Dwayne Johnson začíná dělat hodnotné filmy. Jako legenda MMA je na první fotce k nepoznání

Dwayne Johnson začíná dělat hodnotné filmy. Jako legenda MMA je na první fotce k nepoznání
Dwayne Johnson | Universal Pictures
Za snímkem pochopitelně stojí oceňované studio A24, jež stále upozaďuje ryzí komerci a pod jehož střechou Safdie uvedl i předchozí filmy Dobrý časy a Drahokam, tehdy ještě v režijním tandemu s bratrem Joshem. Jejich vyčerpávající snímky aplikují až dokumentární realismus a představují protagonisty, v jejichž hektickém světě bychom záhy zvažovali sebevraždu. Nejinak tomu zřejmě bude v případě Kerrovy biografie, šampion UFC kolem přelomu tisíciletí zápasil také se závislostmi a zachraňoval rozpadající se manželství.
Smashing Machine
AI
72%
Produkce stále probíhá a první náhled potvrzuje účast hvězdné Emily Blunt v roli Dawn Staples. Hojně obsazovaná herečka s Johnsonem spolupracovala už na dobrodružném kasovním propadáku Expedice: Džungle a vedlejší roli sehraje také v jeho nynějším převtělení do zápasnické hvězdy. Johnson a Safdie projekt řešili od roku 2019, kvůli pandemii jej však na čas dali do šuplíku. Herec si poté telefonoval s Blunt, která zhlédla dokument z roku 2002 The Smashing Machine: The Life and Times of Extreme Fighter Mark Kerr. Pro Johnsona měla jasný vzkaz: „Tenhle film musíš udělat.“
Radou od herečky, která blockbustery včetně sci-fi Na hraně zítřka kombinuje s Akademií zohledňovanými úlohami v Oppenheimerovi, se bývalý wrestler inspiroval. Johnson v rozhovoru pro Variety avizoval, že po padesátce už chce natáčet také hodnotnější snímky, které něco vypovídají o lidech a jejich bolesti. „Benny chce tvořit a neustále posouvá hranice, co se týče syrových a realistických příběhů, stejně jako autentických a někdy nepříjemných postav. Má kariéra je ve stádiu, kdy chci přijímat výzvy jako nikdy předtím. Chci dělat filmy, které mají smysl a zaměřují se na lidskost, bolest a vnitřní bitvy,“ nechal se slyšet The Rock, jenž by rád pokračoval i v dosavadní komerční tvorbě.
„Nechci znít tak, že zcela upouštím od velkých, čtyřrozměrných filmů. Strašně rád je natáčím a mají obrovskou hodnotu a důležitost. Mají ale i svůj určený čas a prostor. Já už chci od své kariéry víc. Nemyslím tím větší výdělky, nýbrž víc lidskosti. Proto je Benny Safdie ideální, sdílný a hladový parťák,“ vyzdvihl svého osmatřicetiletého režiséra, jenž září také před kamerou. S Blunt se objevil v loňském Oppenheimerovi, v jiném světle se ukázal v hřejivém dramatu o dospívání To jsem já, Margaret!.
Smashing Machine
Dwayne Johnson
Dwayne Johnson
Tiché místo
Drahokam
The Smashing Machine podle všeho půjde do distribuce roku 2025, který kromě třetího Avatara tudíž nabídne i nečekaný výjev v podobě vlasatého Dwaynea Johnsona. Ten ještě zapracoval na muskulatuře, do role drsného a kontroverzního zápasníka se však transformuje komplexněji. Nabízí se srovnání se Zacem Efronem, jenž nedávno předvedl svaly a účes ze Shreka ve wrestlingovém životopisu rodiny Von Erichů Železní bratři, rovněž od A24. Johnson se vydává také ve stopách Mickeyho Rourkea (Wrestler), Sylvestera Stalloneho (Rocky Balboa) a mnoha dalších herců, jež v zápasnické kleci či ringu nacházeli i pozdní pracovní uznání. Se Safdiem a Blunt má reálnou šanci uspět v těch kritických teritoriích, kde jeho filmy většinou nemají valnou hodnotu.
Johnson si v blízké době zopakuje dabérské povinnosti v animáku Odvážná Vaiana 2, úlohu Mauiho mu nikdo nevyfoukne ani v hraném remaku Moana. S Chrisem Evansem zase letos nakope zadky pekelníkům v akční komedii Red One, v níž J. K. Simmons ztvárnil vyrýsovaného Santa Clause. Zvědavost se však momentálně upírá na zápasnický projekt, kde zdvižené obočí a propocené béžové tričko stačit nebudou.
Podívejte se, zda se Dwayne Johnson vyskytuje v našem žebříčku nejlepších herců.
zdroje: Variety, Movieweb