jakub.polak

Jakub Polák

Komentáře 32

Od nejnovějších
  1. Terapie láskou
    Terapie láskou (2012)
    7
    První polovina filmu dostává 100% za atmosféru "pod tlakem". Druhá polovina odečítá 30% za americkej konec, kde musej vydělat spoustu peněz a nakonec se smějou jak v reklamě na zubní pastu a slaví vánoce atd... Jinak celkem dobrej film.
  2. Skyfall
    Skyfall (2012)
    5
    Přerod Bonda do moderní doby se podle mě nepovedl. První polovina mi připomínala Batmana: Temného rytíře. Ale nějak to celé bylo mizerně dovysvětlené a moc mě to nebavilo. Javier Bardem s ani zdálky nepřiblížil přitažlivé desivosti Heath Ledgera. No nic. Pak bylo málo krásnejch ženskejch, málo Bondovo hračiček atd... Druhá polovina, kdy se precizní zločinec změní na troubu z Sám doma byla spíš k smíchu. Tak snad příště, pane Bonde.
  3. Tak jako v nebi
    Tak jako v nebi (2004)
    9.5
    krásnej film, který i přes svoji délku nenudí, téměř každá postava má svůj příběh, námět se neopírá o ohraná klišé. Prostě skvělá podívaná, po které zbyl ještě příjemnej pocit na duši. Děkujeme!
  4. Cesta do lesa
    Cesta do lesa (2012)
    8.5
    Série krásných obrazů z vesnické a lesní idyly. Na pozadí běží příběh, který pro mě není až tak důležitý. Skvěle jsem si tento film užil a z kina odcházel poeticky rozněžněn.
  5. Životy těch druhých
    Životy těch druhých (2006)
    9
    Tohle je ten pravej 90% film. Ondříčkovi (Ve stínu) pár procent uberu... Celkově kvalitní film, napínavý a propracovaný. VELMI oceňuji nezaujaté vyprávění příběhu, kde tvůrci nepoužili nudná, citově vyděračská klišé, klaďasů a záporáků, dobra a zla atd... Bravo
  6. Ve stínu
    Ve stínu (2012)
    7.5
    Skvělý film s dokonalou atmosférou a napínavým dějem. Nejlepší film, který jsem v poslední době viděl. Četl jsem komentáře týkající se nejasného příběhu a tažení proti Židům. Naštěstí jsem znal podrobně tuto část dějin a nepotřeboval jsem vysvětlovat akce sovětské tajné služby ve svých satelitech. Jediné co mi vadilo byl přepjatý konec s poselstvím neodpuštění, ale co naděláš :)
  7. Země bez zákona
    Země bez zákona (2012)
    7.5
    Dobrá podívaná, neznal jsem dopředu téma filmu: prohibice, tak jsem se celý film smál, když jsem si uvědomil souvislosti s aktuálním děním v ČR. Kdyby Guy Pearce měl trochu šediny, mohl to být dokonalý ministr Heger :) Bohžel mi film přišel delší než byl a chvílemi přehnaná brutalita mi taky úplně nesedla. Uzavřu slovy Forresta Bonduranta: "hmm!"
  8. Temný rytíř povstal
    Temný rytíř povstal (2012)
    4
    Studená sprcha po minulém dílu. Dlouhé popisování ztráty odvahy, síly, deprese. Batman který řeší zapomenuté klíče od bytu mě fakt nebavil. Chtěl jsem odejít a měl jsem to udělat. Ani konec nepřinesl zajímavější akci. Mohlo se to jmenovat Temný rytíř na scestí.
  9. Zobani (1993)
    7.5
    Napínavý film, který dobře popisuje atmosféru v ZVS bývalé ČSSR, skvělý výkon M. Etzlera. I konec byl dobře zvládnutý bez zbytečného patosu. Dobrá podívaná!
  10. Muži v černém 3
    Muži v černém 3 (2012)
    8
    Parádní film. Skvěle jsem se bavil. Žánr akční komedie mi naštěstí umožnil povznést se nad pár krkolomných obratů v příběhu. Jedinou chybou na kráse tak bylo rozmazané 3Dčko v českobudějovickém Cinestaru.
  11. Tacho
    Tacho (2010)
    5
    Nenáročný film, který mě docela pobavil. Navíc mám rád scénu kolem rallye a Landovy verbířské muziky tam bylo minimum.
  12. Prometheus
    Prometheus (2012)
    4.5
    Zajímavý nápad, bohužel pro mě byl špatně odvyprávěný. Napínavé to bylo minimálně. Chyběl mi promyšlený souboj se "zlem", kdy bystrý člověk přelstí cizáka chamtícího po schlamstnutí čehokoliv. Po filmu zbyla spousta otazníků. Nabízí se však vysvětlující věta androida Davida: abys mohl něco vytvořit, musíš vždycky něco zničit.
  13. Umělec
    Umělec (2011)
    9
    Výborně jsem se bavil a myslím, že si tvůrci dokázali získat i zbytek sálu. Odcházel jsem zamilovanej do Peppy a s optimistickou vysmátostí.
  14. Železná lady
    Železná lady (2011)
    7
    Fakt moc pěkný. Takový pěkně neamericky americký příběh. Film pěkně balancuje mezi osobním příběhem a politickou biografií, do které příliš nezabředává.
  15. Nevinnost
    Nevinnost (2011)
    8
    Pěknej film, i když rozuzlení je bohužel málo provázané s první "částí" filmu a působí přilepeně.
  16. Lidice
    Lidice (2011)
    8
    Pěkný film, dvě hodiny mi utekly jako nic. Velmi zajímavý a nezaujatý pohled na situaci v protektorátu spolu s příběhem Lidic, který je v českém prostředí spíše ojedinělý. Děj odsýpá, tradiční vypjaté scény nejsou přepnuté, postavy nejsou černobílé. Na druhou je film tak divně barevný a atmosféra je místy kýčovitá. Přesto výborná podívaná, celé kino sedělo tiše až do posledních titulků, mnozí se neubránili pláči.
  17. Občanský průkaz
    Občanský průkaz (2010)
    8
    Super film. Atmosféra mě dokonale vtáhla, ještě teď jsem z toho naměkko. Nadčasové sdělení o živote v totalitním režimu, které starším zřejmě stáhne žaludek a mladším pomůže vysvětlit, proč mají jejich rodiče (stále) tak připaženo.
  18. 3 sezóny v pekle
    3 sezóny v pekle (2009)
    Tenhle film mě svým obsahem naprosto strhl. Měl jsem párkrát chuť křičet: jó, jasně, tak se to má dělat :-). Možná je mi příběh něčím blízký, každopádně super podívaná, film na který se rád podívám víckrát.
  19. Landův lektvar lásky (2009)
    5
    Zajímavý dokument na téma, které je možná živé, možná jenom mediálně vděčné. Úvaha o objektivitě mě při sledování dokumentu napadala často, když jsem se zamýšlel, do jaké míry se dokument snaží rozkrýt Landovu konspiraci a do jaké míry je Landa jen obětí lenivých novinářů (podobně jako fotbalista Řepka).
  20. Expendables: Postradatelní
    Expendables: Postradatelní (2010)
    8.5
    Super film. Parádní střílečka. Hudba místy dost připomíná takovou "Rambo vítězí" melodii. Škoda, že tenhle film nevyšel, když mi bylo 12, to bych mu dal 150%!!!! Chvílemi se sice střílí až moc, ale Hale Caesarova brokovnice vysvětlí, proč je to tak důležité. Prostě parádní akčňák se super drsnými hrdiny, super nechutnými záporňáky, uvědomělou krásnou holkou a množstvím hraček pro dokonalou válku.
  21. Počátek
    Počátek (2010)
    7.5
    Výborný nápad, ale trochu zmatečně vysvětlená příliš složitá zápletka. Měl bych se na ten film podívat asi ještě jednou, ale nejspíš to nikdy neudělám. V lyžovací scéně jsem s chutí zapomněl na složitost příběhu sledoval free-ride video. Líbilo se mi jak nebyly vidět obličeje neexistujících lidí ve snech, ale co potom na konci ty děti...?
  22. Moon
    Moon (2009)
    Tenhle film mě fakt super vtáhl. Minimalistický napínavý příběh. Má výborný konec, který mě nutil neustále o filmu přemýšlet a v hlavě rozvíjet děj.
  23. Akumulátor 1
    Akumulátor 1 (1993)
    8.5
    Nejvíc se mi líbí scéna jak Fišárek (Svěrák) pošle energii Oldovi (Forman) a ten začne jančit. To je skvělá analogie k běžnému životu, stejně jako mnoho dalších. Mimo to stále trénuji s žárovkou :-)