Tajemná záře nad Pacifikem

69%
Tajemná záře nad Pacifikem
Vlivem magnetické bouře nad Pacifikem se americká letadlová loď Nimitz vrátí v čase o 40 let zpět a ocitne se v době před napadením Pearl Harboru Japonci. Posádka toho chce využít a změnit historii…(TV Prima)



muzz
muzz
18 035 bodů
8
Podle mne výborně udělaný film, je z roku 1980, minimum triků, všechno reálné záběry. Hodně americké vojenské techniky, tak nic pro antiami! Skvělé obsazení, herecké výkony i námět. Krásné klasické scifi.
Fingon
16 886 bodů
8
Cestování v čase, to já můžu.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
8
Už téměř před třiceti lety dokázali v USA natočit inteligentní sci-fi snímek na téma cestování v čase. Je pravda, že boj s časem nevyhrál, ale naštěstí zde není tolik triků takže čas se akorát podepsal na letounech, které jsou staré a odpovídají době, ale jakmile se na scéně objeví japonská zera tak už to tak ani nepůsobí. Film má rozhodně zajímavý příběh a ikdyž to není nějak vysvětleno tak mi to tak nevadilo a závěrečná pointa mě celkem dostala. Na čistých 5 to není jen kvůli té propagandě USA Army, kde záběry na letouny, na munici na dokonalé vojáky a na ostatní vymoženosti amerického námořnictva, ale já se nad to naštěstí dokázal povznést a dobře se bavil.

Dodatečné informace

Původní název:
The Final Countdown (více)
  • USA Tajemná záře nad Pacifikem
  • USA The Final Countdown
  • USA Der letzte Countdown
Premiéra v ČR:
1. 2. 1990
Distributor:
TV Prima
Země původu:
USA
Přístupnost:
12+
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné