Dredd

72%
Dredd
Nejnovější adaptace známého komiksu a nekompromisním futuristickém soudci. Dredd (Karl Urban) je povolán s nováčkem (Olivia Thirlby) k případů tří brutálních vražd v jedné z vysokých budov Mega City One. Budovu ovládá Ma-Ma, které se vůbec nelíbí, že jí někdo čmuchá v rajónu. Nechá proto celé místo uzavřít a na hlavu soudce a jeho mladé kolegyně vypíše odměnu.



Recenze: Dredd

Kinobox.cz
85%

Dredd rozhodně není bezchybný. Pár momentů by si zasloužilo prokrátit, ne každá "drsňárna" funguje tak, jak by bylo záhodno. Přesto se nelze ubránit nadšení. Pokud tvořit důsledné adaptace, tak nějak takhle. Snad to diváci postupem let více docení. V kinech se tak - bohužel - nestalo.


Brenan88
Brenan88
47 109 bodů
7
Karl Urban v podání Dredda zachraňuje vše co před 17 lety Sly zpackal. Film má vše co se od něj očekává a i tak vám dá přece jen o něco navíc. Brutalita,která se nijak nemaskuje a je jedno jestli jste muž,žena nebo dítě. Od začátku je vám úplně jasné jakým směrem se film bude ubírat a jak vše musí skončit,ale při sledování této pecky si říkáte: No a co ? Dredd je konečně zfilmovaný tak,že se za to nemusí stydět a s protaženým ksichtem Karla aspiruje na jeden z nejlepších akčňáku roku 2012
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 250 bodů
10
Druhý pokus o zfilmování komiksu 'Soudce Dredd' se povedl na celé čáře. Snímek mu je věrný po všech stránkách. Temné Mega City One, drsný děj, temná atmosféra, dramatičnost a napětí, které by se dalo krájet, což i výborně podporuje dobře zvolená hudba. Výprava a kostýmy úžasné. 3D efekt využit do nejmenšího detailu. Zpomalené záběry přímo připomínají komiksová okýnka. A přiznám se, že mě i překvapily drsné krvavé scény, přesně podle komiksových obrázků. A co hlavně: Dredd po celou dobu nesundá helmu. Proč? A už jsem se zmínil o věrnosti komiksu? Tam jeho podobu také nikdo nezná. To jen Sylvester Stallone musel svoji verzi zprasit pouze kvůli své hvězdné povýšenosti. On je hvězda a diváci jdou do kina aby ho viděli, tak proč by se měl schovávat za helmou. Jeho popkornová slátanina tak vzala za své. Toto je však jiné kafe. Hodnotím nejvýše a chválím Karla Urbana za jeho výkon. Jeho Dredd je (už po několikáté) tak věrný komiksu, že to doslova tají dech. Kdo komiks nezná, nepochopí. (A už dost s tím komiksem)
Pete69
Pete69
31 382 bodů
8
Tohle je přímočaré zpracování známého komiksového hrdiny.. bez zbytečných kudrlinek, film s nebojí pár kapek krve a je to solidní brutalitka. Všemu napomáhá droga, která zpomaluje rychlost vnímání času. Skvěle zahraný soudce Dredd, skvěle zahraná jeho parťačka. Krásná přímočará akce s dobrým vizuálem.

Dodatečné informace

Původní název:
Dredd (více)
  • USA Dredd
  • USA Dredas
  • USA Dredd 3D
  • USA Dredd - Il giudice dell'apocalisse
  • USA Ha'shofet Dredd
  • USA Judge Dredd
  • USA Sudija Dred
  • USA Yargiç Dredd
  • USA Дред 3D
Země původu:
USA, Indie, Velká Británie
Rozpočet:
50 mil. USD
Tržby:
41,04 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Dredd je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch