Bod varu

78%
Bod varu
Šéfkuchaři Andymu ještě ani nezačala směna, a už nestíhá. Jeho restaurace je přebookovaná, kuchyní šmejdí nespokojený kontrolor a do toho všeho na večeři dorazí i kuchařská ikona s uznávanou food-kritičkou. Jednozáběrová jízda hektickým večerem začíná... Famózní Stephen Graham v hlavní roli britského filmu o všech, kterým se pod tíhou profesního stresu někdy zavařila hlava. (MFF Karlovy Vary)



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Bod varu je lahodný dezert, který si vychutnáváte pěkně pomaličku, lžičku po lžičce. Chcete objevit všechny ty ingredience, které byly použité. Jako milovník gastronomie a vaření jsem maximálně spokojený. Tuto sondu do kuchyně špičkové restaurace by si měl pustit každý začínající kuchař, ať ví co ho čeká, ale předpokládám, že realita bude ještě horší. Barantini přesnou režií buduje houstnoucí atmosféru za kterou může jednak personál, který nepracuje podle šéf kuchaře a také samotní hosté, kteří je svými požadavky dostávají do stresu. Stephen Graham odvádí skvělý výkon. To jak ztvárnil svou postavu je naprosto přesné a v dnešní době myslím není žádným tajemstvím, že šéfkuchaři frčí na "povzbuzovačích", aby ten stres a syndrom vyhoření zvládli. Zprvu jsem sice nebyl s koncem moc spokojený, ale jak se mi to uleželo, tak jsem názor změnil. Myslím, že bylo potřeba, aby ta směna přesně takto skončila. Škoda, že zde nebylo více z vaření nebo Food Platingu. Jinak naprostá spokojenost.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
3
Tady půjdu proti proudu, prostě mě to strašně nebavilo. Film natočený zdánlivě na jeden zátah, který celý vypadá jako Ano šéfe! při zátěžovém testu. Postavy mě nebavily, je to ukřičené a má mi to vnuknout myšlenku, že gastro je nejvíce stresující odvětví na světě.. kdepak.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
8
- Už vím jak ušetřit. Uděláme to bez střihu! - Říct to někdo při tvorbě jakéhokoli filmu, tak se mu tam všichni na místě vysmějí. Co ale víc, ono to funguje! Fakt není normální, aby se to udělalo na jeden shot a takhle precizně. Jakože udělat to takhle na druhý pokus, smekám. "Recenzování je jako sex. Řídíš se tím, co tam je, ne tím, co tam není." Strhující film, který zase čiší hlavně ze svojí jednoduchosti. Nádherně vidíte, kolik je potřeba, aby se zákazníkovi dostalo jídlo pod nos. Skvěle si mě to získalo, držel jsem se s nimi, jako bych celou tu hodinu a půl běhal kameramanovi za zády. Takže výsledkem je, že jsem z toho unavený, jako bych to s nimi prožil. Autentičnost z toho jen teče?! No jen tam toho naskládali poměrně hodně, takže takhle perný den asi moc nechcete. Ale být to naprosto běžný den, tak by si to diváky hledalo ještě hůře. Mimořádně jsem překvapen, kam se to nakonec vyprofilovalo, jelikož Andy (Stephen Graham) po většinu filmu působí, jak toho má hodně, jak nestíhá v práci do toho ještě rodina a holt on neví kam dříve. Ale v závěru se to odkryje celé, tak že si diváka vodí celou dobu za nos a není to vůbec tak černobílé.. Prosťoučký nápad, ještě prostší provedení, ale celé to dalo tolik práce. A ve výsledku nádherně strhující! 85%

Dodatečné informace

Původní název:
Boiling Point (více)
  • Velká Británie Bod varu
  • Velká Británie Boiling Point
Premiéra v ČR:
3. 2. 2022
Distributor:
Aerofilms
Země původu:
Velká Británie
Přístupnost:
12+
Čeština:
Bod varu je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch