Božská Florence

70%
Božská Florence

Meryl Streep v roli závratně bohaté ženy, jejímž jediným snem je zpívat. Bohužel její hudební nadání a hlas jsou jednoznačně příšerné. Když se v roce 1944 rozhodne uspořádat svůj velkolepý koncert v Carnegie Hall, její přítel a manažer Hugh Grant, který ji láskyplně chránil před krutou pravdou o jejím talentu, nyní čelí obtížné výzvě...(Bioscop)




Recenze: Božská Florence

Kinobox.cz
80%

Streepová je bezchybná, Hugh Grant podává překvapivě jeden z nejlepších výkonů celé své kariéry jako její (mnohem mladší) britský manžel, jen Simon Helberg (z "Teorie velkého třesku") jako Florencin klavírista příliš prvoplánovitě legračně kulí oči (ale ne pořád, takže to nemá od přírody a je to herecký výkon).


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Božská Florence je prostě .... božská! Tedy Meryl je prostě božská. Její výkon je neskutečný a to jak herecký,tak pěvecký. Muselo být hrozně těžké takto "zpívat",když jste ve skutečnosti obstojnou zpěvačkou. Hugh Grant mne taktéž velmi bavil a Simon Helberg zde předvedl další variaci Howarda z Teorie velkého třesku. Příběhy podle skutečných událostí mám velmi rád a Božskou Florence si zařadím mezi ty lepší,které si v budoucnu opět rád pustím.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Film o svérázné ženě, která ač nemá velký hudební talent se dostane na velká pódia. Maximálně jí v tom pomáhá manžel, který ji všemi prostředky chrání před pravdou a současně na ní tak trošku parazituje a žije si svůj vlastní druhý život. Skvělý herecký koncert dvou hlavních představitelů ( H.Grant, M.Streep ), jinak na filmu nic převratného nevidím a chvílemi mě až ukolébával.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 428 bodů
7
Jsou filmy o osobnostech tak známých, že stačí o nich daný filmový počin rovnou shlédnout. Jsou ale také filmy o osobnostech tak neznámých, že je lepší si o jejich životě nejdříve něco přečíst. A to se právě týká osobnosti pod jménem Florence Foster Jenkins, která je jen pro malý okruh lidí známá coby amatérská sopranistka, která se i přes své chabé pěvecké výkony stala celebritou. Snímek vlivem tématu s pochopitelných důvodů také malý okruh diváků osloví. V hlavní úloze Meryl Streep, která pojala postavu zodpovědně v celém jejím charakteru. Jde o to, aby se z Florence nedělalo něco, co nikdy nebyla a zároveň aby nedošlo k zesměšňování. Trapnost i spokojenost s ohromnými ideály se pohybují těsně u sebe, tudíž je vše jak má. Meryl Streep naplňuje postavu hloubkou a lidskostí, což po divácké stránce působí jako touha pochopit Florence v jejím snu zpívat operní písně a fandit ji, jako by se jednalo o pěveckou soutěž. Výprava snímku je úžasná. Dává pocit, jako by jsme se na americké půdě ve čtyřicátých letech opravdu ocitli. Pro běžného diváka je však celý tento filmový počin nezajímavý. Ční z toho přílišná nudnost a bolení uší při každém operním zpěvu právě od postavy Florence. Snímek tedy osloví především ty diváky, kterým něco říká opera a pěvecké umění. Ostatní je potřeba varovat. Tady o běžnou popcornovou zábavu narazit nelze.

Dodatečné informace

Původní název:
Florence Foster Jenkins (více)
  • Velká Británie Božská Florence
  • Velká Británie Florence Foster Jenkins
Premiéra v ČR:
25. 8. 2016
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Velká Británie
Přístupnost:
12+
Rozpočet:
29 mil. USD
Tržby:
48,9 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Božská Florence je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Powered byJustWatch