Tereza Ramba na dně. Trailer na Zápisník alkoholičky ukazuje děsivý boj se závislostí

Tereza Ramba na dně. Trailer na Zápisník alkoholičky ukazuje děsivý boj se závislostí
Zápisník alkoholičky | Bontonfilm
Snímek bude vycházet z populární knihy Michaely Duffkové a jejího blogu, jenž získal cenu Magnesia Litera. Autorka se v něm rozhodla promluvit o své závislosti na alkoholu, léčení i následném životě. Také v celovečerní podobě tak budeme sledovat mladou maminku, která si na začátku traileru dá „jenom skleničku“ a následně se začne propadat do čím dál větší spirály závislosti, během níž se začne v jejím nákupním vozíku objevovat více lahví vína než klasických potravin a na oslavách se pravidelně zpije do němoty.
Zápisník alkoholičky
Zápisník alkoholičky
AI
63%
Upoutávka ukazuje, jak se život hlavní hrdinky, jejímž činům ale velkou část filmu zjevně fandit nebudeme, rozpadá před očima, ona se mění k nepoznání a destruktivní vliv má alkoholismus i na její manželství. Ona se ovšem rozhodne nevzdat, a nakonec se svému démonovi postaví čelem. To vše v ukázce dosti intenzivně představuje herečka Tereza Ramba, která by zde mohla mít nakročeno k jednomu z nejsilnějších a nejvíce vysilujících výkonů kariéry. Zejména díky ní dokáže upoutávka, jíž chybí trochu pevnější struktura, diváka strhnout a upoutat jeho pozornost.
Zápisník alkoholičky: trailer | Bontonfilm
Režii má na starosti Dan Svátek, který už má s tématem boje s alkoholem zkušenosti. Jeho Úsměvy smutných mužů sklízely u diváků i divaček úspěch, loňské volné pokračování Dvě slova jako klíč šlo ale až příliš spirituální cestou a publikum v kinech moc neoslovilo. Zápisník alkoholičky ovšem z ukázek slibuje, že bude sugestivnějším a realističtějším pohledem na téma alkoholismu, z něhož nám při sledování nebude do zpěvu. Materiál, strhující výkon hlavní hvězdy i práce maskérů pak dávají tušit, že bychom se opravdu mohli dočkat silného příspěvku na tento stále velmi aktuální společenský problém. Zda dokáže snímek naplnit svůj velký potenciál, se v kinech dozvíme od 11. července.
Podívejte se na žebříček nejlepších českých filmů podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: Bontonfilm