské snímky neužiju naplno. Krvavé pobřeží je pěkný film.
  12. Texaský masakr motorovou pilou 3D
    Texaský masakr motorovou pilou 3D (2013)
    6
    Z dlouhé řady filmu o Leatherface bych tento zařadil kvalitou někam doprostřed. Jeto pořád stejná honička pilou, ale zde je i nějaký scénář, který není na béčkový horor vůbec špatný. Strašidelných scén méně, ale za mě je to celkem osvěžující kousek této franchise.
  13. Duna: Část druhá
    Duna: Část druhá (2024)
    8
    Denis Villeneuve naservíroval další pecku, pevně se držel nitky z prvního dílu a to je dobře.. přesto mě to bavilo méně, než jeho první Duna, ze které jsem byl hodně nadšený. Druhá duna už nemá tak geniálně propojený audiovizuál a už tam není wow efekt. Na mě to bylo až moc natažené a příliš mystických scén, které však k tomuto příběhu prostě patří a musí tam být. Když přišlo na akci, je to velká paráda vrcholné kvality. Nezbývá než se těšit na doufám grandiózní finále, které bude akční a u zvuků bude bušet srdce v rytmu. Druhou Dunu v žádném případě nehaním, ale 90% nedám.
  14. Hadí jed
    Hadí jed (1981)
    7
    Jasný rukopis Františka Vláčila. I když je film natočený v osmdesátých letech, je to černobílé, což podtrhuje pro něj typicky nehostinné prostředí, bídu a zmar. K tomu všemu démon alkohol, skvělý Josef Vinklář a sympatický výkon mladé Ilony Svobodové. Zapomenutý film, který stojí za zhlédnutí.
  15. Nepravý muž
    Nepravý muž (1956)
    7
    Zdánlivě obyčejný příběh jedné záměny pachatel loupeže se v rukou mistra strachu mění v parádní film. Atmosféra opět hutná, vše doplněno typickou hudbou, která každému záběru dodává atmosféru ještě lepší. Skvělý výkon Henryho Fondy, možná jeden z nejlepších, který jsem od něj viděl. Zahrál vystrašeného muže se zoufalým pohledem dokonale.
  16. Ledová archa
    Ledová archa (2013)
    8
    Mám rád neotřelé scénáře a to Ledová archa má. I když jsou ve filmu horší pasáže, tak je to skvělá podívaná. Postapokalyptický zmrzlý svět a poslední lidstvo žije v nepřetržitě jedoucím monstrózním hi-tech vlaku. Prostě sci-fi jak má být a se slušným vizuálem.
  17. Kikudžiro
    Kikudžiro (1999)
    8
    Tohle mě hodně bavilo. Krásná roadmovie malého chlapce a jeho "strejdy", který je rozený potížista, drzoun a vulgární polokriminálník.. avšak s dobrým srdcem. Je to lehce vulgární, absolutně free a trošku bláznivé, celé to do sebe i přes pár nesmyslných scéna zapadá a Takeshi Kitano mě svým výkonem dostal.
  18. Kozoroh 1
    Kozoroh 1 (1978)
    7
    Tento film jistě podpořil konspirační teorii o fiktivním přistání na měsíci. Je to příběh kosmonautů, kteří fingují přistání na Marsu, když se vzbouří, začne thriller, který není vůbec špatný. Po filmařské stránce to není žádná bomba, ale scénář mě bavil.. 70%.
  19. Ours en peluche, L'
    Ours en peluche, L' (1994)
    5
    Příběh stárnoucího sukničkáře, který svým sobeckým chováním zničí nejeden život. Vše ho postupně dožene a začíná zvláštní příběh, který je ponurý, roztahaný a vlastně se v něm moc neděje. Alain Delon se potlouká po městě, svádí ženy, je to jako vystřižené ze sedmdesátek. Za mě šedý průměr.
  20. V pasti
    V pasti (2018)
    9
    Tohle já prostě můžu. Survival sci-fi s tajemným neznámým nepřítelem, který se prakticky neukáže. Nelze nesrovnávat s Tichým místem, které je lépe zpracované, ale tady mě strašně bavila a děsila zároveň tajemná entita. Když se do toho člověk vžije, jeto vlastně nebezpečnější a tajemnější, než reálný vetřelec v Tichém místě. Pro mě osobně emocionální zážitek, byť po technické stránce žádná bomba.
  21. Kaktusový Jack
    Kaktusový Jack (1979)
    5
    Tak si Kirk Douglas střihnul Willyho E Coyote, který nahání Arnieho v kočáře s jeho novou milou. Arnie se mi líbil méně, než třeba v zatracovaném Herculesovi v New Yorku, tady byl opravdu jen do počtu. Kirk Douglas si zahrál v této grotesce roli jeho zdánlivě nehodnou, ale vypadá to, že si to užíval. Pěkná blbina, která pobaví.
  22. Jeden život
    Jeden život (2023)
    8
    Příběh kolem zachráněných dětí a samozřejmě Nicholase Wintona je pozoruhodný a zasloužil si pořádný film. Zde se to povedlo tak napůl. Česká stopa znatelná, ale po herecké stránce jeto bída. Vše zachraňuje Anthony Hopkins v roli Nicholase Wintona v letech. Po technické a filmařské stránce se dá filmu ledaco vytknout, ale je to natolik silné a pro našince dvojnásob, že to může nechat chladného jen málo koho.
  23. Ulička barbarů
    Ulička barbarů (1984)
    4
    Žádný film s Bernardem Giraudea jsem snad nikdy neviděl, přitom to byl charismatický herec, který by si mohl střihnout roli v lepším mstitelském karate filmu. Ulička barbarů to však není. Jeto ušité horkou jehlou, scénář je nedotažený a film nepůsobí sourodě. Docela dobré jsou drsňácké scény a právě výše zmíněný Bernard Giraudeau. Také se zde na vteřinu mihne tehdy neznámý Jean-Claude Van Damme.
  24. Frankenstein
    Frankenstein (1994)
    7
    U mě zůstane navždy Frankensteinem ten z třicátých let, vypadal skvěle. Ten v podání Roberta De Nira není vizuálně tak zajímavý a dokonalý a popravě jsem svého oblíbeného herce z počátku vůbec nepoznal. Toto zpracování však není vůbec zlé, ba naopak, stojí za to se na něj podívat. Hezké historické kostýmy, pěkný příběh i herecké výkony.
  25. Dave
    Dave (1993)
    6
    Taková roztomilá pohádka o záměně prezidentů. První třetina vypadá jako rodící se bláznivá komedie, která se brzy změní v romantickou komedii, aby se završila pořádnou hrstí klišé a předvídatelností. Film postupně ztrácel na zajímavosti a ani moje oblíbenkyně Sigourney Weaver nepomohla tomu, abych šel s hodnocením přes 60%.
  26. Demolition
    Demolition (2015)
    6
    Demolition je hodně zvláštní film, je to pěkně natočené, na jednou stranu vypadá film strašně free, ale ke konci se Jake Gyllenhaal projeví a má to hloubku. Zahrál jako vždy skvěle a film táhnul. Na mě to bylo ale přeci jen až moc sterilní a vizuálně prázdné.
  27. Kopytem sem, kopytem tam
    Kopytem sem, kopytem tam (1988)
    5
    Filmy Věry Chytilové jsou vždy svérázné a některé jsem si zamiloval. Tomuto filmu jsem prostě na chuť nepřišel, byť jasně nese rukopis Věry Chytilové. Film vypadá, jako z devadesátek, ale je natočen ještě za minulého režimu. Parta hejsků. kterou ztvárnila parta z Divadla Sklep mě tentokrát neoslovila.
  28. Dva výtečníci
    Dva výtečníci (1977)
    6
    Klasická Spencerovka. Facky a tvrdé nemotorné údery Buda Spencera a kaskadérské kousky v soubojích Terence Hilla. Film všeobecně patří mezi ty nejoblíbenější z "produkce" této legendární dvojice. Já mám raději jiné. Dva výtečníci nemají takové tempo, je to vláčnější, poklidnější a chvílemi až utahané. Když přijde akce, je to klasická humoreska. Dobré - 60%.
  29. Dredd
    Dredd (2012)
    8
    Tohle je přímočaré zpracování známého komiksového hrdiny.. bez zbytečných kudrlinek, film s nebojí pár kapek krve a je to solidní brutalitka. Všemu napomáhá droga, která zpomaluje rychlost vnímání času. Skvěle zahraný soudce Dredd, skvěle zahraná jeho parťačka. Krásná přímočará akce s dobrým vizuálem.
  30. Cesta draka
    Cesta draka (1972)
    7
    Legendární film, ve kterém se střetnou dvě legendy.. Bruce Lee a Chuck Norris. První polovina je čistě oťukávací a spíše široce uvádí do děje, aby to mohl být celovečerní film. Druhá polovina je akční a plná soubojů. V té době se údery strašně ozvučovaly a údery vypadají hodně kaskadérsky a nedotaženě, ale co hodnotím naopak velmi kladně a dnešní filmy by se mohly inspirovat, tak to, že pánům v soubojích postupně a řádně přibývají dobře vypadající šrámy a modřiny.. žádní lidé z oceli. Finální souboj legendární. No.. částečně i z nostalgie.. pod 70% jít nemohu.
  31. Labyrint: Vražedná léčba
    Labyrint: Vražedná léčba (2018)
    6
    Velmi povedený akční začátek a skvělá první třetina, poté filmu velmi rychle docházel dech stran scénáře. Postapokalyptický svět ok. Vizuální stránka slušná.. dlouho jsem si říkal, že za to si film zaslouží hodnocení více než dobré ( 70% ), ale druhá předvídatelná a plochá polovina plná klišé mě přesvědčila, že 60% je až dost.
  32. Člověk z mramoru
    Člověk z mramoru (1977)
    7
    Z počátku se film tváří, jako budovatelský snímek, ale to diváka velmi rychle vyvede z omylu. Je to docela silně laděný antikomunistický snímek, který v době svého vzniku jasně mířil rovnou do trezoru. Jak se tvořily i bořily mýty, jak se uměle vytvářeli úderníci a v mžiku likvidovali.. prostě komunismus. Po technické stránce žádná paráda, z herci mě také nikdy vyloženě nenadchnul, ale ten příběh mě opravdu hodně bavil.. 70%.
  33. Pirát
    Pirát (1958)
    6
    Zajímavý pirátský příběh na pozadí Americké války o nezávislost. Film má silnější pasáže, ale na mě je to na pirátský film moc přebarvené a nablýskané. Charlton Heston a Charles Boyer zahráli parádně.. takové odpočinkové retro, které neurazí, ale nadšený jsem nebyl.. dobré.
  34. Bez návodu
    Bez návodu (2013)
    7
    dlouho jsem to sledoval, jako takovou roztomilou rodinnou telenovelu, ale v polovině mě to nějak chytlo. Film jasně útočí na nejsilnější lidské emoce a to zejména v poslední třetině, závěr vše dorazí a hlavně jsem takový závěr nečekal.. Moc se mi to líbilo a to tento žánr zrovna nevyhledávám.
  35. Malostranské humoresky
    Malostranské humoresky (1995)
    6
    Malostranské humoresky.. inu trošku tklivé humoresky. Sešla se zde opravdu velká řádka skvělých herců a je to znát, přesto první bohémská povídka mě moc neoslovila a ani můj oblíbenec Karel Heřmánek nezazářil svým charismatem. Druhá intelektuální a vyzrálá povídka už se mi líbila více, ale byla strašně krátká. Zajímavý snímek, který jsem ještě v TV nikdy neviděl.
  36. Malcolm X
    Malcolm X (1992)
    6
    Pěkný film dle skutečného příběhu. Zprvu mě to bavilo, ale druhá polovina už na mě byla příliš náboženská a film celkově přeci jen dlouhý. Denzel Washington zahraje vždycky alespoň dobře a i když mu rovné narezlé vlasy vůbec nesluší, tak i tentokrát filmu pomohl. Dobré.
  37. Dívka s mušlí
    Dívka s mušlí (1980)
    7
    Dita Kaplanová mě jako mladá herečka prostě strašně baví a byla v těchto rolích geniální. Krkavčí matka v podání Evelyny Steimarové je také skvělá, je to silný příběh, který se prostě reálně děje a když jsem se do filmu ponořil, bylo mi z toho opravdu smutno. Jednoduchý dobře obsazený film, který zanechá dojem.
  38. Když Harry potkal Sally
    Když Harry potkal Sally (1989)
    6
    Pohodová dospělá romantická komedie, která mě osobně nepobavila, ale je to hezká červená knihovna.. předvídatelné, přesto důstojně natočené. Billy Crystal mi bohužel k mé oblíbenkyni romantických filmů Meg Ryan moc neseděl a chemie mezi nimi byla slabá. Cekové pěkné - 60%.
  39. Bod varu
    Bod varu (2021)
    3
    Tady půjdu proti proudu, prostě mě to strašně nebavilo. Film natočený zdánlivě na jeden zátah, který celý vypadá jako Ano šéfe! při zátěžovém testu. Postavy mě nebavily, je to ukřičené a má mi to vnuknout myšlenku, že gastro je nejvíce stresující odvětví na světě.. kdepak.
  40. Kosmonaut z Čech
    Kosmonaut z Čech (2024)
    5
    Adam Sandler jako Jakub a vesmírné plavidlo, které vypadá, jako lehce elektrifikované toalety na vlakovém nádraží. Je to neskutečně sterilní film, který na mě poslal pořádnou depku. Je to trošku filozofické sci-fi drama, které táhne sám Adam Sandler a za mě to prostě celé bylo málo. 50%