Gen V

79%
Gen V
Nový spin-off k satirickému superhrdinskému seriálu Banda (od roku 2019) zavádí diváky do prostředí Godolkinovy univerzity, kde jsou trénovány budoucí generace superhrdinů. Schopnosti těchto studentů však nejsou vrozené, nýbrž jim byly uměle vytvořeny pomocí tajné sloučeniny od společnosti Vought Corporation, jež zároveň provozuje dané vzdělávací zařízení. Superhrdinové vedou zdánlivě běžný studentský život. Snaží se získávat dobré známky, učí se ovládat své schopnosti, účastní se školních soutěží či navazují přátelské a romantické vztahy. Po nečekaném nočním incidentu, který spatřila malá skupinka ústředních hrdinů, se však dojem idyly začíná hroutit jako domeček z karet. Postupné odhalení skutečného důvodu existence univerzity spustí řetězovou reakci výbušných událostí, po kterých již nic nebude jako dřív. Připravte se na divokou jízdu plnou akce, krve, sexu a dráždivého černého humoru.




Chrustyn
Chrustyn
43 674 bodů
4
Nejsem fanda The Boys a proto nejsem cílovka pro tento doplněk. Takoví X-Men: první třída v erkovém ratingu, kde nechybí explicitní násilí a infantilní sexuální scény a humor. Nedokázal jsem tomu přijít na chuť i když jsem se opravdu snažil a kde pro mě The Boys zachraňovaly postavy, tady byly naopak další slabinou.
JosefTomas
JosefTomas
9 986 bodů
8
Zpočátku mírné zklamání přetavené v nadšení a ke konci už možná trochu natáhnuté a deus ex machinové, ale pořád sakra velké překvapení. Gen V předvádí výpověď dnešní generace, jejíž problémy nejsou znehodnocovaný, ale přijímany bez posměchu a skepce (pravda, ve velmi satirickém hávu, ale stejně...) a kábatek superhrdinského spin-offu mě vlastně přišel jako zajímavý bonus, než nezbytná nutnost. Díky tomu si seriál stojí obstojně i vedle klasických The Boys a je možná i stejně zajímavý. Proto škoda zpočátku se tvářící mystérie, která vyústí až v příliš jednoduchý výsledek a navíc příhodně se řešící (schopnosti postav, zrada, cameo....). Nebýt toho, asi bych si byl schopen představit Gen V jako geniální přírustek mezi The Boys a Invincible, ale takhle jsem raději jen opatrně zvědavý.
naineko
naineko
1 810 bodů
10
Zatím dobrý. Moc dobrý.


Dodatečné informace

Původní název:
Gen V (více)
  • USA Gen V
  • USA Generace V
  • USA Generación V
  • USA Geração V
Premiéra v ČR:
29. 9. 2023
Distributor:
Prime Video
Země původu:
USA
Čeština:
Gen V je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch