Renfield

63%
Renfield
Renfield to má v životě těžké. Pracuje jako oddaný služebník, naneštěstí však slouží nejvíce narcistnímu pánovi, jehož touhy a potřeby vyžadují velkou nálož sebezapření. Jeho chlebodárcem je sám Drákula, jehož stravovací návyky v podobě lidských obětí musí Renfield sám obstarávat. Těžká práce by sama o sobě nevadila, protagonistovi však přeteče pohár únosnosti, když s ním pán zachází jako s kusem poníženého hadru. Zjišťuje, že život má i světlejší stránku, jež se nachází mimo tísnivé útroby gotického sídla. Odhodlá se k vymanění z pánovi vůle, což však bude mít pekelně těžké, vzhledem k tomu, že jsou na sobě oba závislí, a to již několik století.



Recenze: Renfield

Kinobox.cz
75%

Hravé, brutální, zábavné a díky pouhé hodině a půl stopáže i svižné. Takové je nové pojetí Drákulova sluhy Renfielda, které ke zdrojovému materiálu nepřistupuje s přehnanou úctou, díky čemuž nabízí lákavý žánrový mix.


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6
Renfiled je po všech stránkách hodně pohodový film. Hlavní postavy jsou dobře napsané a hlavně zahrané. Hlavně Nick je v roli Drákuly parádní. To, že zde hraje prim komedie kvituji nejvyšší mírou. Úvod filmu je možná i tím nejlepším co za celou dobu uvidíte. Hodně se mi líbí i ta vynalézavost v otázce vražd, ale co mne na druhou stranu vyloženě sralo, tak byla ta příšerná digitální krev. Film o upírech a oni tam naperou digitální krev. To prostě nevymyslíš. Další věc, která mi celkem vadila byla celá ta linka točící se kolem postavy ztvárněnou Awkwafin. Úplně zbytečně se film zaobíral tímto směrem. Já bych raději viděl více z toho zrodu Renfielda a jeho vztahu se svým pánem. Přes všechny výtky jsemse vlastně dobře bavil a 6/10 je za mne uplně fér.
  • digitální krev
mojmir.sedlacek
6 033 bodů
7
Hravé, brutální, zábavné a díky pouhé hodině a půl stopáže i svižné. Takové je nové pojetí Drákulova sluhy Renfielda, které ke zdrojovému materiálu nepřistupuje s přehnanou úctou, díky čemuž nabízí lákavý žánrový mix.
Hroty Algernona
Hroty Algernona
3 341 bodů
6
Skvělá premisa, vynikající Nickové (Hoult i Cage), super neonová estetika a New Orleans. parádní krvavá akce a pořádná dávka nadsázky s humorem. To je jasná záruka kvalitní zábavy, že ano? Že ano? Co by se mohlo pokazit? A jo, Awkwafina která je otravnou klišovitou postavou, která i přes parádní pojítko s hrdinovou cestou tahá film dolů. Stejně jako všichni ostatní herci krom obou Nicků. K tomu je tu nedoladěný scénáře a slabší finále. Jsou tu holt části které nudí a části které baví. Pokud to z traileru působí jako film pro vás, určitě si to pusťte. Je to nevinná jednohubka, která má dobré nápady a scény, ale skrze nedolazenost to není nic, k čemu se asi bude kdokoliv moc často vracet.
  • Nickové
  • Krvavá akce
  • Humor
  • Estetika
  • Premisa
  • Vedlejší postavy
  • Nedotažený scénář
  • Občasné cringe postavy


Dodatečné informace

Původní název:
Renfield (více)
  • USA Renfield
Premiéra v ČR:
13. 4. 2023
Distributor:
CinemArt
Země původu:
USA
Rozpočet:
65 mil. USD
Tržby:
26,4 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Renfield je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch