Profilový obrázek

Veronika Rada

Veronika Rada

Komentáře 247

Od nejnovějších
  1. Cindy
    Cindy (1984)
    8
    Popelka v kabátě 80` let. Příběh obyčejný, ale plný dobrých písniček. Když je smutná nálada potěší.
  2. Saturnin
    Saturnin (1994)
    10
    Geniální dílo, geniální obsazení, geniální hlavně v této prodloužené verzi seriálu, ale i filmová verze má divákovi co dát. Když je den na nic nebo špatná nálada je vždy po ruce Saturnin. Je jedno jestli kniha, audiokniha či seriál či film.
    • všichni herci.
  3. Saturnin
    Saturnin (1994)
    10
    Geniální dílo, geniální obsazení, geniální hlavně v prodloužené verzi seriálu, ale i filmová verze má divákovi co dát. Když je den na nic nebo špatná nálada je vždy po ruce Saturnin. Je jedno jestli kniha, audiokniha či seriál či film.
    • Všichni herci.
  4. Antracit
    Antracit (2024)
    7
    Zajímavé téma, ale bohužel zpracování pokulhává a zavání vykradačkou filmu a seriálů. Škoda že příběh má moc větví které se lámou a přitom je to předvídatelné. Ale na Francii za mě dobré a jako bonus zajímavé lokace.
  5. Banda
    Banda (2019)
    8
    Zatím nevím co si myslet. Po první sérii jen vím že je to sakra dobrý seriál uvidím co bude dál. Druhá série: Třetí série: Čtvrtá série:
  6. Málo mě znáš
    Málo mě znáš (2024)
    8
    Za mě nejlepší dokument na téma Iveta Bartošová a showbyznys. Pohled na osobu přes dalekohled z dnešního světa do tehdejší doby která byla jiná a připomenou si některé zapomenuté pořady i události bylo dobré a to jak viděli Ivetu lidí z jejího ať blízkého tak vzdáleného okolí včetně Arthura, Terezy Pergnerové i Lucie Vondráčkové bylo pro dokument myslím velmi osvěžující i pohled Báry Basikové je myslím velmi důležitý pro ukotvení v čase a prostoru.
  7. Jedeme na teambuilding
    Jedeme na teambuilding (2023)
    8
    Odpočinková komedie. Za mě se vyrovná jiným, jen vybočuje výkony Kotka a Prachaře. Ostatní jsou taky skvělí, ale tito dva jsou přesně tam kde mají být. Skvělé jsem se pobavila.
  8. Případ Stodolovi
    Případ Stodolovi (2024)
    10
    Skvělé zpracování tohoto hrůzného případu. Za mě nejlepší krimi dokument CZ za poslední roky. Mirek Vaňura je v tomto tématu opravdu nás nejlepší dokumentarista.
  9. Šílená noc
    Šílená noc (2022)
    9
    Jeden z nejlepších vánočních filmů. Je brutálnější než Sám doma? To si pište. Myslím že máme novou vánoční klasiku.
  10. Jesus Christ Superstar
    Jesus Christ Superstar (1973)
    9
    Jde to natočit lépe? Ano jde. Jde to zazpívat a zahrát lépe? Ano jde. Ale otázka zní jinak: chceme novou verzi nebo ne? Za mě není potřeba. Mám tuto verzi ráda i když tu s Kamilem Střihavkou raději.
  11. Bez vědomí
    Bez vědomí (2019)
    9
    Kam se hrabe Zmizelá. Když to mělo premiéru nějak mi to uteklo, ale teď z odstupem času to má ještě větší sílu než když to natočili. Tohle by měl vidět každý.
  12. Spider-Man
    Spider-Man (2002)
    8
    Ano komiksový hrdina který vypadá a chová se jako komiksový hrdina. Samozřejmě že je na filmu znát věk, ale stále obstojí oproti tomu co se dnes točí okolo všech komiksových světů. Snad se poctivá filmařina do tohohle odvětví vrátí. A snad nebude trh přehlcen je třeba znát míru aby divák nebyl přesycen.
  13. Indiana Jones a nástroj osudu
    Indiana Jones a nástroj osudu (2023)
    5
    Proč má někdo potřebu vykrádat sám sebe? Vždyť to není ani vtipné. Jones by i v největší depresi a stáří něco zkoumal a ne seděl u piva v trenkach. Byl by umanutý a důsledný jako jeho otec i přes ztráty. Nebo právě pro ně, vždy když něco ztratil o to víc bádal a hledal. A co ten přesazený konec?
  14. Les sebevrahů
    Les sebevrahů (2016)
    4
    No že by to bylo strašidelné nebo tak něco za mě ne, ale jestli se to někomu líbí. nedám za 0 protože nějaký kus řemesla byl odveden sice nic moc ale byl.
  15. Highlander
    Highlander (1986)
    10
    Po letech stále neztrácí to proč jsme tenhle film milovali. I když je na něm čas znát stále obstojí jako film který má obrovské kouzlo. Bonus není jeden ale je jich hromada od hudby přes herecké obsazení až po dabing. I bitvy kterých se nedotkla počítačová technika a animované části stále nesou to co nést mají. Ano šlo by to vylepšit, šlo by to i natočit znovu, možná i lépe, ale ptám se chceme to? já myslím že další pokračování tohoto filmu nám dokázali že ne. Tohle je prostě srdeční záležitost.
  16. Aquaman a ztracené království
    Aquaman a ztracené království (2023)
    6
    Kolik filmu se dá vykrást? V tomhle případě hodně. Nuda to nebyla, ale že bych si to ještě někdy pustila s popcornem to pochybuju. Max jako podkres k vaření. Tentokrát nemůžu najít ani bonus. Prostě průměrná zábava a to mám DC comics raději než Marvel.
  17. Bod obnovy
    Bod obnovy (2023)
    10
    Tak na tohle se musím podívat znovu. Dostalo mě nejen téma, ale i hudba a provedení. Příběh sice lehce předvídatelný, ale to mi nevadilo ani mi to nerušilo prožitek a vtažení do děje naopak. I toporné konverzace mi nijak nevadily, protože tak nějak patří do světa kde je technologie na prvním místě. Kéž by bylo více tak dobrých filmů, bez ohledu na zařazení do témat.
  18. Jen vraždy v budově
    Jen vraždy v budově (2021)
    8
    První série je luxusní. Trochu předvídatelná, trochu ne, ale nenudí ani není příliš akční. Je to asi jako Poirot a To je vražda, napsala v moderním kabátku. Snad udrží kvalitu i v ostatních sériích. Bonus: Dabing i hudba a herecké obsazení.
  19. To se vysvětlí, soudruzi!
    To se vysvětlí, soudruzi! (2024)
    9
    Kdo hledá Kouř nebo Vrať se do hrobu bude zklamán. Ale kdo pamatuje Motel Anathema bude asi spokojenější. Asi jsme zapomněli jak absurdní ta doba byla. Zatím to až tak moc vtipné není, ale uvidíme. (Hodnocení po 2 dílech). Po celé sérii bych klidně uvítala další. Bavilo mě to jako odpočinková zábava takže zvyšuji hodnocení že 7 na 9.
  20. Signál
    Signál (2024)
    8
    Zajímavý příběh. Dark i 1899 jsou lepší, ale tohle má hloubku i myšlenku. Má to i své chyby, ale co je nemá? Příjemně podpořené hudbou.
  21. Land
    Land (2021)
    10
    Film má své chyby, ale atmosféru a přerod která ty chyby zastíní. Někomu může připadat plochy a předvídatelný a tak různě. Já si takový příběh dokážu představit prožít. Myslím že i v naší "malé" zemi jsou místa kde lze toto prožít. Jen odchozí vzdálenosti budou kratší a medvědí nahradí jiná zvířena.