Profilový obrázek

Pete69

Petr Lehký

Komentáře 4 661

Od nejnovějších
  1. Sabata
    Sabata (1969)
    7
    Solidní western, taková slabší sedmička. Dostatek přestřelek, dějové zvraty a vysoké tempo. Scénář sám o sobě je standardní, nic převratného. Lee Van Cleef film povýšil o dobrých 20% a vidím ho rád v každém westernu. Film nabízí i dostatek zajímavých vedlejších postav. Je to trošku ujetý western, ale líbil se mi.
  2. Megažralok vs. obří chobotnice
    Megažralok vs. obří chobotnice (2009)
    3
    Jako první jsem viděl film Megažralok versus crocosaurus, který byl podobného ražení, ale snad ještě horší, než tento jeho předchůdce. Rozhodl jsem se tedy s notnou mírou masochismu pustit do celé čtyřdílné série a megažralokovi. Je to film čtvrté cenové, déčkový kousek s triky pochybní kvality a herci, kteří se s tím opravdu nemažou, za zmínku stojí snad je alespoň průměrný výkon Lorenza Lamase, který byl suverénně nejlepší herec. Trpnost, náročný divák nekvalitních filmů si užije své.. neustále se opakují věty jako: Pozor, blíží se obrovský objekt, palte! 3.2.1. ááááá.. roztřesená kamera, která má navozovat pocit, že se něco děje.. no pecka :)
  3. Tajný život včel
    Tajný život včel (2008)
    7
    Krásný lidský příběh o těžkém životě, ale i o souznění s přírodou a rasové snášenlivosti. Vše nenásilně podané, v klidu a pohodě. Všemu vévodí mladá Dakota Fanning, která dnes roste s každou rolí a třeba v Brimstone jsem jí doslova hltal. Tajný život včel by neměl rozhodně nikoho urazit. Pohodový, hezky natočený film.
  4. Cherry
    Cherry (2021)
    8
    Parádní podívaná a parádní výkon Toma Hollanda. Příběh od mladické lásky, který se mění před očima ve válečné drama až po film o drogově závislých. Krásně odvyprávěný příběh bez zbytečného patosu a přehrávání. Vše má hlavu i patu, je to dobře poskládané a opravdu mě to chytlo. dvě a půl hodiny utekly, jako voda.
  5. Millerova křižovatka
    Millerova křižovatka (1990)
    7
    Solidní gangsterka o muži, který tancuje mezi znepřátelenými klany. I když je tam dostatek brutality, přestřelek a drsných praktik gangsterů, to vše dobře zpracované a v hezkém vizuálu, tak je zde hodně hlušších míst. Je to navíc trošku nepřehledné a celé to vyšumí někam do prázdna.
  6. Děla z Navarone
    Děla z Navarone (1961)
    8
    Krásný válečný snímek, špionážní kousek, kterých v tomto období bylo natočeno dost. Děla z Navarone patří v mých očích rozhodně k užší skupině těch nejlepších. První polovina je krásná, dobrodružná a bavil jsem se skvěle, druhá polovina už je akčnější a trošku přitažená za vlasy, ale v součtu mi nevychází méně, než 80%. Skvělé obsazení také filmu pomohlo.. Gregory Peck, David Niven a Anthony Quinn ve válečném filmu bok po boku, to nemohlo špatně dopadnout.
  7. Batman vs. Teenage Mutant Ninja Turtles
    Batman vs. Teenage Mutant Ninja Turtles (2019)
    7
    Ale jo, solidní superhrdinský animák, který má vizuál klasický, jako z devadesátek. Spojením Batmana a Želv ninja docela fungovalo, sešli se v něm přátelé i úhlavní nepřátelé Batmana a k tomu legendární Trhač. Rychlé tempo ,spousta akce, ale je to prostě klasický superhrdinský animák.
  8. Jak jsem balil učitelku
    Jak jsem balil učitelku (1998)
    6
    Film se u mě zařadil do kategorie divnofilm. Teenage kousek, který však působí dospěleji a je v něm zvláštní černý humor. Souboj soků v lásce dvou generací, kteří soupeři o stejnou ženu. Bill Murray byl dobrá volba, jinak mám z filmu rozporuplné dojmy.
  9. Purpurová růže z Káhiry
    Purpurová růže z Káhiry (1985)
    7
    Zajímavý scénář, bohužel ne zcela využitý. Zpracování doby hospodářské krize je slušné, ale z dobrého nápadu se dalo určitě vytěžit více. Sympatický výkon předvedla Mia Farrow, kterou jsem z počátku vůbec nepoznal. Je to taková pohádka o ženě, která trpí v nesnesitelném manželství. Dal bych 65%.
  10. Newyorská romance
    Newyorská romance (2013)
    7
    Pěkná romantická hudební komedie plná elánu a chuti nastartovat svůj nový život. Hudba je to melodická příjemná, takový střední proud, důležitější je však skvělý výkon Marka Ruffala i Keiry Knigtley. Takové nenáročné pohlazení po duši v dnešní uspěchané době.
  11. Majestic
    Majestic (2001)
    9
    Tenhle romantický slaďák, či pohádka pro dospělé mě prostě strašně bavil i dojal. Je v něm spousta klišé, přesto nejsou vyjma závěru tak velká, aby převážila citlivou stránku filmu. Tlak na nejhlubší city diváka přesto není přehnaný. Jeden z nejlepších výkonů Jima Carreyho a nádherný lidský film.
  12. Restrepo
    Restrepo (2010)
    7
    Je to slušný dokument o zbytečnosti války. Člověk se ani neuvědomuje, jak to tam bylo vleklé a o ničem.. jen zemřelo hodně lidí. Přestřelky téměř na slepo a na místním obyvatelstvu bylo jasně vidět, že nestojí o nic, jen mají v očích prospěchářství. Výpovědi vojáků a reálné přestřelky, to je Restrepo.
  13. Moje vina
    Moje vina (2023)
    7
    Už hezkou řádku nejsem cílová skupina pro tyto filmy, ale Moje vina mě opravdu bavila. Je to spíše pro mladé, ale mix romantického filmu, který se promíchá thrillerem mě fakt chytil. Ne všechno mě bavilo, ale je to teenage snímek, který by mohli ocenit i starší ročníky. Dobrá práce.
  14. Prokletý klub
    Prokletý klub (2009)
    8
    Sportovní filmy vysloveně nehltám, ale když je to natočeno takto, je to skvělá podívaná. Rozhodně se zde nedočkáme spousty sportovních utkáních, zpomalených záběrů, heroických oslav a gólů v poslední vteřině. Je to syrové, uvěřitelné ( také je to podle pravdivého příběhu ) a skvěle poskládané. Film mě bavil od první do poslední minuty. Ještě jsem od Michaela Sheena neviděl tak perfektní výkon.
  15. Nebeská stvoření
    Nebeská stvoření (1994)
    7
    Zajímavý film a prvotina Kate Winslet, na které byl velký talent vidět už tenkrát. Příběh toxického přátelství, které vyústí ve velmi zajímavý konec. Trošku LGBT, ale natočeno v době, kdy je to naprosto nenásilné a přirozené, žádný tlak na pilu. Tento snímek rozhodně stojí za pozornost.
  16. Není král jako král
    Není král jako král (2000)
    7
    Svižný a zábavný animák, který u mě zapadá do kategorie Pro celou rodinu. Klasická Disney animace, slušný scénář a vše ve vysokém tempu, které nedá divákovi chvilku k odpočinku, či nudě. Je to vlastně standardní komediální akční animák, ale prostě mě pobavil - 70%.
  17. Deset důvodů, proč tě nenávidím
    Deset důvodů, proč tě nenávidím (1999)
    5
    Vlastně nechápu, proč má film tak vysoké hodnocení. Tento teenage film mi připadá naprosto průměrný a ničím se neliší od dlouhé řady podobně laděných snímků. Snad kvůli kultu Heatha Ledgera? Ano, on tam zářil a byl suverénně nejlepší, za zmínku stojí ještě výkon Julie Stiles, jinak šeď a nuda.
  18. Kříž cti
    Kříž cti (2012)
    7
    Zajímavý příběh dle skutečné události. I ve válce mohou nepřátelé táhnout za jeden provaz, když se ocitnou v nehostinné mrazivé krajině. Snímek netlačí na pilu a i přes dějové zvraty působí klidně a strašně dobře se mi na něj dívalo. Hodně se mi líbil Rupert Grint, který se v mých očích konečně vymanil z rolí v Harry Potterovi.
  19. Bláznivý Petříček
    Bláznivý Petříček (1965)
    5
    Tento film mě bohužel příliš neoslovil. Zvláštní poetický film, ve kterém se lze jen těžko vyznat. Je to trošku zmatené a za mě chybí scénáři pevnější kostra. Jean-Paul Belmondo zahrál pěkně i jako mladý a ještě nepříliš ostřílený herec, ale mě to nějak nestačilo a dostalo se mi jen průměrného zážitku.
  20. Hluboký spánek
    Hluboký spánek (1946)
    7
    Film Noir jako z učebnice, temné, tajemné a lehce depresivní. Humphrey Bogart zahrál perfektně, příběh je to zajímavý, ale scénář není to nejlepší na filmu. Hlavní jsou herecké výkony a řádná atmosféra i vizuál. Toková nenápadná detektivní věcička, která skrývá mnohá překvapení.
  21. Král a já
    Král a já (1956)
    7
    Muzikály rozhodně nevyhledávám, ale tady bylo té hudby rozumné množství a film jsem si užil. Střetávání rozdílných kultur, trošku feminismu, ale vše v míře rozumné. Yul Brynner hrál hodně zvláštně a ve westernech mi upřímně řečeno sedí nevíce. Nezapomenutelná pro mě zůstane pasáž s divadelním představením, tu jsem sledoval téměř bez dechu.
  22. Medvědí bratři
    Medvědí bratři (2003)
    6
    Příběh, který trošku připomíná dobu ledovou, ale má mystický podtext. Dvojice, která se zpočátku nemusí, roadmovie do které vstoupí přitroublí tvorové.. prostě se ta paralela nabízí. Medvědí bratři je animák spíše pro děti, Disney animace by mohla být v roce 2003 klidně i lepší. Celkově takový lepší průměr.
  23. Čínský syndrom
    Čínský syndrom (1979)
    6
    Čínský syndrom vhodně a naléhavým způsobem poukazuje na nebezpeční jaderných elektráren a to zejména díky lidskému faktoru, šetřením a podváděním v kontrolách technického stavu. Poslání má film ušlechtilé, ale po filmové stránce se mi to až tolik nelíbilo. Dobrý výkon Jacka Lemmona, Jane Fonda mě moc nenadchla a Michael Douglas v nevýrazné roli.
  24. Malý unavený Joe
    Malý unavený Joe (1971)
    7
    Malý unavený Joe, za mě jeden z nejlepších kousků, kde se objevuje legendární dvojice Bud Spencer a Terence Hill. Spaghetti western jako vyšitý, typická Spencerova razítka, lehký humor a potměšilá postava, kterou ztvárňuje Terence Hill. Má to spád, scénář je slušný a je to pěkná retro akční westernová komedie.
  25. Leatherface
    Leatherface (2017)
    6
    Tento kousek se vymyká ze série o psychopatovi s motorovou pilou. Zvuku pily si divák "užije" až na samotném konci. Osobitý příběh o zrodu psychopata, spíše než o horor se jedná a film s obscénními a nechutnými scénami. Krve je tam dost, je to napínavé a rámci této franchiese vlastně dobrý kousek.
  26. Who Killed Captain Alex?
    Who Killed Captain Alex? (2010)
    5
    Naprosto ujeté, ale smekám nad cenou, za kterou byl tento amatérský a nadšenecký film natočen. Souboj u lesíka a na staré rozbořené farmě z podivným komentářem autora. Je to prostě mimo mě, ale chápu, že to ve vesnici, kde film vzniknul muselo vzbudit velké nadšení. Za mě obtížně koukatelné.
  27. Jáson a Argonauti
    Jáson a Argonauti (1963)
    6
    Tento mýtický příběh je dosti podobný staré verzi Souboje titánů, ale ten mě bavil o poznání více. Jáson a jeho parta unikají mýtickým bytostem a hněvu bohů, efekty jsou poplatné době, některé jsou pěkné retro, některé věci dnes již obtížně koukatelné. Souboje nemají tempo a trvají strašně dlouho. Pěkné jsou kostýmy a lokace. Dobré.
  28. Jaro, léto, podzim, zima... a jaro
    Jaro, léto, podzim, zima... a jaro (2003)
    8
    Tak tohle opravdu můžu.. jednou za čas, ale můžu. Krásný spirituální příběh o koloběhu života, krásná lokace i vhodně zvolené příběhy jednotlivých etap života. Málo slov, hodně emocí. Dlouho jsem si říkal, že snad půjdu na 100%, ale konec už přeci jen nebyl tak skvělý, jako první dvě třetiny. I tak jsem z filmu měl silný zážitek.
  29. Insidious: Červené dveře
    Insidious: Červené dveře (2023)
    6
    Za mě nejslabší Insidious. Příběh nás vrací někam na začátek, až ke druhému dílu, ale zatraceně málo děsivý. Až na pár lekaček to se mnou nic moc nedělalo a to většinou u filmů s duchy a démony vysloveně trpím a dívám se na ně notnou dávkou zapření a částečně i masochismu :) Atmosféra je hutná, efekty slušné a napětí se postupně stupňuje, ale na mě je to málo.. Rozhodně to není laciný béčkový horor, ale slabý Insidious - 60%.
  30. Gallipoli
    Gallipoli (1981)
    7
    Gallipoli je moc pěkný snímek, kde se podíváme na vidinu války mladistvýma očima.. než ovšem nadejde realita. Dlouhou dobu je to moc pěkná dobrodružná roadmovie, poté už je to vyloženě válečný snímek, který vyvrcholí v drama. Pěkně poskládaný snímek s mladým Melem Gibsonem, který byl už tehdy dobrým hercem.
  31. Kung-fu mela
    Kung-fu mela (2004)
    8
    Strašně ulítlý film, ale také osobitý a některé akční scény jsou fenomenální. Přepálená Kung-fu akce, která hraničí s parodií, přesto není v žádném případě trapná.. možná jedna dvě scény by se našly :). Mě to prostě strašně bavilo, i když to není žádné artové dílko, ale technicky dobře odpracovaná blbina.
  32. Toulavý pes
    Toulavý pes (1949)
    6
    Tento kousek je za mě jeden z nejslabších, které jsem zatím od Akiry Kurosawy viděl. Z počátku mi to připomínalo Zloděje kol, ale místo kola se hledá ztracená zbraň. Postupně se začne rozvíjet detektivní příběh, který je velmi vlažný až rozvážný. Závěr je pěkný. Více než 60% nedám, prostě mě to příliš neoslovilo.
  33. Mnichov
    Mnichov (2005)
    7
    Steven Spielberg chtěl udělat z příběhu Mnichovského atentátu velkofilm a je to z filmu strašně cítit, chtěl udělat nejlepší zpracování.. ale má to i své negativní stránky, je tam spousta omáčky a dlouhých hlušších pasáží.. měl jsem co dělat, abych držel více než dvě a půl hodiny plnou koncentraci. Věci kolem likvidace atentátníků jsou pak pěkně zpracované a atmosféra ve scénách je hustá.
  34. Legenda o Vánocích
    Legenda o Vánocích (2007)
    6
    Finská jednohubka, aneb vánoční příběh o "zrodu" Santa Clause / vánočního skřítka. Finskou tvorbu nehltám tolik, jako třeba Norskou a Dánskou, ale toto je pohodová pohádka s vyšším posláním, která by mohla oslovit malé i větší diváky. Za mě dobré - 60%
  35. Hráči
    Hráči (1998)
    8
    Moc pěkný film z prostředí profesionálních polopodvodníčků v pokeru. Edward Norton, Matt Damon a John Malkovich zaručují kvalitu a je to tak. Film má své mouchy, ale herci filmu hodně pomohli. Pro pokerového hráče to může být opakování známého, nebo klidně skvělý zážitek.. Já poker občas hraji, ale film by mě určitě bavil i kdybych o něm věděl jen málo.
  36. Konec rozkvětu
    Konec rozkvětu (1972)
    6
    Softová gangsterka, na kterou se nedívá špatně, ale je to opravdu taková lehoučká záležitost.. ke konci přeci jen trošku přituhuje a napětí i tempo roste. Nejvíce se mi ve filmu líbil výkon charismatického Lee Marvina, který filmu dodal punc kvality.
  37. Otevřená srdce
    Otevřená srdce (2002)
    7
    Pěkný film, který mi však hodně kazil Český dabing, který byl bůh ví proč příšerný. Zejména pak hlas Madse Mikkelsena byl katastrofální. Silný lidský příběh a zpracování po seversku, chladně a bez příkras, přesto to má hloubku. Syrový kousek, který stojí za to vidět.
  38. Lovec draků
    Lovec draků (2007)
    8
    Lovec draků mě vlastně bavil od první do poslední minuty a to i přesto, že rozhodně není bez chyb a návštěva talibanského Afghanistánu byla vyloženě pohádka. Zbytek mě bavil, krásně syrově zpracované drama bez patosu, či přehrávání. Lidský příběh z muslimského světa, který mohl být zakončen třeba jedenáctým zářím a pak by to mohlo dostat punc excelentní kvality.
  39. Barevný závoj
    Barevný závoj (2006)
    6
    Můj oblíbenec Edward Norton v silném dramatu, partnerkou mu je Naomi Watts, vše by mělo být parádní, ale prostě není. Spousta hluchých míst, vlažné tempo a hlavně na mě film působil strašně sterilně i přesto, že příběh je závažný a drsný. Chtělo to přidat trošku kolem dění s cholerou, nebo přitlačit na vztahové stránce. Za mě to bylo slabé a když se to začalo rozjíždět, film skončil. 60% s odřenýma ušima.
  40. Goyovy přízraky
    Goyovy přízraky (2006)
    8
    Miloš Forman a žánr, které mu šlo nejlépe.. historické drama. Moc pěkně natočený film. Nejvíce se mi líbil po herecké stránce Javier Bardem, ale ani ostatní herci ve velkých rolích se neztratili. Krásný příběh o zrůdných metodách církve, drsné podmínky na přelomu osmnáctého a devatenáctého století. výborně uchopený příběh. Pěkný zážitek.