Profilový obrázek

naineko

1 588

Cokoliv, co vymyslel či vymyslí Christopher Nolan, už David Lynch zvládl v Twin Peaks.

Česká republika



    Duna: Část druhá
    Duna: Část druhá (2024)
    5
    Wow. Tak tohle bylo překvápko. Během kolika? Dvou trimestru? Jsme stihli světovou válku. Vizuálně úchvatný slepenec neurčitelných časových skoků a podivných dialogů. Od emocí a převážně i děje dokonalé vykostěné cosi. Aktualizace nemístné nebo nepovedené. Táhne se to a vlastně se nic pořádně neděje. Přičemž to postrádá kvality artového filmu, kde by se to dalo ocenit. Samoúčelná, prvoplánová obrazová bublina. Jednotlivé záběry v rozporu s logikou celkové scény. Obrazy ani scény nemají zapadat do celku nebo něco někam posouvat. Máme se na ně prostě jenom dívat. Zatím nejhorší co jsem od Villeneuvea viděl.
    Sunshine
    Sunshine (2007)
    6
    Učesané až pozérské (ne)hard sc-fi s příjemným obsazením a líbivým vizuálem. Byl jsem zmatený co s tím, než mi došlo, kdo psal scénář. Takže obvyklá Garlandovina - poměrně skvělý nápad sestřelený neschopností pojmout téma pevněji a bez zkratek, přehnaná snaha o efekt, zvrat a záhadu na prvním místě.
    Zakázaná zóna
    Zakázaná zóna (2010)
    7
    Těžko říct, co s tím. Edwards část nápadů vytěžil/pronesl do Godzilly nebo Stvořitele. Monsters jsou na hraně řekněme artového filmu s uměle natahovanou stopáží a místy nepohlídaným střihem. Dobrá práce s atmosférou a nedodáním divákovi "obvyklého". Jeden z mála filmů, kde mi vadilo, že postava je nesympatický blb. Poloromance v hvězdných kulisách.
    Sympatizant
    Sympatizant (2024)
    10
    Skvělé uchopená knižní předloha - dějem i požitkem z členění vyprávění. Na rozdíl od Komorné nebylo, co opravovat, jen pár spíše kosmetických změn.
    Furiosa: Sága Šíleného Maxe
    Furiosa: Sága Šíleného Maxe (2024)
    10
    Dobré to bylo a nejspíš si dám nášup. Možná méně intezivní než Fury Road, ale i tak našlapané. Vyprávěním blízké Mad Max komiksu z roku 2015. Skvělé doplňuje Fury Road, určitě obstojí i samostatně.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci