TV sledovanost: Smysl pro tumor se loučí na vrcholu. Propadák Tomáše Kluse našel nové dno

TV sledovanost: Smysl pro tumor se loučí na vrcholu. Propadák Tomáše Kluse našel nové dno
Smysl pro tumor | Česká televize
Máme tu již pravidelný přehled sledovanosti, v němž si probereme ty největší vítěze a poražené uplynulého týdne. Na první pohled zůstává vše při starém – víkendu a pátku neohroženě dominují pořady České televize, v pondělí se raduje nejvíce Nova s kriminálkou Specialisté a zbytek dní je na špici televize Prima. I přesto však neuškodí, když se jednotlivým seriálům a pořadům podíváme více na zoubek.
Viděli jste některý z uvedených pořadů? Ohodnoťte ho na Kinoboxu!
Smysl pro tumor
Smysl pro tumor
Smysl pro tumor
88%
Úspěšný seriál o mladém hrdinovi, který bojuje s rakovinou, dospěl do svého emotivního závěru a diváci si ho samozřejmě nenechali ujít. Podle předpokladů tak Smysl pro tumor opět neohroženě stanul na první pozici a konkurenci nedal sebemenší šanci. Oproti minulému týdnu navíc ve sledovanosti vzrostl a připsal si téměř o sto tisíc diváků více. Finále si tedy nenechalo ujít přes 1,2 milionů lidí.
Bude zajímavé sledovat, jak na úspěch Smyslu pro tumor naváže nový seriál České televize startující nadcházející neděli – sci-fi komedie To se vysvětlí, soudruzi! Konkurence totiž číhá nedaleko. Politický seriál Sedm schodů k moci si také připisuje velmi solidní čísla a znovu se na něj dívalo přes 800 tisíc duší. To slunná detektivka Policie Hvar nadále klesá a poprvé se dokonce dostala pod hranici 600 tisíců diváků a divaček.
Vyzkoušejte aplikaci Kinobox – hodnocení, žebříčky a tipy co sledovat.
Smysl pro tumor: trailer | Česká televize
Peče celá země
Peče celá země
Peče celá země
71%
Sobota už snad nemůže být předvídatelnější. Znovu jí totiž bez větších problémů kraluje odpočinkový pořad Peče celá země, jehož sledovanost je více než stabilní. Minulou sobotu pečení přilákalo 1 126 000 nadšenců a dá se očekávat, že do pomalu se blížícího finále se na tomto počtu již příliš mnoho nezmění. Z velké sledovanosti pořadu pak profitovala také repríza Všechnopárty, jež přišla ve vysílání na řadu ihned poté a stala se dvojkou večera. Konkurence nadále ztrácí až propastným rozdílem, nechytlo se velkolepé finále Harryho Pottera na Nové ani romantická komedie Láska hory přenáší na Primě.
Peče celá země
Peče celá země | Česká televize
Jedna rodina
Jedna rodina
Jedna rodina
61%
Úterní a čtvrteční večery už tradičně patří souboji mezi seriály Zoo a Jedna rodina. Na první pohled sice nekonečná romance ze zoologické v kategorii 15+ stále neohroženě vede, v Jedné rodině ovšem přeci jen našla velmi silného konkurenta. Hvězdně obsazený seriál televize Nova totiž už nad Zoo začíná pravidelně vyhrávat v poměrně důležité věkové kategorii 15-54. Minulé úterý dokonce Jedna rodina překonala v této kategorii Zoo o velmi solidních 160 tisíc. Zdá se tedy, že mladší cílovka dává jasnou přednost rozvětvené rodince před primáckým matadorem. A z toho mají na Nově jistě radost.
jedna-rodina-se-po-trech-epizodach-placa-v-nezazivnem-prumeru-a-zavdava-pochybnosti-ohledne-jeji-relevance
Jedna rodina | Nova
Polda
Polda
Polda
61%
Minule jsme se loučili s kriminálním seriálem Na vlnách Jadranu a vypadalo to, že Prima přijde o své středeční prvenství. Zdá se však, že zde našla silnou náhradu. Odstartovala totiž šestá série kriminálky Polda a úvod to snad ani nemohl být povedenější. Návrat drsného vyšetřovatele v podání Davida Matáska si nenechalo ujít přes 1,1 milionů lidí v kategorii 15+ a Prima má na kontě nejspíš další hit. Na tyto kriminální případy diváci evidentně pořád slyší a sympatické obsazení, které doplňuje Vladimír Polívka či Igor Orozovič, fanoušky stále baví. Ve středu se tak na novou sérii nechytala ani repríza Četnických humoresek, pouze Výměna manželek Poldu těsně porazila v kategorie 15-54.
Polda S06
Seriál Polda | Prima
Zalez do spacáku
Zalez do spacáku
Zalez do spacáku
31%
Zatímco ze středečních výsledků na Primě slaví, z těch pondělních jim je nejspíš do pláče. Z letní komedie Zalez do spacáku, v níž hraje Tomáš Klus se svou dcerou, je totiž po třech epizodách definitivní propadák. Ve sledovanosti už seriál totiž klesl pod hranici 400 tisíců diváků. A to je na novinku v hlavním vysílacím čase zkrátka ostuda. S 366 tisíci sledujícími byl seriál minulé pondělí až 6. nejsledovanějším kouskem večera a dostal se před něj už i novácký pořad Víkend vysílaný před desátou hodinou. Dá se tedy očekávat, že seriál bude ve sledovanosti klesat i nadále. Pondělku i nadále vévodí Specialisté, jejichž novou epizodu vidělo takřka 1,1 milionů diváků, následující reprízu staršího dílu skoro 900 tisíc lidí.
Zalez do spacáku: trailer | FTV Prima
Zdroj: MediaGuru