Edith Piaf

78%
Edith Piaf
Narodila se na chodníku, vyrůstala v nevěstinci, vydělávala si pouličním zpěvem... Přesto se z ní stala světoznámá hvězda první velikosti. Život Edith Piaf (vlastním jménem Edith Giovanna Gassion) byl bojem o hudbu, přežití a lásku. Její magický hlas, vášeň a přátelství s hvězdami své doby (Marlene Dietrich, Jean Cocteau, Yves Montand...) jí od dětství v chudobě přivedlo k obdivu celého světa. Žila vždy naplno a „ničeho nelitovala...“. Díky své neuvěřitelně silné vůli a neobyčejnému nadání se vypořádala s tragickým osudem a její sen z dětství se stal skutečností. „Jednou budu bohatá, budu samé prachy. Budu mít bílý auťák a černého šoféra.“ Nechtěla dát světu šanci na ni zapomenout a povedlo se jí to beze zbytku. „Velcí umělci nepatří jen jedné generaci, zůstávají tu napořád.“



Pete69
Pete69
31 382 bodů
8
Skvělý životopisný film. Chvíli jsem se nenudil. Marion Cotillard zahrála Edith Piaf skvostně a věřil jsem jí každou radost i každý smutek. Perfektní režie , kostýmy, dobová atmosféra trefena také výborně.. a smutný příběh této zpěvačky už napsal život sám.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 408 bodů
6
Nucený životopis, který staví další modlu na piedestal. Celkem zbytečné a očekávatelné, čímž i nudné. Pěkné melodie, které nejsou zásluhou filmařů, to nemůžou zachránit.
kunafix
kunafix
20 052 bodů
4
Výkon hlavní představitelky byl opravdu pozoruhodnej - od mládí až do stáří alá troska. Už jenom to, že si kvůli tomu oholila obočí... Hudba to je sice pro mě dost o ničem, klidně mě nechte ušlapat stádem krav, ale prostě se mi to nelíbí (všechno mi to připadá stejný a skoro bez melodie). Ale můj obdiv jí z určité části patří. Kdyby se mi ta hudba líbila, dám určitě o hvězdu víc. A bylo to moc dlouhý. Navíc režisér vycházel z legend, které se kolem Edith Piaf točí a ve skutečnosti vůbec nemusí být pravdivé (je dost možné, že nikdy nebyla tak chudá atd.) V malé roli se tam mihl Vašut, kterej je tam asi tak 5 sekund. Na závěr řečnická otázka: francouzi už neumí natočit film bez Depardieua?

Dodatečné informace

Původní název:
La Môme (více)
  • Francie Edith Piaf
  • Francie La Môme
  • Francie La vida en rosa (Edith Piaf)
  • Francie La Vie en Rose
  • Francie La Vie En Rose
Premiéra v ČR:
14. 6. 2007
Země původu:
Francie, Velká Británie
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
25 mil. USD
Tržby:
86,27 mil. USD (celosvětově)
Knižní předloha:

Podobné