Antracit

63%
Antracit
Anthracite (Antracit) je francouzský kriminální seriál. V roce 1994 obletěla svět zpráva, že v malé alpské vesnici spáchali členové místního kultu hromadnou sebevraždu. O třicet let později je na stejném místě zabita žena při záhadném rituálu, což v místních lidech vyvolá paniku. Naštěstí je k dispozici dokonalý obětní beránek – Jaro Gtasi, mladík který si přijel do hor uspořádat vlastní život. Jenže Jaro se nemíní vzdát a hodlá dokázat svou nevinnu, v čemž mu pomáhá dívka Ida, která tu pátrá po svém ztraceném otci. Brzy si oba mladí lidé uvědomí, že jejich setkání není náhodné a že odpovědi na jejich otázky jsou propojené a souvisí s událostmi před třiceti lety...




Veronika Rada
Veronika Rada
924 bodů
7
Zajímavé téma, ale bohužel zpracování pokulhává a zavání vykradačkou filmu a seriálů. Škoda že příběh má moc větví které se lámou a přitom je to předvídatelné. Ale na Francii za mě dobré a jako bonus zajímavé lokace.
Tynus7
Tynus7
53 bodů
8
Ačkoliv popisek seriálu zněl skvěle, moc jsem Netflixu nevěřila, že nám na tohle téma naservíruje pěknou podívanou. Ale ono se to povedlo a opravdu to byla parádní jízda. Seriál neměl žádná hluchá místa a udržoval si moji pozornost neustále, protože v každém díle je jeden či více "WTF" momentů, které vás hezky uzemní, když už si myslíte, že tomu začínáte přicházet na kloub. Herecké obsazení mně osobně taky sedlo, délka dílů akorát. A ten konec? Tak tady se myslím rozdělí diváci na dva tábory.. bylo to už moc překombinovaný, nebo to závěrečné "WTF" bylo vlastně geniální ukončení? Za mě to druhé. A jsem ráda, že se seriál uzavřel a nedočkáme se pokračování, které by mohlo ten výsledný dojem pokazit.

Dodatečné informace

Původní název:
Anthracite (více)
  • Francie Antracit
  • Francie Anthracite
  • Francie アンスラサイト
  • Francie Anthracite: Secrets of the Sect
  • Francie Antracita
  • Francie Antracite
Premiéra v ČR:
10. 4. 2024
Distributor:
Netflix
Země původu:
Francie
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch