Polda

61%
Polda
Plakát traileru
Osmidílný kriminální seriál vycházející z žánru buddy movie, jehož hlavními postavami jsou dva naprosto rozdílní hrdinové – komisař Michal Bříza (David Matásek) a jeho parťák, absolvent policejní akademie Andrej (Igor Orozovič).(oficiální text distributora)




Psisko59
Psisko59
32 827 bodů
4
Podivný český remake německého seriálu Poslední polda (Der letzte Bulle) kopíruje svůj vzor v mnoha detailech (český Polda se také probudí po dvaceti letech, jeho žena má jiného, jeho parťák se stal šéfem oddělení a jeho nový parťák je prototypem vzorného "moderního" policisty, jeho dcera byla v době jeho postřelení miminko a dnes je z ní samostatná mladá dáma atd.), ale svou předlohu stíhá marně. Německý polda Michael „Mick“ Brisgau (Henning Baum) je výraznější než se poručíku Michalu Břízovi (David Matásek) může kdy povést, navíc Bříza je zbytečně vulgární a obscénní ("arogantní šovinistický prase",jak sám o sobě říká), jeho kriminalistické dovednosti prozatím nehrají žádnou podstatnou roli. Uvidíme, zatím nic moc. Snad nebude mít ten český Polda šedesát dílů jako jeho předloha - nestálo by to za vysílací čas.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
5
V podstatě to mělo zaděláno na docela slušnou komedii, ale nakonec se z toho stal typický primácký neslaný a nemastný průměr, který sice neurazí, ale ani nijak zvlášť nedojme. Hudba z archivu, herci podivně retro a ladící spíš s jakousi DDR módou, než čímkoli. Velká škoda promarněného potenciálu.
p.a.douch
p.a.douch
8 334 bodů
6.5
Dobrá německý originál mě úplně minul, proto k tomuto dílku nemám žádné předsudky a ani jsem od něj nic nečekal. Ovšem, že bych byl nadšen? To v žádném případě. Celkem překvapivě mě nijak nezaujali ani herci (snad až na Janu Kolesárovou - ta ale rozhodně ne svým herectvím). Případy jsou celkem plytké (zatím 5. dílů) a hercům se snad ani nedá nic vyčítat, protože hrají to co jim scénář ukládá. Rozhodně Polda ale nikoho neurazí a shlédnutí nikomu neublíží. Je možné že hodnocení zvýším po dalších dílech, ale moc šancí tomu nedávám. 50 % Edit 6. 5. 2020: Takže si musím splnit rest a zvyšuji původní hodnocení na 65 %. Vzhledem k tomu, že jsem se vydržel dívat na všechny řady. Chtělo by to větší zastoupení Pavelky na vyšetřování a byl bych ještě spokojenější.
  • Jana Kolesárová, Jan Kanyza

Dodatečné informace

Původní název:
Polda (více)
  • Česká republika Polda
Premiéra v ČR:
5. 11. 2023
Distributor:
Prima+
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Předplatná


Půjčení nebo nákup

Powered byJustWatch