Drahokam

71%
Drahokam
Film Drahokam je dynamický thriller odehrávající se v srdci newyorského klenotnického byznysu, kde se setkáváme s Howardem Ratnerem (Adam Sandler), klenotníkem s nezkrotnou touhou po velkém úspěchu. Howard se dostává do nebezpečí, když získá vzácný drahokam, který vidí jako svou šanci na vyrovnání narůstajících dluhů. Jeho pokus o prodej tohoto klenotu se však rychle změní ve špinavou hru plnou nečekaných zvratů, v níž každý jeho krok přitahuje více pozornosti nežádoucích osob. Howard se víc a víc zaplétá sítě intrik, která ohrožuje nejen jeho podnikání, ale i osobní život.



Recenze: Drahokam

Kinobox.cz
75%

Fielder a jeho hvězdná parta rozjíždějí nové sžíravé komediální drama. První epizoda slibuje, že se opět ponoříme do pořádné kádě trapnosti, která nám ukáže, co je špatně nejen se světem, ale i s námi. Potenciál je velký. Nicméně i riziko, že Fielder tentokrát překročil hranici.

Kinobox.cz
100%

A právě kameru (od Dariuse Khondjiho, oscarového kamerana například filmu Sedm) hodně kritiků vyzdvihuje spolu se střihem a hudbou. Khondjiho kamera se v Uncut Gems drží většinu příběhu protagonistům blízko u obličeje a pohyblivě sleduje zmatek okolo. Režiséři se nesnaží divákovi zalíbit tím, že by mu zjednodušovali orientaci nějakým vysvětlováním.


Pete69
Pete69
29 697 bodů
6
Jistě svérázný a kontroverzní snímek. Na jedné straně zajímavý scénář a skvělý výkon Adama Sandlera v roli pro něj netypické. Na straně druhé strašný mišmaš dialogů, kdy se herci neustále překřikují až z toho nejednoho diváka může rozbolet hlava. Zajímavý závěr..ale ani tak.. celkově nemohu dát více než 60%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 387 bodů
9
Vykradou majitele luxusního klenotnictví, který se rázem ocitne ve finanční pasti, na který není připraven. Ale nezahálí a snaží se dělat všemožné, nač mu síly stačí a tak se skutečně začnou dít věci. Adam Sandler v nezvyklé roli, který, svým nadšením do svérázného ohraničení nelehké situace vedoucí až do ohrožení vlastního života, rozhodně předčí očekávání. Překvapivě se jedná o povedený film, ve kterém se neustále něco děje. Sandler, který je takřka k nepoznání, tu ve své roli s ohromnou energií řádí jak utržený ze řetězu a tak divácké nudě nedává absolutně žádnou šanci. On už ten scénář dosti vyniká a Sandler se už jen nechává unášet ve spleti nejrůznější situací a etud. A to ještě ve finále na diváky čeká naprosto ohromující konec. Dramatický a v určitých odvětvích dosti drsný příběh, se může považovat za filmové překvapení, které, jak už to většinou bývá, není pro každého. Máme tu touhu po bohatství ve stavu šílenství spojené s chamtivostí v takové jízdě, jaká tu hodně dlouho nebyla.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Takový ten film na nedělní odpoledne, ke kterému si uděláte kakao a odpočinete si u něj. Tedy pokud jste si jindy na zklidnění zvyklí dávat adrenalinové injekce. Dobrý časy na mě tolik nefungovaly, ale jo, tohle byla velmi sugestivní a intenzivní jízda, která o ničem není, nicméně tep vám zrychlí na 220.

Dodatečné informace

Původní název:
Uncut Gems (více)
  • USA Drahokam
  • USA Uncut Gems
Premiéra v ČR:
31. 1. 2020
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch