Profilový obrázek

Pete69

Petr Lehký

Komentáře 4 585

Od nejnovějších
  1. Dredd
    Dredd (2012)
    8
    Tohle je přímočaré zpracování známého komiksového hrdiny.. bez zbytečných kudrlinek, film s nebojí pár kapek krve a je to solidní brutalitka. Všemu napomáhá droga, která zpomaluje rychlost vnímání času. Skvěle zahraný soudce Dredd, skvěle zahraná jeho parťačka. Krásná přímočará akce s dobrým vizuálem.
  2. Cesta draka
    Cesta draka (1972)
    7
    Legendární film, ve kterém se střetnou dvě legendy.. Bruce Lee a Chuck Norris. První polovina je čistě oťukávací a spíše široce uvádí do děje, aby to mohl být celovečerní film. Druhá polovina je akční a plná soubojů. V té době se údery strašně ozvučovaly a údery vypadají hodně kaskadérsky a nedotaženě, ale co hodnotím naopak velmi kladně a dnešní filmy by se mohly inspirovat, tak to, že pánům v soubojích postupně a řádně přibývají dobře vypadající šrámy a modřiny.. žádní lidé z oceli. Finální souboj legendární. No.. částečně i z nostalgie.. pod 70% jít nemohu.
  3. Labyrint: Vražedná léčba
    Labyrint: Vražedná léčba (2018)
    6
    Velmi povedený akční začátek a skvělá první třetina, poté filmu velmi rychle docházel dech stran scénáře. Postapokalyptický svět ok. Vizuální stránka slušná.. dlouho jsem si říkal, že za to si film zaslouží hodnocení více než dobré ( 70% ), ale druhá předvídatelná a plochá polovina plná klišé mě přesvědčila, že 60% je až dost.
  4. Člověk z mramoru
    Člověk z mramoru (1977)
    7
    Z počátku se film tváří, jako budovatelský snímek, ale to diváka velmi rychle vyvede z omylu. Je to docela silně laděný antikomunistický snímek, který v době svého vzniku jasně mířil rovnou do trezoru. Jak se tvořily i bořily mýty, jak se uměle vytvářeli úderníci a v mžiku likvidovali.. prostě komunismus. Po technické stránce žádná paráda, z herci mě také nikdy vyloženě nenadchnul, ale ten příběh mě opravdu hodně bavil.. 70%.
  5. Pirát
    Pirát (1958)
    6
    Zajímavý pirátský příběh na pozadí Americké války o nezávislost. Film má silnější pasáže, ale na mě je to na pirátský film moc přebarvené a nablýskané. Charlton Heston a Charles Boyer zahráli parádně.. takové odpočinkové retro, které neurazí, ale nadšený jsem nebyl.. dobré.
  6. Bez návodu
    Bez návodu (2013)
    7
    dlouho jsem to sledoval, jako takovou roztomilou rodinnou telenovelu, ale v polovině mě to nějak chytlo. Film jasně útočí na nejsilnější lidské emoce a to zejména v poslední třetině, závěr vše dorazí a hlavně jsem takový závěr nečekal.. Moc se mi to líbilo a to tento žánr zrovna nevyhledávám.
  7. Malostranské humoresky
    Malostranské humoresky (1995)
    6
    Malostranské humoresky.. inu trošku tklivé humoresky. Sešla se zde opravdu velká řádka skvělých herců a je to znát, přesto první bohémská povídka mě moc neoslovila a ani můj oblíbenec Karel Heřmánek nezazářil svým charismatem. Druhá intelektuální a vyzrálá povídka už se mi líbila více, ale byla strašně krátká. Zajímavý snímek, který jsem ještě v TV nikdy neviděl.
  8. Malcolm X
    Malcolm X (1992)
    6
    Pěkný film dle skutečného příběhu. Zprvu mě to bavilo, ale druhá polovina už na mě byla příliš náboženská a film celkově přeci jen dlouhý. Denzel Washington zahraje vždycky alespoň dobře a i když mu rovné narezlé vlasy vůbec nesluší, tak i tentokrát filmu pomohl. Dobré.
  9. Dívka s mušlí
    Dívka s mušlí (1980)
    7
    Dita Kaplanová mě jako mladá herečka prostě strašně baví a byla v těchto rolích geniální. Krkavčí matka v podání Evelyny Steimarové je také skvělá, je to silný příběh, který se prostě reálně děje a když jsem se do filmu ponořil, bylo mi z toho opravdu smutno. Jednoduchý dobře obsazený film, který zanechá dojem.
  10. Když Harry potkal Sally
    Když Harry potkal Sally (1989)
    6
    Pohodová dospělá romantická komedie, která mě osobně nepobavila, ale je to hezká červená knihovna.. předvídatelné, přesto důstojně natočené. Billy Crystal mi bohužel k mé oblíbenkyni romantických filmů Meg Ryan moc neseděl a chemie mezi nimi byla slabá. Cekové pěkné - 60%.
  11. Bod varu
    Bod varu (2021)
    3
    Tady půjdu proti proudu, prostě mě to strašně nebavilo. Film natočený zdánlivě na jeden zátah, který celý vypadá jako Ano šéfe! při zátěžovém testu. Postavy mě nebavily, je to ukřičené a má mi to vnuknout myšlenku, že gastro je nejvíce stresující odvětví na světě.. kdepak.
  12. Kosmonaut z Čech
    Kosmonaut z Čech (2024)
    5
    Adam Sandler jako Jakub a vesmírné plavidlo, které vypadá, jako lehce elektrifikované toalety na vlakovém nádraží. Je to neskutečně sterilní film, který na mě poslal pořádnou depku. Je to trošku filozofické sci-fi drama, které táhne sám Adam Sandler a za mě to prostě celé bylo málo. 50%
  13. Labyrint
    Labyrint (1986)
    7
    Zajímavý fantasy příběh pro celou rodinu. Úvod mě bavil hodně, poté to šlo za mě trošku dolů a bylo to příliš přebarvené a vyhopsané. Nápad je to dobrý a připomínalo mi to trošku Nekonečný příběh a trošku Čaroděje ze země Ozz. Pěkné scény, postavy některé vyvedené, některé méně, každopádně poutavý film.
  14. Nejnovější dobrodružství Fantozziho v ráji
    Nejnovější dobrodružství Fantozziho v ráji (1993)
    5
    Tohle je už velmi slabý čajíček a odvar z prvních úspěšných dílů. Celé je to docela depresivní a první dvě třetiny téměř bez humoru. Vše nahradila poslední třetina, kdy to Fantozzi rozjel a vrátil filmu alespoň průměrný výsledný dojem. Trošku se obávám posledních dvou dílů, ale dám to.
  15. Duel Frost/Nixon
    Duel Frost/Nixon (2008)
    7
    Příběh, který se stal největším prezidentským skandálem v dějinách U.S.A zná snad každý, ale o dění po rezignaci Nixona jsem příliš nevěděl. Příběh jednoho velkého interview, které poslalo Nixona definitivně do důchodu začalo vlažně, ale postupně krásně gradovalo až do výborného konce. Bavily mě výkony Franka Langella i Michaela Sheena.. pěkné.
  16. Americké graffiti
    Americké graffiti (1973)
    6
    Na filmu se podíleli velikáni, jako Francis Ford Coppola, nebo George Lucas a jde to vidět, je to hezky šedesátkové a propracované hlavně po vizuální stránce. Krásná auta, tehdejší uvolněná omladina.. prostě pěkné.. ale příběh mě moc neoslovil a ve filmu se toho vlastně moc neděje. Pěkná sonda do života mladých v šedesátkách.
  17. Pan účetní se nevzdává
    Pan účetní se nevzdává (1990)
    6
    Ještě to pořád jde, ale už bych šel tak na 55%. Humor slábne a příběh žije z opakování scén z předchozích dílů s mírnou obměnou. Fantozzi však stále dokáže pobavit, i když už je četnost opravdu dobrých scén velmi řídká. Trošku únavné je opakování vtipů s dcerou a vnučkou.
  18. Blízko
    Blízko (2022)
    8
    Hodně zajímavý film mladého režiséra, který asi bude mít ve své hlavě trošku složito, nebo chmurno. Příběh je to silný a hlavně mrazivě zpracovaný, je to skoro jako skandinávská tvorba.. Hudba skvěle zvolená, film je úsporný na slova, přesto velmi výmluvný. Smekám před mladým hercem, který svým výrazem, mimikou, pohledy dokonale zahrál své pocity a beznaděj. Moc pěkné.
  19. Žraločí tornádo 6
    Žraločí tornádo 6 (2018)
    1
    Nejhorší Sharknado.. asi je dobře, že tato šílená série skončila ( zatím ? ) V každém díle jsem si našel své a místy se nesmyslností opravdu bavil.. tady to bylo zběsilé ušité horkou jehlou s do běla rozpálenou špičkou. Cestování časem a rychlé výlety kamkoliv, zmatek, nehezké i po technické stránce. Bída. Uzavřu to tím, že Stevovi brnění vůbec nesluší :)
  20. Chaplin
    Chaplin (1992)
    8
    Film si mě chvíli získával. Z prvních minut jsem nebyl vyloženě nadšený a popravdě jsem si dlouho zvykal na Robert Downey jr. , kterého mám mimochodem jako herce rád. Jak v průběhu času stárnul spolu z Chaplinem i on, začal jsem si zvykat. Bavilo mě to více a více a ke konci mi bylo líto, jak rychle musel film skončit. Těžko se vše může vejít do dvou a půl hodin, ale přesto jsem se dozvěděl i nové věci z Chaplinova života. Moc pěkné.
  21. Texaský masakr motorovou pilou: Počátek
    Texaský masakr motorovou pilou: Počátek (2006)
    6
    Zlepšení oproti předchozímu Masakru v Texasu. Zrod psychopata sice zabral velkou část filmu, ale potom už hraje kožená tvář prim. Celá rodinka je zde docela "normální" a není tolik vyhnaná do extrému, o to více reálně to působí. Herci jsou takoví průměrní, nikdo nevyčnívá, ale zpracování je slušné. Za mě dobrý.
  22. Čaroděj ze země Oz
    Čaroděj ze země Oz (1939)
    6
    Klasika, která je pro milovníka filmu povinností, ale já moc toto dětinské zpracování prostě nemusím. Romantický fantasy film s hudbou i přeslazeností poplatný době. Takhle se to prostě točilo. Někdo může říct, že sladké, já říkám přeslazené. Silně mě iritoval český dabing a to hlavně dětský hlas Dorotky. Pěkně jsou masky, kulisy a prostředí. Když se film dostane do barev, je to moc pěkné pro oko.
  23. Život je zázrak
    Život je zázrak (2004)
    6
    Filmy Emira Kosturici jsou zajímavé, byť si jsou hodně podobné a jeho rukopis nelze přehlédnout. Život je film, který mě od tohoto režiséra bavil nejméně, ale viděl jsem jich zatím asi jen 5. První třetina, kdy jednotná Jugoslávie všeobecně slaví mě nebavila vůbec a už jsem měl těch melodií popravdě plné zuby. Poté houstla atmosféra a schylovalo se k nevyhnutelnému a už mě to začalo bavit. Romantický film s trochou satiry na krvavém balkánském poli.
  24. Žlutá ponorka
    Žlutá ponorka (1968)
    6
    Kdo má rád Beatles přijde si jistě na své. zazní asi deset písniček z jejich repertoáru a vše docela slušně navázané na děj. Jinak je to sluníčkářské Hippie retro s hodně zvláštní animací, která mě neoslovila. Silně protiválečný film, který stojí za to alespoň jednou vidět..
  25. Hřiště snů
    Hřiště snů (1989)
    6
    Zprvu mě tento fantasy sportovní film bavil, ale postupem času se propadl v přeslazené předvídatelné romantické drama. Film pohladí, je nenáročný a ideální pro snílky. Kevin Kostner jako vždy dobrý výkon. Film celkově je dobrý, více než 60% ale nedám.
  26. Masakr v Texasu
    Masakr v Texasu (1994)
    3
    Texaský masakr s nenastartovanou pilou... tohle he opravdu bída. Kožená tvář v ústraní a naprosto směšná figurka. I když zde hrají dvě hollywoodské hvězdy, tak je výsledek stejně bídný. Jediné co stojí za řeč je dobře zahraná role psychopat v podání Matthewa McConaugheyho ..
  27. Superúčetní
    Superúčetní (1986)
    6
    Superúčetní je taková vložka do reálných Fantozziho příhod. Odehrává se od zrození světa až do budoucnosti a bere si na paškál historické události i báje ve kterých je Fantozzi vždy za smolaře a nešiku. Film stojí na stejných základech a pobaví. Závěr je slabší.
  28. Víly z Inisherinu
    Víly z Inisherinu (2022)
    8
    Velká a drsná Irská paráda. Drsná krajina, drsný příběh. Když žijete na Irském ostrůvku, který není hustě osídlen, ztráta každého z blízkých bolí. Na tom staví toto výborné drama a je to natočeno opravdu moc dovře. Colin Farrel zahrál moc pěkně, ale Brendan Gleeson ho v mých očích ještě předčil, zahrál to geniálně.
  29. Kozí příběh - Pověsti staré Prahy
    Kozí příběh - Pověsti staré Prahy (2008)
    6
    Kozí příběh je celkem slušný animák a to hlavně pro našince. Příběh kolem mistra Hanuše a Staroměstského orloje, čerti, úpisy, láska a dobrý konec. Prostě pohádka s jednodušší 3D animací. Líbilo se mi zpracování staré Prahy, jen nevím, koho napadlo ty budovy pokroutit. Taková dobrá jednodušší podívaná.
  30. Dark Waters
    Dark Waters (2019)
    8
    Krásně zpracovaný příběh o ochraně lidského zdraví, nádherné soudní drama.. když se tento žánr povede, je to skvělá podívaní. Výborná režie, pěkně srozumitelně vyskládaný příběh, žádné přehrávání a patos. Mark Ruffalo navíc zahrál moc dobře a filmu pomohl.
  31. Pí
    (1998)
    6
    Zvláštní film o matematikovi, který je jak tomu často bývá nejen génius, ale také psychicky nemocný. Zvláštní zpracování, zajímavá myšlenka o čísle, které vysvětluje vše, na druhou stranu chtělo trošku přitlačit na pilu v ostatních oblastech, ne jen na téma psychický stav hlavního aktéra. Průměrná záležitost to za mě není, má to něco navíc a snímek zanechá dojem.
  32. Zkáza Titaniku
    Zkáza Titaniku (1958)
    8
    Moc pěkný film. Záporně hodnotím to, že Titanic občas nevypadal, jako Titanic a hlavně chybí závěrečné legendární rozlomení lodi před potopením.. to však přisuzuji technickým možnostem roku 1958. Jinak je to moc pěkná práce. Není to tak romantické, jako novější legendární verze, ale je tam vše, co má být. Napětí, bezradnost posádky, všechny osudové chyby... Na 65 let starý film je to paráda, která obstojí i dnes.
  33. Ve jménu otce
    Ve jménu otce (1993)
    7
    Zajímavý příběh dle skutečné události. Vězeňské a soudní drama zároveň. Poklidnější free začátek a poté už jede mašinérie tehdejší soudní a policejní moci ve Velké Británii. Škoda jen, že ve vězení se příběh trošku nerozjel, přeci jen to bylo takové softovější. Cekově pěkný film.
  34. Hard Boiled
    Hard Boiled (1992)
    8
    Tohle je jistě jeden z nejlepších akčních filmů z produkce Hong Kongu. Akce je neskutečně brutální, má spád a jede to jako namydlený blesk. Trošku to vázne v klidnějších pasážích, ale těch není naštěstí tolik. Jedna velká jízda hodna devadesátých let a je to daleko přímočařejší, než hollywoodská produkce.
  35. Dogma
    Dogma (1999)
    5
    Já nevím, mě to příliš nebavilo. Nejsem věřící, takže satiru na církev , boha, anděly a svaté mě nepohoršuje.. přesto jsem marně hledal páteř filmu. Je to jen prostoduchá satira i když s dobrými herci, ze kterých jsou dnes hvězdy. Prostě mě to neoslovilo - 50%.
  36. Ztracený víkend
    Ztracený víkend (1945)
    7
    Film, který má varovat před démonem zvaným alkohol. První polovina je taková pijácká, flamendrovská, ale pak si začne alkohol vybírat krutou daň a přijde nejsilnější pasáž filmu. Je to pěkný film, ale trošku naivní zpracování a romantický konec. Herecké výkony moc pěkné, hezká kamera.. 70%
  37. Humr
    Humr (2015)
    7
    Další divnofilm od Yorgose Lanthimose. NA Chudáčcích jsem si pošmákl daleko více, ale Humr je také divný a zajímavý film. Podivná seznamovací společnost, spíše sekta. Divní lidé, divná pravidla, divné je ve filmu všechno. Asi to nebude pro každého, ale kdo mám rád osobité filmy, mohlo by se líbit.
  38. King Kong
    King Kong (1933)
    9
    Neuvěřitelně dobrá práce. Rok 1933 a takový velkofilm. Když jsem si představil, jak téměř před 100 lety sedím v kině a najednou se objeví toto.. to musel být sakra dobrý zážitek. Krásné akční scény a efekty na svou dobu působivé, byť většinou hrají herci před plátnem s monstry. Krásná pasáž i na ostrově před příchodem King Konga a legendární závěr na Empire State Building.. paráda.
  39. Příšerný host
    Příšerný host (1927)
    6
    Jeden z prvních filmů Alfreda Hitchcocka. jak dnes posuzovat němý film, na který se dnes divák podívá hlavně ze zvědavosti? Inu rukopis A.H. je patrný i beze slov. Typická hororová hudba, napětí a stupňování hutné atmosféry a to vše beze slov. Dobré.