Dívka s mušlí

72%
Dívka s mušlí
Plakát traileru
Třináctiletá Vendula Brabcová žije v malém pavlačovém bytě s matkou alkoholičkou a se třemi mladšími bratry. Ve škole se jí nedaří, protože doma vlastně nahrazuje dětem mámu. Kromě toho chodí za matku každý den brzy ráno uklízet kanceláře. Každý ze sourozenců má jiného otce. Vendulin táta se kdysi dva roky marně snažil zbavit ženu alkoholického návyku. Dnes má novou rodinu, kterou dokáže dobře finančně zabezpečit. Rád by k sobě vzal i Vendulu, jenže ona to odmítá: cítí pouto ke svým bratrům a nechce je nechat s matkou samotné. Matčiny alkoholické výstřelky však jednoho dne přerostou únosnou míru a sourozenci skončí v dětském domově... (Česká televize)



Pete69
Pete69
29 898 bodů
7
Dita Kaplanová mě jako mladá herečka prostě strašně baví a byla v těchto rolích geniální. Krkavčí matka v podání Evelyny Steimarové je také skvělá, je to silný příběh, který se prostě reálně děje a když jsem se do filmu ponořil, bylo mi z toho opravdu smutno. Jednoduchý dobře obsazený film, který zanechá dojem.
kawa
3 388 bodů
6
Dramatické příběh o 13-leté dívce, která se musí starat o domácnost, své 3 nevlastní sourozence , protože jejich matka je alkoholička. Každé dítě má jiného otce, každý je jiný a Vendula se snaží být stmelujícím prvkem. Depresivní snímek nezapadající do oficiální filmografie komunistické éry, ale s rušivými flashbacky, které jsou např. i ve snímku "Má láska s Jakubem".
aquiver
aquiver
2 107 bodů
8.5
Snímek silný až na slzy. Excelentní scénář blízký realitě, hluboký obsah v každé druhé scéně, skvěle napsané postavy, poselství a symbolika (mušle, karnevalové masky) přebíjí všechny formální nedostatky. Hudbu a úplný závěr jsem si zamiloval. Bolestivě smutný dopad na diváka...

Dodatečné informace

Původní název:
Dívka s mušlí (více)
  • Československo Dívka s mušlí
  • Československo Das Mädchen mit der Muschel
  • Československo Dívka s muslí
  • Československo Dziewczyna z muszla
  • Československo Girl With the Seeshell
  • Československo La niña y el caracol
  • Československo Lány tengeri kagylóval
  • Československo The Girl with a Sea-Shell
Premiéra v ČR:
13. 2. 1981
Distributor:
Ústřední půjčovna filmů
Země původu:
Československo, Česká republika, Slovenská republika
Čeština:
Dívka s mušlí je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch