Silvie_ART

Silvie Valchářová

Komentáře 16

Od nejnovějších
  1. Anthropoid
    Anthropoid (2016)
    9
    I když ta českoangličtina je dost vtipná, celkově udělal film perfektní dojem. Nakonec cítí člověk i tu českou hrdost a hned se běží si pořádně kostel a díry po kulkách prohlídnout. Pomalejší první půlka nijak nenudí, naopak film skvěle graduje. A je zajímaví, vidět klasickou českou tématiku, očima někoho nezůčastněného.
  2. La La Land
    La La Land (2016)
    6
    Tohle asi není film pro mě, aneb míra romantiky v kině pro rok 2017 vyčerpána. Hloubka neobjevena, naopak mi to přišlo celkem ploché, předvídatelné a to, že jsou Emma a Ryan dobří herci jsme věděli už dávno. skoro jich škoda sem. A oskar? Za co? Muzikálové čísla a kostými stáli za podívání.
  3. Doctor Strange
    Doctor Strange (2016)
    10
    Naprosto dokonalé! Marvel do svého filmového universa přidal další postavu a díky skvělému Benedictovi je zase trochu jiná, svá a přitom Marvelovská. Benedict by měl povahu i na ironmana, ale nemá na něj vzhled. Kdo zná Doctora Strange z komixu, musí mu být jasné, že je to snad jedna a ta samá osoba. Jedině mi tam trochu navíc přijde Rachel. Obešel by se bez ní. TOP scéna je telefonát v autě nazačátku a "počátkové" běhání po městě.
  4. Vlk z Wall Street
    Vlk z Wall Street (2013)
    10
    Syrové a dokonalé. Naprosto vtipné a přitom tragický osud člověka, kterému nešlo ani tak o peníze, jako o úspěch a adrenalin kolem toho. Bavila jsem se od začátku do konce. A jestli měl Leonardo za něco dostat toho Oscara, tak je to tento film a né uhekaný Revenant.
  5. Diagnóza: Šampión
    Diagnóza: Šampión (2015)
    10
    Na celé kauze mě fascinuje to, že dodneška se to vlastně nevyřešilo a nějaká větší infromovanost neexistuje. Ale jako milovník sportu chápu to, že oni do toho jdou i přes riziko. Protože peníze, sláva, úspěch, vzrušení ... a zatím jim nic není. Jinak film byl super, Will hrál skvěle jako vždy.
  6. Kniha džunglí
    Kniha džunglí (2016)
    8
    Ani jsem to nechtěla nějak vidět a myslela jsem, že to bude kýčovitá kravina. Nakonec mě to moc překvapilo. Je to vtipné a milé a to děcko není ani moc otravné. Počítačové zvířátka jsou udělané luxusně, ale dneska už člověk ani nic jiného nečeká. Myslím, že film na večer, k čaji a dece, jednou kouknout, ideál.
  7. Star Trek: Do neznáma
    Star Trek: Do neznáma (2016)
    10
    Nejsem fanatický fanoušek Star Trecku, ale mám to ráda a od filmu jsem vlastně nic moc nečekala. O to víc, jsem byla překvapená, jak super to bylo! Naprosto dokonalá hudba a efekty. Světy a celé prostředí bylo vykreslené naprosto dokonale a ve spojení s tou hudbou úplně mrazilo. Příběh sice nebyl úplně něco extra, ale dávalo to smysl a dialogy byly udělané super. Takže díky za zážitek.
  8. Kingsman: Tajná služba
    Kingsman: Tajná služba (2014)
    8.5
    Není to žádný megasuper trhák, který by přitáhl miliony diváků do kina. Ale všechny filmy takové být nemůžou. Je to vtipné, super scéna a výprava i akce. I když nemám ráda ty teen hrdiny v teen filmech, tak tohle se povedlo a jako oddechový film, si to klidně pustím i několikrát.
  9. Sebevražedný oddíl
    Sebevražedný oddíl (2016)
    5.5
    Nevyužitý potenciál. Ti záporáci měli být drsní, zábavní, ironičtí a hlavně zlí! Což nebyli vůbec. Ta scéna v baru? No skoro jsem se až rozbrečela! ne dojetím, ale hrůzou. Postavy nemají příběh, od začátku do konce vás vlastně ani moc nezajímají, nemáte k nim žádný vztah. Nemají ani motivaci ani vtip. Procenta jsou hlavně za soundtrack a za Harley, která byla dobře praštěná.
  10. Warcraft: První střet
    Warcraft: První střet (2016)
    10
    Nehrála jsem hru a tak jsem zproštěna předsudků. Někdy jsem ale něco ze hry zahlédla, takže mě dostalo, jak některé věci byly super udělané a podobné. Třeba kouzlení se opravdu povedlo. Nebo záběry z výšky, které snad až naschvál vypadali tak počítačově. Příběh byl klasický, ale proč ne. Král možná trochu mladý, naopak orkové byli perfektní!
  11. Osm hrozných
    Osm hrozných (2015)
    10
    Jedním slovem dokonalé! Tarantinův návrat k Reservoar Dog jen se šťavnatějším dějem. Všechny ty dokonale vystavění padouši, perfektně vystavěné dialogy a samozřejmě luxusní hudba. Asi to není film pro každého, musíte mít trochu černého humoru a Tarantinovská očekávání.
  12. REVENANT Zmrtvýchvstání
    REVENANT Zmrtvýchvstání (2015)
    2
    Mohlo by to být kratší, počítám tak o 156 minut. Proč Leonardo nedostal oskara za všechny ty úžasné role, které dokázal doteď zahrát je mi záhadou. A chraplavá věta "zabil mi synaaaa" u nás doma tak nějak zdomácněla při vyjádření velkého vopruzu.
  13. Creed
    Creed (2015)
    7.5
    Nostalgie to je a na Adonise se opravdu hezky kouká. Pro lidi, co nemají vztah ke starým ROCKY filmům, to bude asi jen další sportovní americký film. Ale pokud od toho nic jiného nečekáte, pobavíte se. Boxerské filmy jsou prostě super! Zápasy jsou udělané dobře realisticky.
  14. V hlavě
    V hlavě (2015)
    9
    Prostě pecka. Čekala jsem více vtipů ve stylu: co se děje komu v hlavě. Ale rozhodně stojí za to a zařazuje se do mých TOP animáků. Už jenom kvůli slonovi, imaginárního kámoše měl každý ne?! :P
  15. Spotlight
    Spotlight (2015)
    9.5
    Po hodně dlouhé době oskarový film, který je i pro normální lidi. Na to, že jde jen o investigativní novináře, nenudí a má spád.
  16. Zootropolis: Město zvířat
    Zootropolis: Město zvířat (2016)
    5.5
    Na to, že to měla být animák pecka roku?! Trošku zklamání. Prostředí a fórky s malýma a velkýma zvířátkama (myšší vesnička, žirafa a kafe) byly asi to jedné, proč na to koukat. Příběh trošku nuda a hlavně Liška je káááámoš!