Profilový obrázek

sammikk_

Samuel Vlach

Komentáře 62

Od nejnovějších
  1. Krotitelé duchů: Říše ledu
    Krotitelé duchů: Říše ledu (2024)
    6
    Průměrný primitivní rodinný snímek, který nemá co nabídnout jen tupost. Upřímně ani hezky to nevypadá, a působí to jako obyčejná netflix břečka. Naštěstí casting je příjemný a udržuje snímku jakou-si kvalitu či komfort, jako dítě bych si film zamiloval, ale takhle čistě jsem jen pouze kritický. Možná je dobře že už se nových dílu v nejbližší době nedočkáme. Afterlife byl mnohonásobně lepší, a kvalitnější
  2. Abigail
    Abigail (2024)
    9
    Bezproblémově natočená slasherová komedie, kterou jsem si naprosto zamiloval na první pohled. Moc příjemný casting je jen špetkou navrch, doopravdy mě mrzí že se takové projekty nepodporují.
  3. Kaskadér
    Kaskadér (2024)
    8
    Pohodově a kvalitně natočená romantická akční střela, s nabitým castingem. David Leitch mi je čím dál tím víc sympatičtějším režisérem a tvůrcem v každém coulu. Tyhle Hollywoodské témata jsou neuvěřitelně super sledovat na velkém plátně.
  4. Království Planeta opic
    Království Planeta opic (2024)
    10
    Našlapaný opičí blockbuster, s opět fenomenálním motion capture které působí zase přirozeně. Wes Ball byl přeci jen dobrá volba, myslím si že projekt ukočíroval takřka bezchybně. Sice příběh nebo celkový projekt nemá na to dosáhnout na to nejsilnější z minulé tří dílné trilogie, tak přeci jen se jedná o poutavý příběh s památnými a zajímavými postavami a se spoustou zvratů. Přeci jen mě to ale lehounce mrzí, mé očekávání bylo asi až moc vysoko, ačkoliv jsem na konec s výsledkem spokojen. Tak jsem přeci jen očekával trochu víc, každopádně silný start který může mířit ještě výš.
  5. Rivalové
    Rivalové (2024)
    9
    Vysoce komplexní snímek, s dávkou milostného trojuhelníku. Dost pestrý atypický projekt, ve kterém jsou herci naprosto famózní. Zendaya v roli extrémně žhavé manipulativní a toxické zmije je naprostá fantazie. Do toho vysoká produkční hodnota, a skvělý soundtrack. Dost dobré záběry, a hodně originálních počinů. Takřka perfektní film!
  6. Opičí muž
    Opičí muž (2024)
    8
    Brutální režiśerský debut, dechberoucí akce spojená s mytologií. Takřka áčkový film, jsem rád že projekt dostal dostatečnou péči.
  7. Rebel Moon: Druhá část - Jizvonoška
    Rebel Moon: Druhá část - Jizvonoška (2024)
    3
    Doopravdy netuším co se stalo, zatímco jednička sázela na jistotu, a byla na vlně stereotypu. Pokračování je naprostou břečkou s mdlými dialogy, spoustu slow motionu, a né moc hezkými akčními scénami. Tohle se Zackovi už vůbec nepovedlo, a upřímně se jen modlím aby už nic takového nikdy nevzniklo. Aka vykradený svět se spoustou vykradených prvků, kde režisérovi mrdá úplně na hlavu.
  8. Hrozba smrti
    Hrozba smrti (2024)
    7
    Původní projekt jsem nikdy neviděl, a upřímně ani neplánuji. Proto tento snímek beru jako absolutní výplach který zachraňují herci. Kamera je vcelku nápaditá, a samotná akce ačkoliv vypadá hezky, necítíte z ní žádný dopad. Fajn výplach a netřeba více
  9. The Last of Us
    The Last of Us (2023)
    8
    Naprosto skvělá a věrná herní adaptace, částmi to hledá samo sebe a z kvality se jde spíš na scénaristický průměr, ale přeci jen celkově se jedná o jednu z nejlepších adaptacích na plné čáře.
  10. S tebou nikdy
    S tebou nikdy (2023)
    8
    Naprosto fajnově natočená vtipná romanťárná, se skvělou chemií herců. Nemám snímku co vyčíst, to co to mělo být, to splnilo naprosto dobře.
  11. Velryba
    Velryba (2022)
    10
    Emočně strhujicí snímek vyvolávající znechucení i empatii, neuvěřitelný silný příběh. S dávkou Fraserova životního výkonu, tleskám.
  12. Premiantka
    Premiantka (2024)
    7
    Zvrhlý a podmanivý příběh o poměru učitele se studentkou. Který byl výrazně zaměřen na literární stránku, zajímavý nápad, ale provedení mohlo být o dost lepší. Snímek zachraňuje herecké obsazení. Vcelku levné provedení, a byl potenciál na víc.
  13. Duna: Část druhá
    Duna: Část druhá (2024)
    10
    Fenomenální a dechberoucí sci-fi odyssea, naprostá dominance všech ostatních projektů ve všech směrech.  Nejvíce pohlcující kinematografický zážitek který kdy byl natočen. Naprosto jiný level ambice a drzosti se v umělecké formě, již nedočkáme. Monumentální úspěch, který se navždy zapíše do historie filmařství. Denis Villeneuve šel do naprostých výšin a trvalosti.
  14. Zmizení
    Zmizení (2013)
    10
    Neuveřitelně chladný a emocionální snímek, který zanechá opravdu dopad. Extraordinárně napsaný scénář, a neuvěřitelný kinematografický zážitek. Naprosto ojedinělý projekt, a vrchol svého žánru.
  15. Trollové 3
    Trollové 3 (2023)
    7
    Myslím si že tvůrci pochopili že druhý díl byl fakt bída, a třetí díl dokazuje že tenhle pestrý a hyperaktivní svět má ledacos nabídnout. Animace má obrovskou paletu barev, a celkově se tu dost experimentuje se samotným animačním stylem. Příběhově nijak originální ani zajímavé, ale částmi dokážou z toho vytěžit maximum. Trollové jsou dost subjektivní značka a prkotina, ale u třetího dílu bych se nebál říct že je kvalitní.
  16. Zákon gangu
    Zákon gangu (2008)
    8
    Krvavý drsný a emotivní příběh o motorkářském klubu zahlceném lží. Ve výsledku vysoce kvalitní seriál, který si udržel kvalitu až do poslední jízdy. Neuvěřitelný zážitek pozorovat vývoj Jaxe Tellera, a jeho následné dopracování se k pravdě.
  17. Úsvit planety opic
    Úsvit planety opic (2014)
    8
    Pokračování se přemění spíše k dramatičnosti, a opustí samotnou ideu o vetší filozofii. Opice se tu znovu ukazují jako upřímnější stvoření než samotní lidé, řekl bych že tu lidé funguje už čistě jako křoví. Čemuž se jednička za mě vyvarovala z části. Caesar je extraordinární postava na kterou se dokáže napojit takřka každý. Samotná mimika opic je silnější, a má větší dopad než jakákoliv lidská postava, miluju když tato trilogie při každé scéně dokazuje jak je lidstvo neupřímné. Je to slabší až bych řekl že lehce výrazněji, ale kvalitu si to samo o sobě stále udržuje.
  18. Zrození Planety opic
    Zrození Planety opic (2011)
    9
    Jednička je spíš filozofické dílo, které rozběhlo novodobou klasiku. Sledujeme jak se z opic stávají upřímnější a živelnější bytosti než samotní lidé, a to samozřejmě bylo úmyslné. Caesar je upřímnější už jen v samotném výraze než jakákoliv lidská postava za celý snímek. To celkově vyzobrazuje jednu z nejlépe napsaných postav. Nebál bych se říct že tu sledujeme jedno z nejlepších motion capture. Které tu je osobitější než kdekoliv jinde, příběh je perfektní. Jsem naprosto vděčný že tu takhle dobrou trilogii můžeme mít.
  19. Válka o planetu opic
    Válka o planetu opic (2017)
    10
    Pokračování takřka bezchybné trilogie dokazuje, že to je ta nejlepší trilogie. Z dramatičnosti se přesouváme na velkolepost, a příběh graduje jak nikdy dřív, lidé tu jsou krutí a bezohlední. Zato tady můžeme vidět kontakt s lidským dítětem které ještě není poskvrněno ohavností lidstva, a ten samotný kontakt mezi ní a opicemi, je kouzelný a nádherný. Zakončení hlavního hrdiny Caesara a jeho samotného odkazu, který zanechal v průběhu trilogie, je nejdůstojnější rozloučení vůbec! Audiovizuál je neuvěřitelný, a motion capture tu je nablýskané jak nikdy předtím. Jsem vděčný, a království planety opic bude ještě velkolepější!
  20. Aquaman a ztracené království
    Aquaman a ztracené království (2023)
    6
    Nepotřebné pokračování s větší paletou barev, a méně prostoru pro postavy. Ačkoliv si choreografii James Wan zachoval, tak ale scénárista dost tratil. U samotné jedničky byl příběh tupě jednoduchý ale ve výsledku účinný, tady nikoliv. Příběh a zápletka je čistě hloupá, co projekt pozdvihuje je samotné bratrské duo. Black Manta je tu takřka k ničemu, kde v prvním díle působil velice dobře, tak tady působí dobře jen nový oblek. Postava Black Manty je změněna pouze na jakou-si loutku bez duše a jediné kapky charisma. Zklamání? ani ne, je to výrazně slabší jednička. Výsledek? vznikla nám další superhrdinská blbina, se solidní choreografií. 6.5/10
  21. Echo
    Echo (2024)
    5
    Nebylo to tak hrozné, ale ve výsledku bylo. Další průměrný a nezajímavý příběh, kde jedinou dobrou část tvoří postava o které to ani není.. Ze začátku fajn start, alespoň choreografie je vpořádku. Zase si to MARVEL nepohlídal, a jde to vidět...
  22. Chudáčci
    Chudáčci (2023)
    9
    No vida, tohle bylo něco netypické. Projekt je extraordinární a barevný, má to obrovskou paletu barev a zajímavých triků s kamerou, celkově je to natočeno krásně. Výkony herců jsou též dost nadstandartní, ale musím vyzdvihnout dva výkony a to Emmu Stone a Willema Dafoea. Ti předvedli dost netypické výkony a posouvá to projekt mnohem výš. Celková myšlenka a rádoby zápletka je zvláštní? řekl bych, ale.. ono to funguje a ve výsledku dost dobře. Nečekal bych že u něčeho takového bych dokázal vydržet dvě hodiny a půl se stoprocentním focusem. Je to fakt skvělý, a myslím si že si to zaslouží větší spotlight. Je to originální, a umí to vyprávět svůj silný příběh přeměny člověka, v obale humoru, bizarnosti, a dávkou sexu.
  23. Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně
    Rebel Moon: První část – Zrozená z ohně (2023)
    6
    Netuším vážně ne, ale mně to sedlo? Ačkoliv Snyderův styl moc necením tak tady mi to vlastně nevadí. Myslím že veliká většina obecenstva velice přehání, páč ano částmi je to mdlé ale no tak. Nesnaží se to být jakkoliv revoluční a originální, Snyder si je vědom že vykrádá dvacet různých příběhových linek a dalších xx věcí, ale dělá to po svém a mně to prostě nevadí. Akční scény jsou průměrné, ale za to kinematograficky je to dost solidní. Snyder je dost abstraktní člověk, a tady se to projevuje. Jednou za čas tam je fajn dialog, a pak do toho skočí nejvíc generická srajda. Každá postava obdrží svojí příběhovou rekapitulaci, a to vlastně cením. Dost jsem se bavil, a zajímalo mě to, je to generický a hloupý a nijak originální. Ale jako fajn výplach to slouží dobře, a na dvojku se i vlastně dost těším. Prostě proč ne?
  24. Bojovník
    Bojovník (2015)
    8
    Film jsem měl na watchlistu sakra dlouho, a dnes jsem se k tomu konečně dokopal. A musím říct že nelituju, Jake Gyllenhaal je absolutní zabiják a v tomhle snímku jsem si ho jel každou jednu scénu. Příběh a samotná rádoby zápletka je dost generická a ne-originální, každopádně je to silný. Je to hodně silný, po dlouhé době jsem měl slzy v očích. Jak jsem už zmínil herectví je vážně skvělý, a to je nejsilnější strukturou snímku. Samotný box tu není moc, a když už tu je tak je to dost jiný box než v ostatních projektech. Příběh spoléhá na herectví a výborně napsaný scénář, jinak film je dost generický a ne nijak orginální či revoluční. Každopádně mě snímek absolutně vtáhl do děje, a nemohl jsem se nabažit. Nečekal jsem že mě vcelku obyč projekt tak moc zaujme a změní.
  25. Hunger Games: Balada o ptácích a hadech
    Hunger Games: Balada o ptácích a hadech (2023)
    8
    Předlohu jsem nikdy nečetl, a ani se k tomu nechystám. Však jsem se netajil tím že se na nové Hunger Games těším, samotné lovestory mě zaujalo na první dobrou. A stále si myslím že to je nejsilnější stránkou tohoto snímku, kinematograficky je snímek podařen a vlastně i samotný příběh vcelku. Herectví je vlastně moc fajn, jen u hlavních postav (bohužel) Peter Dinklage působí jako unavený starec bez charakteru. Za to Rachel Zegler se předvedla dost slušně. Snow je... vpohodě? příjde mi že se tvůrci dost hledali v každé scéně, co vlastně s danou postavou chtěli dělat, ale že by to byla nějaké tragédie se říct nedá. Také se nebudu tajit tím že některé scény jsou tupě zdlouhavé a nepotřebné, ale je to lehce solidní rádoby comeback. Snímek se nemusí tajit ani svou obrovskou fanbase na tiktoku, je to fajn nadprůměr. Nic revolučního, ale jako fajn hladové hry to postačí.
  26. Slepičí úlet: Zrození nuget
    Slepičí úlet: Zrození nuget (2023)
    9
    Tohle jsem nečekal, navázat skvělým způsobem na jedničku která je přes 20 let stará, se nepovede jen tak někomu. Animační styl je pořád senzační. Snímek je pořád hravý, a nemá problém vytvořit úsměv. Jistě příběh neni nijak revoluční ale je dost hravý a nebojí se experimentovat. Za mě dost nečekaný comeback!
  27. Gen V
    Gen V (2023)
    9
    Absolutní pecka, napodobující The Boys svým vlastním stylem. Jsem pyšnej na Amazon, jistě má to své mouchy ale ne tak a velkým úderem. Za mě je to částmi i lepší než The Boys, ten cliffhanger na konci je CRAZYY. Dejte mi víc!
  28. Ant-Man a Wasp: Quantumania
    Ant-Man a Wasp: Quantumania (2023)
    3
    Bohužel tento snímek nemá nic společného s těmi předešlými, film nemá žádnou duši a žádné srdce co měly, minulé snímky je to prostě letem světem. Děj je zkratkovitý a ve výsledku nezajímavý, dcera Scotta je opravdu otravná a nezajímavá. Každá postava tam má neskutečný plot armor, a ona to není špatná věc. Ale v tom podáním jakým to je podané v samotném filmu je to hloupé a nudné. Samotný záporák a hřeb večera je jediná fajn věc na tomhle snímku, Jonathan Majors umí hrát, ale bohužel to samotný snímek nezachrání jako celek ale pouze jako část. Kamera je OK čistě průměrná ale až tak to neškodí.. Ale ten vizuál je fakt otřesnej.. Ale ve výsledku to neni až takovej průser.. stačí trochu přizavřít očička.
  29. The Batman
    The Batman (2022)
    10
    Naprosto fenomenálně gradujíci příběh, s dávkou detektivního Batmana. Neuvěřitelný vizuál, včetně geniální palety barev. Matt Reeves je fajnšmekr, jsem vděčný.
  30. Top Gun: Maverick
    Top Gun: Maverick (2022)
    9
    Jak já jsem si to užil, ten zvuk ten vizuál ty postavy. Celý průběh filmu jsem se usmíval a říkal si jak moc to Tomovi přeju ten boom co tenhle film měl je neskutečnej! Postavy fungujou dramata dávají smysl a chápete obě dvě strany každého konfliktu. Samotné scény ze stíhaček jsou přehledný a pěkný. Jediné mínus tohohle filmu je samotná mise která by mohla být lépe zpracována z druhé strany vidět jejich emoce, konečna mise mi spíš přišla jako simulace protože protivníci vypadali bez emocí a bez ničeho. Ale ve výsledku to ničemu neubralo kvalitu a i tak si to moc užijete.
  31. Král Tulsy
    Král Tulsy (2022)
    9
    Jakožto fanoušek Sylvestra Stallone tohle je pro mě dost solidní záležitost, a myslím si že tomuhle seriálu ani nenadržuju ale že je fakt fajnovej. Celkově snímek má dost fajn stylizaci, řekl bych moderní. Sylvestrovi tahle role sedí a jde vidět že si jí fakt jede a neskutečně mu to přeju! Postavy jsou zajímavé mají své důvody a své emoce, chápete co dělají a nemusíte v tom hledat vesmír. Příběh sám o sobě je někdy zkratkovitý ale to vyloženě nevadí, uchopení emocí daných postav je kulervoucí! Já jsem si to dost užil, a nedivím se že i ostatní valná většina. Díly jsou dobré některé slabší některé lepší. Ale jako celek to do sebe na konci vše zapadá a konec je předvídatelný ale svým způsobem překvapí, tím myslím provedení. Těším se na další a řadu!
  32. Bestie
    Bestie (2022)
    1
    Snímek který vám musí dvacetkrát zmínit že hlavni postava je doktor.. Ono to jako celek vlastně dost fajn funguje, ale v průběhu filmu si řeknete proč cože proč jen to ne.. A neříkám nemusí to být hned zlé ale ono je. Démonický lev který je takřka nesmrtelný, zmizí objeví zmizí objeví a je to takhle celej film. Každopádně ten samotný fight na konci, no to jsem se málem zesral smíchy jak moc hloupý to je. Jediná oukej postava je samotný Nate protože jeho dcery jsou nezajímavé a vlastně jim tu smrt aj docela přejete. Nedoporučuju se na to dívat, protože najdete tolik lepší variant typu této kraviny..
  33. Ve při
    Ve při (2023)
    9
    Vcelku dost originální snímek, který určitě nezaujme všechny ale mě zaujmul velmi moc. Steven Yeun si to neskutečně jede a věřím v to že pro tuto roli vybrali nejlepšího herce co mohli! Emoce a napětí jsou v tomhle seriálu nejsilnější stránkou. Každý si najde nějaké téma se kterým se spojí a je to na tom to krásný. Konec lehké překvápko. Víc k tomuhle projektu napsat nemusím, moc jsem si to užil a byl bych zvědav pokud by byla někdy 2. sérka. Překvápko roku.
  34. Creed III
    Creed III (2023)
    8
    Tolik strachu že to dopadne blbě. ale ono to dopadlo skvěle film funguje i bez jakékoliv narážky na Rockyho. Creed si tu jede zase ty svoje skvělé montáže které vás následující den donutí si zacvičit a něco se sebou dělat. Komplikace za komplikací, ikonická breakdown scéna kde mluví se svojí partnerkou a mnoho víc. Nemluvě o skvělých bojových scénách, je to velká lahůdka, rádoby záporák je vlastně fajn, a jde z něj jakýsi respekt, ale určitě to neni topík toho filmu. Moc mě to překvapilo a jsem za to strašně rád.
  35. Strážci Galaxie: Volume 3
    Strážci Galaxie: Volume 3 (2023)
    9
    "one last ride." Třetí Strážci Galaxie jsou OBROVSKÝM emocionálním zakončením jedné nádherné trilogie, v každé chvíli máte slzy na krajíčku. K vzhledem situaci co se děje poslední dobou s Marvelem je tohle ta nejlepší věc od Endgame, postavy se hádají, brečí, bojují, smějí se. Je tam vyloženě každé jedno téma na které si vzpomenete a ono to neskutečně dobře funguje! Je to extrémně nadupaný a dobře sepsaný příběh. Postavy jsou čím dál víc vyspělejší a každá postava má svůj krásný konec. Gunnovi se to neskutečně povedlo, a moc mu to přeju. DĚKUJEME TI GUNNE.
  36. Neporazitelný
    Neporazitelný (2021)
    10
    "Why did you make me do this? You're fighting so you can watch everyone around you die! Think, Mark! You'll outlast every fragile, insignificant being on this planet. You'll live to see this world crumble to dust and blow away! Everyone and everything you know will be gone! What will have after 500 years?" "You, Dad. I'd still have you." Šílený animovaný jatka, a tak to má být TOP!