Železná lady

66%
Železná lady
Margaret Thatcherová, neobyčejná a všestranná žena, která dokázala, že vysoká politika není jen výsadou mužů, se jako první žena stala premiérkou Spojeného království Velké Británie a Severního Irska. Svým nekompromisním přístupem k politickému, ale i osobnímu životu, získala přezdívku Železná lady. Film ukazuje Margaretino jedenáctileté působení v pozici předsedkyně britské vlády, její neústupnost a rozhodnost, ale i to, jakou cenu zaplatila za politický vliv a moc. (oficiální text distributora)



xxmartinxx
xxmartinxx
22 283 bodů
4
Phyllida Lloydová je oficiálně největší rutinérkou a fušerkou loňské sezóny. Může mě jen mrzet, že tím pohřbila nadějný film. Scénář skýtal halucinogenní jízdu, dostali jsme sterilní pařez.
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
2
Nejnudnější film v historii filmů! Takhle jsem se v kině v životě nenudil! Opravdu nikdy. Chápu, že to nemělo bejt nic akčího ale stejně to příšerně nudí a celej ten film se příšerně natahuje a dal by se shrnout do 2 minut. A nemá to žádnej konec. Opravdu příšernej film se slušnou Streepovou a skvělim Jimem Broadbentem, kterej dělal film aspon trochu snesitelným. Za něho taky ta 1 hvězdička. Ale aspon jsem se dozvěděl, že železná lady byla naprostá píča a divim se, že jí doted nikdo nezabil.
limeta
limeta
5 179 bodů
6
Margaret Thatcherová je rozhodně zajímavá osobnost, ale film jsem dokoukala jen s přemáháním. Ovšem Meryl je jako vždy skvělá

Dodatečné informace

Původní název:
The Iron Lady (více)
  • Velká Británie Železná lady
  • Velká Británie The Iron Lady
Premiéra v ČR:
1. 3. 2012
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Velká Británie, Francie
Čeština:
Železná lady je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Powered byJustWatch