Profilový obrázek

RolandBones

Jan Markgraf

Komentáře 49

Od nejnovějších
  1. Vicious
    Vicious (2013)
    9
    Úžasný sitcom,s Ianem McKellenem a Derekem Jacobim v hlavních rolích dělá z tohoto nezapomenutelnou komedii.Už hodně dlouhou dobu jsem se u žádného jiněho seriálu tolik nenasmál.Slovní přestřelky těch dvou jsou vybroušené k naprosté dokonalosti a hlavně McKellen dokáže i nadávku podat odzbrojujícím způsobem.Navíc kde jinde uvidíte tyto dvě herecké legendy tancovat na písničku od Kashy. PS:Cameo Judi Dench v šestém díle nemělo chybu.
  2. Barry Lyndon
    Barry Lyndon (1975)
    10
    Takový malý film,jenž si Kubrick natočil jako malou kompenzaci za to že si nemohl natočit svého vysněného Napoleona.
  3. Vražda podle knihy
    Vražda podle knihy (1971)
    3.5
    Jediné co na tomto snímku je zajímavé,je prakticky jen že snímek režíroval Steven Spielberg.Jinak to nestojí za řeč.Pouze další film ze série o Columbovi věnovaná jeho skalním fandům.Ne,nikdy nebudu fanouškem rádoby detektiva Columba.
  4. Duel
    Duel (1971)
    7
    Na režisérskou prvotinu úžasná práce.Už taky Spielberg předvedl kam se bude jeho budoucí kariéra ubírat.Kéžby bylo více prvotin tak dobrých jako je toto.
  5. Světová válka Z
    Světová válka Z (2013)
    8
    Solidní zombie nařez.Který trochu kazí závěr a hlavně nízká přístupnost.Film stojí a padá hlavně s Bradem Pittem,což není na škodu. A obrovská byť digitální masa zombie je skvělá a tolik jsem jich snad v žádném jiném filmu neviděl.
  6. Noční můra v Elm Street
    Noční můra v Elm Street (2010)
    3.5
    Mizerná kopie.A maska Freddyho no to byl neuvěřitelnej otřes.Tuhle sérii měli nechat radši spát.Než tahat na světlo tenhle paskvil.Bez Roberta Englunda to prostě není ono.Jackie Earle Haley neni špatná volba na záporáka,má na to ksicht,ale ne tady.Otřesné.
  7. Kick-Ass 2
    Kick-Ass 2 (2013)
    8.5
    Nemůžu si pomoct,ale ještě teď mám usměv na tváři když si na film vzpomenu.Nechci říct,že je to lepší nebo horší než jednička,je to prostě pokračování a je to trochu jiné.Ale stejně naspeedované,vtipné a krvavé.Tvůrci zvolili zlatou střední cestu a necpali do toho žádné přemrštěné nároky.Jen akce,vtípky a odkazy.Doufám ale že další díl nevznikne na to je tenhle materiál už moc vyčerpaný.Nadruhou stranu případnému Spin-Offu s Hit Girl bych se nebránil.Nejlepší postava ve filmu stejně jako v jedničce.
  8. R.I.P.D. - URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů
    R.I.P.D. - URNA: Útvar Rozhodně Neživých Agentů (2013)
    3.5
    Schwentkeho predchozi film RED mam rad,ale to co predvedl tady to bylo velice spatne.Scenar se doslova rozpada pred ocima,herecke vykony jsou takove mdle a unile.Snad jen Jeff Bridges si roli uziva.Reynolds se zas celou dobu tvari jako by byl po klistyru a Kevin Bacon je hajzl v dalsi roli.K tomu nejake to CGI a to je asi tak vsechno co ve filmu je.Nadruhou stranu to ma jen hodinu a pul,ktera pomerne rychle utece.35%
  9. Ghost Rider 2
    Ghost Rider 2 (2011)
    1.5
    Ok, v tomhle odstavci vzdycky priblizim pribeh filmu. A udelal bych to i tentokrat, KDYBY TAM NEJAKEJ PRIBEH BYL! Ale ok ok, zkusime to. Takze...ummm, Nick Cage jezdi na motorce, pak tam byl nejakej kluk...ummm...pak jeste nejakej ritual s dablem....ummm...zminil sem uz ze Nick Cage jezdi na motorce? Jo, to je priblizne vsechno. Ze mam rad komiksy a komiksove filmy o me vi nejspis kazdy, kdo me alespon trochu zna. Neminim o sobe tvrdit ze jsem kdovijaky znalec, ale jsem proste fanousek. Tohle receno, tomuhle filmu jsem se vyhejbal jako cert krizi (stylove prirovnani) pomerne dlouho. Proc? Prvni dil byl strasnej. Druhej dil dostali na starost tvur Gamera a Jonaha Hexe. Celkove vzato, tenhle film nemohl dopadnout dobre. A taky nedopadl. Ale nakonec jsem sebral odvahu a na film se podival. Hodina a pul meho zivota, ktera by byla lepe stravena civenim na prazdnou zed. Navzdory kratke stopazi, mi film prisel delsi nez maraton Pana prstenu v prodlouzenych edicich. O tomhle film nedokazu rict absolutne nic pozitivniho. I Daredevil, dalsi zmrsena komiksova adaptace, mel alespon NEJAKE zachrane body. Ale tohle? Ok, vezmem to poporadku. Pribeh - neexistujici. Scenar - pokud byl delsi nez jedna popsana A4, byl bych prekvapen. Herecke vykony - k smichu. Rezie - na upaleni. Efekty - vyborne na film, kterej je 5-10 let starej. Hudba - nevyrazna. Akce - nudna a predvidatelna. Nicolas Cage ma doma Oscara. Ano, opravdu. Za poslednich 10 let to sice vypada ze nezaslouzene, ale je to fakt. Vi se o nem, ze je velky komiksovy fanousek (ma syna jmenem Kal-El - rodne jmeno Supermana) a ma rad motorky. Predpokladam ze to je jediny duvod, proc vzal tuhle roli. Dvakrat. Jeho vykon ve filmu je tak priserny, ze i Schwarzenegger vedle nej vypada jako De Niro! A zbytek obsazeni je jeste horsi. Nevyrazne postavy s neexistujicim charakterem a vyvojem, zahrany s umeleckou gracii dreveneho prkna (v nekterych pripadech i horsi). A pak se tam objevi Christopher Lambert (pochopitelne mu do ruky daji mec) a to byl pro me definitivni konec. Verdikt - Tenhle film nemel vzniknout. Fanousky komiksu to urazi. Filmove fanousky absolutne nenadchne... Jediny kdo by se mel na tento film podivat jsou studenti filmovych skol, aby vedeli jak filmy netocit.
  10. Rosencrantz a Guildenstern jsou mrtvi
    Rosencrantz a Guildenstern jsou mrtvi (1990)
    7
    Rosencrantz a Guildenstern jsou mrtvi - pribeh Hamleta je vcelku znama vec. Nyni se na neho podivame trochu z jineho pohledu. Rosencrantz a Guildenstern jsou povolani kralem danskym, aby se dostavili a pomohli objasnit zmenu, ktera probehla v chovani prince Hamleta. A tak zacina klasicky pribeh o Hamletovi, tentokrat vsak vypraveny z pohledu jeho dvou pratel. Pomerne dlouho jsem nebyl u nejakeho filmu tak rozpolceny jako u tohoto. Herecke obsazeni a vykony jsou vyborne. Pribeh nepostrada ani humor ani nestrada v dramatickych castech. Presto...ne, nemuzu rict ze by se mi film nelibil ani nemuzu rict ze je spatny. Jen jsem mel problem se do filmu zakoukat. Jsou filmy, ktere si divaka ziskaji temer okamzite a nepusti az do zaverecnych titulku. Jsou film, ktere po par minutach ma clovek nutkani vypnout. A pak jsou filmy a pro me je tento film onim prikladem, ktere sice nema clovek nutkani vypnout, ale ani do nich neni zazrany. Mozna je to tim, ze film je puvodne divadelni hra a filmovy prepis tomu uplne nepomohl, takovych pripadu je spousta. Mozna je to tim, ze film vcelku silne hraje na surrealistickou notu. Nevim. Jedno ale vim a rikam na rovinu, NENI to spatny film. Hereckemu obsazeni vyslovene kraluji Gary Oldman a Tim Roth jakozto ustredni dvojice. Predevsim Oldman (vazne nemuzu verit tomu ze porad doma nema Oscara) hraje takoveho uzasneho blbecka, ktery je vybornym doplnkem Rothovi postavy. Roth s Oldmanem neslezou z obrazovky a film tezi z jejich hereckeho umu maximum. Dalsi kdo odvedl vynikajici praci je Richard Dreyfuss, hrajici vudce herecke spolecnosti. Jeho vykon je opravdu vyborny, ikdyz bych vcelku rad videl jak by film vypadal kdyby tuto roli hral puvodne zamysleny Sean Connery. Za zminku jeste stoji Iain Glen, nyni znamy z Hry o truny, ktery hraje prince Hamleta a perfektne zvlada hrat sileneho. Donald Sumpter, mimochodem take z Hry o truny, ktery hraje stryce-otce, nedostal prilis prostoru a o matce-tete Joanne Miles nemluve. Verdikt - Film stoji a pada s hereckym vykonem dua Oldman/Roth a kazdemu jiste nesedne pojeti jakym je film provedeny. Je zde nekolik vyslovene komickych situaci, ale i pokud se na to clovek bude divat jako na drama, nudit se nebude. Neni to film pro kazdeho, ale to koneckoncu vetsina filmu.
  11. The Sweeney
    The Sweeney (2012)
    7.5
    The Sweeney - aneb pokud chcete poctivou kriminalku, dejte to BBC. Zadni holici. Policejni jednotka Sweeney, pracuje drsnejsimi metodami, nez je policejni standart. Jednoho dne dojde k prepadeni maleho klenotnictvi, pri nemz je zabita zdanlive nahodna divka. Vse ukazuje jasne na jednoho pachatele. Chybi jedine. Dukaz. Pokud jste fanousci Komisare Rexe nebo Kobry 11, tento film neni pro vas (ikdyz auta tam jsou). Sweeney je akcni krimi, ktere ozivuje serial ze 70 let. Duraz je kladen jak na akci, ktera je drsna, tak na postavy, ktere jsou uveritelne a i na drama, ktere funguje. Jedna se o opravdu vyborny film, ktery chytne a pusti az po zaverecnych titulkach. Film je herecky koncert Raye Winstona, ktery prakticky z platna nesleze. Na jednu stranu je to trochu skoda, protoze vetsina ostatnich postav pusobi ze jsou jen do poctu, na druhou stranu Winstonuv Regan je tak zajimava postava, ze vam to nevadi. Neni to klasicky televizni hrdina. Nadava, pije, je brutalni a ma pomer s vdanou zenou. Prestomu mu clovek fandi celou dobu. Druhy nejvyraznejsi policista z jednotky je Ben Drew, ktery hraje Reganova partaka Cartera. Opet, neni to postava, ktera by se dala oznacit za tradicni a opet funguje. Hayley Atwell je ve filmu spise na okrasu a pro vytvoreni dramaticke zapletky, ale funguje to navzdory tomu ze clovek vi jak jeji postava skonci po 5 minutach od jejich prvniho objeveni se na obrazovce. Zbytek tymu je vpodstate jen do poctu, kazda z postav ma sice rozdilnou osobnost a divak je schopny je od sebe rozeznat, ale nemaji dostatek prostoru. Hlavnim zaporak v podani Paula Andersona je spravne odpudivy, protivny a uveritelny. Clovek veri ,ze byl schopny vymyslet plany, ktere pak uskutecnil. Kevin Michaels opet spise hraje druhe housle, jen tentokrat v druhem tymu. Za zminku jiste stoji to, ze na jedne automobilovych honicek se podilelo duo z Top Gearu a sice Jeremy Clarkson a Richard Hammond
  12. Letadla
    Letadla (2013)
    4
    Levná(původně Direct to Blu-ray) kopie aut.Vhodná tak maximálně k hodinovému zabavení ratolesti když si chcete nachvíli odpočinout. Varování:Osobám starším deseti let může způsobit unudění blízké komatu.
  13. Machři 2
    Machři 2 (2013)
    1.5
    Další buranská komedie se Sandlerem v hlavní roli.Proboha proč? Na Machrech 2 je asi nejhorší že po pár hodinách už ani nevíte o čem to bylo.Né že by to byl rozdíl od ostatních nekomickej komedii páně Sandler a James.Oba jsou to přitroublí tukani bez špetka humoru v těle a to je u "komiků" spíše k pláči.Jediné co si u snímku uvědomíte je že to byli vyhozený prachy a Salma Hayek už je opravdu stará.
  14. Percy Jackson: Moře nestvůr
    Percy Jackson: Moře nestvůr (2013)
    3
    Opravdovým kouzlem tohohle "veledíla" je jak se jim podařilo sehnat poměrně dost hvězd.Jinak je film další unylou variací na dětské fantasy.Která nepřekvapí,ale spíš uráží inteligenci průměrného diváka.Jednička měla aspoň vcelku slušnou režii.Tady mě nic pozitivního nenapadá.Nadruhou stranu jsou i horší filmy.Ale scénaristickou prázdnotu ani CGI nevyplní.
  15. Šmoulové 2
    Šmoulové 2 (2013)
    3.5
    Jednička byla infantilní jízda pro děti.Ve dvojce se vlastně nic moc nezměnilo.Jen přibylo pár postav a změnilo se prostředí.Takže komu se líbil předchozí film-hurá do kina.My ostatní si pustíme něco s myšlenkou,třeba Kmotra,Lvího krále nebo něco podobnýho.
  16. Drsňačky
    Drsňačky (2013)
    2
    Melissa McCarthy mi byla vždycky nesympatická a tady se to rozhodně nezměnilo.Sandra nadruhou stranu mi sympatická vždycky byla,až do teď.A když se nad tím člověk trochu zamyslí taky se to vlastně mohlo jmenovat Slečna drsňák 3 a nikdo by nepoznal rozdíl.Další komedie která není vtipná.
  17. Stážisti
    Stážisti (2013)
    3.5
    Čekal jsem vtipnou komedii jako byla před lety Nesvatbovi.Místo toho jsem dostal dvouhodinovou nudu o dvou chlápcích středního věku:ne tohle jsem skutečně nečekal.Pro mě obrovské zklamání.
  18. Osamělý jezdec
    Osamělý jezdec (2013)
    3.5
    Film vypravi jak se z Johna Reida, obycejneho pravnika a Tonta, neuplne obycejneho Indiana, stali legendy Divokeho zapadu a ochranci spravedlnosti. Je jen nanich aby pomstili Tontuv kmen a Johnova bratra a potrestali padouchy! Ok, kdo ceka dalsi Piraty z Karibiku, muze prestat cist prave ted. Tohle nejsou Pirati. Ikdyz to asi nekdo zapomel rict Deppovi. Uprimne, me se tenhle film docela libil. Ano, ma problemy a ano, neni jich malo. Ale pokud si chcete jen sednout pred obrazovku s miskou chipsu, udelat si pohodli a na 2 hodky se zabavit - jo, tenhle film funguje. Clovek se u nej zasmeje, akce je dobra, pribeh jednoduchy a predvidatelny, ale nemlati to do oci jako u jinych filmu. Ale... Ok, Verbinski mel s Piraty neskutecny uspech. Vzal namet, od ktereho si nikdo nic nesliboval a udelal z toho jednu z nejlepsich filmovych serii poslednich let. A ted to zkusil znovu. A zklamal. Jasne, jak rikam, film zabavi a co vic by mel clvoek od filmu chtit, problem je ze Verbinski az prilis tlaci na pilu a je to videt. Ve vysledku mame tedy sice zabavu, ale tam kde si Piraty dokazu pustit nekolikrat do roka, u Rangera tohle platit nebude. Prehnane pouzivani CGI, ktere ano bylo i v Pirate, ale tady me to nejak vic mlatilo do oci. A ja vim, ze "potreba nenabijet zbrane" je filmove klise stare jako tenhle zanr samotny, ale pokud clovek vystreli z 6ti ranne pistole 20 strel, uz je to trosku moc. Delka filmu by mohla byt kratsi, clovek se sice u filmu nenudi a hluchych mist neni tolik, presto prostrihani by neuskodilo.
  19. Nevědomí
    Nevědomí (2013)
    6
    Zeme je zpustosena po nicive valce. Na jejim povrchu jsou poze dva lide, zbytek je na obri stanici na orbite. Tito dva lide se staraji o posledni pripravy, nez se pripoji ke zbytku lidstva. Jednoho dne vsak na Zem pristane stara pozemska vesmirna lod. A vse se zmeni. Oblivion je takove male, komorni scifi. Vcelku predvidatelne pro kazdeho s vice nez 2 funkcnimi mozkovymi bunkami, ale presto zabavne. Pribeh neni nijak svetoborny a ono "velke odhaleni" nebylo rozhodne tak sokuji jak si tvurci nejspis prali. Na druhou stranu, provedeni bylo velmi povedene a po vizualni strance film urcite funguje. Je to vpodstate takova egomasaz pro Toma Cruise, ktery nesleze z platna ale narozdil od jinych takovych filmu v tomto pripade m ito tak nevadi. Obsazeni v tomto filmu je vcelku hvezdne...ale. Krome Cruise jsou vsichni vicemene do poctu. Cruise sam o sobe podava dobry vykon a film tahne. Olga Kurylenko a Andrea Riseborough jsou ve filmu vpodstate jen na okrasu (coz se nektere dari lepe nez te druhe) a jejich role by zvladl vicemene kdokoliv jiny. To same (az na tu okrasu) se da k moji litosti rict i o Morganu Freemanovi, ktery je ve filmu az trestuhodne nevyuzity a kdyby tam obsadili kohkoliv jineho, clovek by si rozdilu ani nevsiml. A stejny pripad je i Nikolaj Coster-Waldau, ale bylo vcelku fajn videt Kralokata s obema rukama. Verdikt - Oblivion neni spatne scifi, je koukatelne a clovek si ho uzije. Jen od filmu nesmi cekat az moc. Nevhodne pro odpurce Toma Cruise!
  20. Podfukáři
    Podfukáři (2013)
    8.5
    Ctyri kouzelnici, s vetsim i mensim talentem, jsou povolani zahadnymi kartami do tajemneho bytu v New Yorku. O rok pozdeji, stejna ctverice, rozjizdni kouzelnickou show tak neskutecnou, ze se nechce ani verit ze je to pravda. Tenhle. Film. Je. UZASNEJ! Originalni pribeh. Neskutecne obsazeni. Vyborne provedeni. Na tomhle filmu vsechno funguje presne tak jak by fungovat melo. Je to neskutecne povedeny mix krimi, thrilleru a komedie, to vse okoreneno tajemnem. Clovek u toho sedi, usmiva se vsem vtipkum a rika si "Jo jasne, to je podle sablony, vim jak to skonci." pak prijde velke finale a...ok dobre, SKORO jsem uhodl jak to skonci, ale i tak sem si film neskutecne uzil. Ale i tak bylo finale uzasne, presne tak jak by spravne vyvrcholeni filmu melo byt. Nejvic mi film pripominal trilogii Dannyho partaci, coz rozhodne neni naskodu. Miluju Dannyho partaky. Chceme vic filmu jako Dannyho partaci. Plan v planu v planu nekoho jineho. Chytry humor. Vic takovych filmu! Herecke obsazeni je vyborne. Opet se nejlepe hodi prirovnani s Dannyho partaky, protoze v obsazeni je hvezda kam se clovek podiva. Ustredni ctverice, v podani Jesse Eisenberga, Davea Franca, Isli Fisher a predevsim uzasneho Woody Harrelsona funguje. Verite ze jsou to pratele. At uz jde o jejich spickovani mezi sebou nebo celkvoe chemii kterou mezi sebou maji. Jejich charisma je nadupane az na pudu a ikdyz jsou vpodstate padouchy filmu, fandite jim. Na druhe strane proti nim stoji dvojice Mark Ruffalo a Mélanie Laurent. A tady by asi byla moje jedina vetsi vytka proti filmu. Nechapejte me zle, herecke vykony obou dvou jsou vynikajici a Ruffalo si pomalu ale jiste upevnuje misto mezi mymi hereckymi oblbienci, plus na Mélanii je prijemne kouka. Co mi vadi je, ze jejich vztah, presneji ten romanticky, pusobi strane nucene. Prijde odnikud a proste najednou je. A pak vpodstate zase zmizi, jen aby se nakonci filmu zase objevil. Opet, nic proti hercum, jejich vina tohle neni, ale to mi trochu vadilo. A pomyslnou tresnickou na dortu, co se obsazeni tyka, jsou Morgan Freeman, ktery hraje byvaleho kouzelnika, nyni "odhalovace" kouzel jinych kouzelniku a Michael Caine, hrajici sponzora ustredni ctverice. Oba panove jsou, jak je u nich dobrou tradici, neskutecni. Obzvlaste sceny, ve kterych jsou oba soucane. Opet, jedina drobounka vytka, Caine pusobi trochu nevyuzite. Ale dobreho pomalu. Verdikt - Tomuto filmu se da vytknout opravdu minimum. Vrele ho vsem doporucuju. Film je inteligentni zabavou, ve kterem si neco najde snad kazdy
  21. Pot a krev
    Pot a krev (2013)
    6
    Čekal jsem od Baye hodně věcí,ale že se u jeho filmu budu kousat nudou a čekat na závěrečné titulky,tak to opravdu ne.Všichni hrajou tak na půl plynu a to nestačí.Jedinej Rock je alespoň velice srandovní figurkou kterého natáčení rozhodně bavilo.A vzhledem k jakem šílenostem ve filmu dojde by sem rád věděl jak to bylo ve skutečnosti,protože tak blbej jako jsou hrdinové filmu snad nikdo být nemůže,ani ty na bobulích.
  22. Lovelace: Pravdivá zpověď královny porna
    Lovelace: Pravdivá zpověď královny porna (2013)
    4.5
    Film který hlavně všechny chce poučit jak špatné je porno a pornoprůmysl.To že se okolo točej miliardy dolarů už se z filmu nedozvíte.Ale jinak více méně průměrný životopisný film ve kterém má nejvěčnéjší roli James Franco.Amanda se taky snaží,ale to že ukáže prsa jí rozhodně nedělá kvalitní herečkou.A tvářit se po celý film hrozně ublíženě a zkroušeně jí oscara rozhodně nezajistí.
  23. Očista
    Očista (2013)
    4
    Není to kdoví jak originální či inteligentní film,ale tvůrci si to poměrně dost uvědomují a tak patrně dost stříhali.Takže to uteče jako voda.Nijak moc brutální to taky neni.A podobných variací na téma rodina v ohrožení partou psychopatů sem viděl bezpočet. Jediné co by mě zajímalo,jak by to vypadalo v reálu kdyby opravdu k takové noci každoročně docházelo.Patně by se populace cikánů,pardon nepřizpůsobivych,radikálně snížila.
  24. Red 2
    Red 2 (2013)
    6.5
    Celkově docela slušný film i když první díl byl rozhodně lepší.Dvojce by prospělo menší prostříhání.I tak je to rozhodně pohodovější film než Willisova pátá past která byla opravdu strašná.A RED má navíc Hellen Mirren se samopalem!!!
  25. Tajemná záře nad Pacifikem
    Tajemná záře nad Pacifikem (1980)
    5.5
    Ne až tak povedený sci-fi snímek.S už přestárlým Spartackem Kirkem Douglasem v hlavní roli.Který sází spíše než na efekty ukázat,že američtí vojáci,a hlavně velitelé lodí,si umějí poradit za každé,byť i velice nepravděpodobné situaci.Velice rychle zapomenutelný film.
  26. Jack Reacher: Poslední výstřel
    Jack Reacher: Poslední výstřel (2012)
    6.5
    Jack Reacher: Posledni vystrel - po delsi dobe tu mame opet film Toma Cruise. Kdyz se obvineny vrah, jehoz pripad je az neskutecne jednoduchy, misto priznani dozaduje pritomnosti Jacka Reachera, policie je bezradna. Jack Reacher, byvaly vojensky vysetrovatel, je totiz jako duch. A jako duch se objevi a diyk jeho snaze se ukaze, ze pripad neni az tak jednoznacny, jak si kazdy myslel. Clovek, ktery si rekl "Tohle je role jako delana pro Rocka! Takze obsadime Toma Cruise!" by zaslouzil poplacat. Po hlave. Zidli. Nechapejte me spatne, Cruise jako Reacher neni spatny, ale z toho jak je ta postava popisovana v knizce...jo, Rock by byl proste lepsi. Nikdy jsem necetl zadnou z knizek, kterou Lee Child o Reacherovi napsal. A je pravda ze ikdyz se mi film libil, rozhodne nemam nutkani hned zitra jit a nejakou si koupit. Na druhou stranu, pokud by se ke me nejak jinak dostala, precetl bych ji. Kazdopadne, jelikoz neznam predlohu, nemuzu porovnavat a film budu brat jako samotny. Pribeh samotny neni spatny a ikdyz misty ponekud predvidatelny, porad solidni. Akce je tak akorat, pribeh nema prilsi hluchych mist a vcelku solidne utika, aniz by se clovek nudil. Herecke obsazeni je...mno, Tom Cruise tahne cely film prakticky sam, protoze stejne jako u nedavno recenzovaneho Oblivionu, prakticky nesleze z obrazovky. Netvrdim ze je to spatna vec, Cruise je schopny film utahnout a odvadi dobrou praci a navzdory mym preferencim, mi absolutne nevadil. Jen nektere akce vypadali trochu...komicky. Nechtene. Okrasou pro tento tyden je Rosamund Pike, klasicka krasna inteligentni zena, ktera slouzi jako podpora pro hlavniho hrdinu. V tomto je velke plus, alespon za me, jelikzo se film vyhnul klasickemu klise a nedal je dohromady. A ted zaporaci. Dali se jim tak rikat. Werner Herzog a Jai "McClane junior" Courtney, nechci rict ze odvadeji spatnou praci (ok, Herzog mozna jo), ale jejich postavy jsou strasne jednodimenzionalni. Jsou to padousi! Proc? Protoze scenar rekl ze jsou! A jaka je jejich motivace? Koho to zajima, jsou to padousi co musi nakonci umrit! A predstavuji si ze tak nejak i vznikali ty postavy. Nevim jestli je to chyba uz v knizce, nebo je to chyba udelana az pri prepisu do scenare (coz je muj tip, v knizce je preci jen vic prostoru), ale tyhle postavy jsou proste neskutecne nudne. Ale je pravda ze Jai Courtney mi vadil podstatne mene nez v Pasti 5. Coz na druhou stanu nebylo tak tezke prekonat. Zbytek podpurneho obsazeni je vpodstate jen do poctu, neodvadi ani spatnou praci ani nijak uzasnou. Proste ve filmu jsou. Za zminku jen stoji Robert Duvall, ktery ma sice malou rolicku, ale nesmirne potesilo ho zase videt ve filmu. Verdikt - Uprimne jsem k tomuto filmu pristupoval s mensi skepci, ale o to vic jsem byl mile prekvapen. Jasne, neni to film roku, ale je to prijemny krimi thriller, ktery na 2 hodky vklidu zabavi.
  27. Propast
    Propast (1989)
    10
    James Cameron opět ve vrcholné formě.Originální story,na dobu kdy film vznikl skělé efekty a přesné obsazení.Za zmínku jistě stojí režisérská verze která je nejenom delší ale hlavně dodává snímku větší přesah než klasická kinoverze,jenž je víc při zemi.
  28. Avatar
    Avatar (2009)
    7
    Zbytečně přeceňované dílo mistra Camerona.Z kina jsem odcházel zklamán tímto mixem Tance s vlky a Šmoulů na tripu.Na to jak se tvůrce kasal že na filmu pracoval přes deset let tak byl příběh dost odfláknutý.Heecké výkony mě taky nijak neoslnily a 3D mi vůbec nic neříká,stejně je to jen modní vlna která za čas odezní.Je pravda že svět Pandory je zpracován opravdu úžasně nicméně jsem si připadal jak v animáku a né v nedražším filmu současnosti.Za jediné plus považuji obsazení Sigourney Weaver,po těch letech byla radost ji zas vidět. Jak se říka kvalitu prověří až čas.Uvidíme zda si Avatar své místo ve všech těch top ten udrží i za takových deset let. Všem Avataromilům se omlouvám,ale mě to nijak neoslovilo a Cameron natočil spoustu mnohem lepších a hlavně originálnějších filmů.
  29. Dexter
    Dexter (2006)
    9.5
    První řada-100%.Pomalý rozjezd,ale dokonalé finále od kterého jsem se nemohl odtrhnout. Druhý řada-80%.Kouzlo prvních dílů je pryč,ale nuda to není.Ovšem nedrží to pohromadě tak jako dřív.Navíc pátrání po samotném Dextrovi je dost nuda.A taky se zde objevuje nejotravnější postava seriálu-Lila.Nemohl jsem se dočkat až vypadne. Třetí řada-80%.Prokletí rodiny Pradů které měl z valné části na svědomí Dexter mě nebavilo.Na druhou stranu ostatní dějové linie byli fajn.Zvláště pak plánování svatby. Čtvrtá řada-100%.Nový a hlavně charizmatický zabiják je tu a Dexter neví jestli ho zabít dřív nebo pozdějš.Hezké dilema.A musím uznat odvahu tvůrců nechat zemřít ve finále jednu z hlavních postav.I když byla občas dost na nervy jdoucí.Bravo,pánové. Pátá řada-100%.Dexter jako osoba se soucitem bylo zajímavé pozorovat.Plus skvělá postava Lumen,která se k hlavnímu hrdinovi skvěle hodila.Škoda že odešla.Ale kdo ví co nás čeká v další sezoně???
  30. Kick-Ass
    Kick-Ass (2010)
    9
    Skvělý originální snímek,těžící hlavne z popularity komiksů.Přesné obsazení a nahláškování hlavních hrdinů dělá z Kick Asse ultimátní filmovou zábavu.Navíc Nicolas Cage po dlouhé době nepřehrává,ale slušně a střídmě hraje. Jako bonus Hit Girl Chloe Moretz.Takhle vražedná holčička tu nebyla od dob Leona.
  31. Simpsonovi
    Simpsonovi (1989)
    10
    Na žlutou rodinku se dívám co pamatuju,Homer se prostě neda nemilovat.Je to jedna s těch stálic která nezklame.Sice už novější díly nejsou dle mého tak dobré jako ty z poloviny let 90.,ale pořát to má jisté kouzlo a doufám že nám ještě dlouho vydrží.