Nový Superman má zachránit filmové komiksovky. A našel svého Lexe Luthora

Nový Superman má zachránit filmové komiksovky. A našel svého Lexe Luthora
Nicholas Hoult | Warner Bros.
Do projektu se vkládají nemalé naděje, neboť kolaps dosavadní DC série byl vzhledem ke kvalitě a tržbám většiny filmů nevyhnutelný. Muž z oceli v režii Zacka Snydera, v němž Supermana poprvé ztvárnil Henry Cavill, si přitom roku 2013 vysloužil převážně ovace a vydělal dost peněz. Následný třaskavý duet Batman v Superman (2016) však sklidil hlavně výsměch a postavu Lexe Luthora v podání Jesseho Eisenberga mnozí brali jako urážlivou parodii.
Nicholas Hoult
Nicholas Hoult

Herec

Třiatřicetiletý Nicholas Hoult je všestranný charakterní herec, jenž už ve dvanácti letech zazářil v populární komedii Jak na věc (2002). Následně se objevoval v řadě blockbusterů včetně Šíleného Maxe (2015), fantasy Jack a obři (2013) či série X-Men, kde osm let ztvárňoval postavu Beast. Loni se představil v hororové komedii Menu a stejný žánr si vyzkoušel i v letošním Renfieldovi. Jeho obsazení v Superman: Legacy je zajímavé také proto, že Hoult se původně ucházel o titulní úlohu. Podobně neuspěl také v případě Batmana (2022), kde mu hlavní roli vyfoukl Robert Pattinson.
S Luthorem, jenž se coby ambiciózní a malicherný ředitel organizace LexCorp pokouší zbavit o poznání populárnějšího Supermana, si Hoult může rozumět. Je sice mladší než většina dřívějších představitelů dané role, mezi nimiž figurují Gene Hackman, Kevin Spacey nebo Clancy Brown (animované show Superman: The Animated Series a Justice League Unlimited), má však rozhodně lepší předpoklady než roztržitý Eisenberg. Umí být sympatický a atraktivní, ale rovněž ze sebe dokáže vyzařovat cosi zlého a šíleného.
Renfield
Nicholas Hoult – Renfield | Universal Pictures
Jde navíc o podstatně známější jméno než v případě nových představitelů Kenta a Lane. Třicetiletý David Corenswet se krátce objevil v hororu Pearl (2022) a titulní roli měl pouze v seriálu Hollywood (2020). Třiatřicetiletou Rachel Broshanan si můžeme pamatovat z westernu Lovec hlav (2022) a především ze seriálu Úžasná paní Maiselová, za který obdržela dva Zlaté glóby. Režisér James Gunn obstaral marvelovskou trilogii Strážci Galaxie a nyní spolu s Peterem Safranem dohlíží na budoucí vývoj filmové DC série.
zdroje: The Hollywood Reporter, Slash Film
Podívejte se na žebříček nejlepších filmů podle hodnocení uživatelek a uživatelů Kinoboxu.