Kramerová versus Kramer

79%
Kramerová versus Kramer
Plakát traileru

Je to příběh o náhodných známostech, životních hodnotách a možnostech výběru. Když se kariérista Ted Kramer pozdě večer vrací domů, jeho žena Joanna mu oznamuje, že od něj odchází. Celý život byla něčí dcera a poté něčí žena. Nyní chce najít sama sebe. Ted se teď musí sám starat o jejich šestiletého syna. Pozná a naučí se to, co mnoho otců neumí: vařit, chodit se synem na hřiště a do parku, rozumět jeho potřebám a strachu. Teď se poprvé ve svém životě cítí jako plnohodnotný otec. Ale najednou se Joanna vrací a chce svého syna zpět.




Pete69
Pete69
29 851 bodů
9
Krásné čisté rodinné drama, které se v závěru mění v soudní drama. Standardně skvělý vykon Dustina Hoffmana, perfektní režie, divák je vtažen do děje, přitom vše působí jednoduše, lidsky a přirozeně. Příběh to je vlastně normální a takových příběhu se děje v reálném životě milióny ročně, ale přenést to s takovou grácií na plátno, to je kumšt.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Výborní herci, silný námět a přesto to ani jednou nesklouzne k patetickému slaďáku. Za to všechno si tenhle docela nenápadný film zaslouží pozornost. Výborný Hoffman, dokonalá Streep... Civilní a reálné vyznění filmu. My vážně uvěříme, že něco takového se někde v New Yorku mohlo stát... Milé překvapení pro mě, protože jsem očekával jen nataženou epizodu Elly McBeal... Velká chyba... 4 a 1/2.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Sentimentální filmy nejsou jenom o lásce milostné. Oskarové drama Kramerová versus Kramer Roberta Bentona je sice filmem své doby, který bořil určitá tabu (schválně si povšimněte neustálého močení hlavního hrdiny v podání Dustina Hoffmana), ale málokterý film vyždímal z divaček tolik slz jako právě tento. Reklamní agent Ted Kramer (Dustin Hoffman) je silně zaměstnaný, což jeho žena Joanna (Meryl Streep) nehodlá trpět. Požádá o rozvod. Ted ovšem nechce přijít o možnost setkávání se synem a usiluje o péči o něj. Aby dokázal, že to myslí vážně, opustí lukrativní práci. Snímek byl oceněn Oskary za nejlepší film, režii, adaptovaný scénář a herecké výkony ústředního hvězdného páru.


Dodatečné informace

Původní název:
Kramer vs. Kramer (více)
  • USA Kramerová versus Kramer
  • USA Kramer vs. Kramer
Země původu:
USA
Rozpočet:
8 mil. USD
Tržby:
106,26 mil. USD (celosvětově)

Powered byJustWatch