Julie & Julia

68%
Julie & Julia

Předtím, než tu byly všechny současné kuchařské pořady, tu byla Julia, žena, která navždy změnila styl, jakým Amerika vaří. Ale v roce 1948 byla Julia Child jenom Američanka, žijící ve Francii. Zaměstnání jejího manžela je oba zavedlo do Paříže, kde se svou energickou povahou toužila po něčem, co by mohla dělat. O padesát let později neví Julie Powell kudy kam. Táhne jí na třicet, žije v Queens a pracuje v malé kancelářské buňce, zatímco její známí slaví ohromné úspěchy. Pustí se proto do zdánlivě šíleného plánu na to, jak využít svou energii. Rozhodne se strávit přesně jeden rok tím, že uvaří všech 524 receptů z knihy Julie Child Mastering the Art of French Cooking (Zvládáme umění francouzské kuchyně, kterou Child napsala společně s Louise Bertholle a Simone Beck) - a o svých zážitcích blogovat.




xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
6
Příjemný, ale nedotažený film. Perfektní dějová linie s Meryl Streep, ze které čiší dobrá nálada a která vás dokonale vtáhne v kontrastu s křečovitou Amy Adams a jejím nudným a nezajímavým příběhem. Obě dějové linie spolu prakticky nesouvisejí. Kdyby byla Julia Powel z děje úplně vynechána, bylo by to pro dobro věci. Skvělá Meryl je tak nuceně upozaděna, i když na filmu zajímá každého jen ona. A že roli sympatické dámy zvládla skvěle. Její roztomilý herecký výkon stojí za to vidět. (Nominovat ho za ní na Oscara je ale nedůstojné. Tohle je odlehčená, komediální role - dělat z toho herecký koncert je nepatřičné).
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Kupodivu stravitelná kulinářská oddychovka s dvěmi dějovými liniemi. To 21. století s příjemnou holkou od vedle Amy Adams mi sedlo trošku víc než francouzská monstrózní Streep, ale dohromady spolu tvoří koukatelný celek, po jehož zhlédnutí musí dostat hlad snad každý. A když si vezmu, že jsem se tohohle filmu bál jako čert kříže, nemůžu být nespokojen..7/10
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Nečekaně příjemný film, který je sice o vaření, ale zároveň je i slušnou obžalobou McCarthysmu. V hlavních rolích excelují Amy Adams, Meryl Streep a Stanley Tucci. Není to ale úplně komedie, chvílemi je film velmi vážný, ale to neznamená, že se u filmu nezasmějete.

Dodatečné informace

Původní název:
Julie a Julia (více)
  • USA Julie & Julia
  • USA Julie a Julia
Premiéra v ČR:
1. 10. 2009
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
40 mil. USD
Tržby:
129,54 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Julie & Julia je dostupný s českými titulky

Powered byJustWatch