Meryl Streep překonala vlastní rekord v počtu nominací na Zlatý glóbus

Meryl Streep překonala vlastní rekord v počtu nominací na Zlatý glóbus
Meryl Streep | Arturo Holmes / WireImage
Meryl Streep
Meryl Streep

Herečka, Účinkující

V seriálu Jen vraždy v budově Streep ztvárnila Lorettu Durkin, herečku, která se objevila v muzikálu Olivera Putnama (Martin Short) a do které se zamiloval. Showrunner John Hoffman se svěřil pro The Hollywood Reporter, že by se tato postava měla vrátit i ve čtvrté řadě. Meryl Streep se přitom letos objevila i ve druhé epizodě první řady seriálu Předzvěsti (Extrapolations), kde zdatně sekundovala Sienně Miller.
Jen vraždy v budově
Jen vraždy v budově | 20th Century Fox Television
Vítězka Oscara i Emmy má doma už hezkou řádku Zlatých glóbusů za Margaret Thatcherovou ve filmu Železná lady (2011), Francouzovu milenku (1981), Anděly v Americe (2003), Adaptaci (2002), Julie & Julia (2009), Ďábel nosí Pradu (2006), Sofiinu volbu (1982) a Kramerovou versus Kramer (1981). Navíc obdržela Zlatý glóbus za celoživotní přínos kinematografii, a to v roce 2017. Ve svém děkovném proslovu se tehdy zaměřila na téma imigrace a také na politiku Donalda Trumpa, kterou kritizovala. „Hollywood je přeplněný cizinci, pokud nás všechny vykopnete, nebudete se mít na co dívat kromě fotbalu a zápasů v bojových sportech, což nepovažuji za umění,“ řekla tehdy Streep.
Nominace na ocenění Zlatý glóbus byly zveřejněny v pondělí 11. prosince, můžete se podívat na rozložení sil v jednotlivých kategoriích.
Nominacím na Zlaté glóby vévodí miliardová Barbie a televizní Boj o moc
Téma11. 12. 2023
Nominacím na Zlaté glóby vévodí miliardová Barbie a televizní Boj o moc
zdroje: The Hollywood Reporter, Variety