Diktátor

75%
Diktátor
Plakát traileru
Jmenuje se Aladdin a od smrti Kim Čong Ila je považován za posledního mohykána mezi diktátory. Komik a mystifikátor Sacha Baron Cohen si po kazašském Boratovi a rakouském Brunovi navlékl mužný plnovous a spolu s ním masku neomezeného vládce zemičky jménem Wadiya, kterou chce ze všech sil zachránit před demokracií. (oficiální text distributora)



Recenze: Diktátor

Kinobox.cz
90%

Protože mám rád humor, který se neomezuje jen proto, že by v opačném případě mohl někomu být proti srsti (například většině lidí). Je to hrozně příjemný pocit, sedět v kině plném filmoznalých lidí a slyšet, jak mají záchvaty smíchu, že pomalu nemůžou dýchat.


Brenan88
Brenan88
47 160 bodů
8
S každým dalším filmem Sacha Baron Cohen dokazuje,že nemá žádné hranice a nic mu není blízké. Diktátor je skvělou parodii na všechny rádoby hlavy státu,které si násilím podmanili lid. Humor je nekorektní a místy až temně černý. Všechno co je pro úzkoprsé lidi tabu zde Cohen bortí bez mrknutí oka.
Chrustyn
Chrustyn
43 674 bodů
8
Sacha Baron Cohen a jeho další alter ego. Tentokrát jako diktátor smyšlené země, který se po zradě ocitá opuštěný a zcela bez vousů v nekonečném New Yorku. Oproti Boratovi nebo Brunovi se tentokrát jedná o plnohodnotný film s příběhem a tak nás nečeká žádné šaškování s udivenými kolemjdoucími. Rozhodně však nechybí humor a to humor černý, rasistický, drsný, sexistický vlastně se tu zesměšňuje a uráží vše co jde. I když film stejně jako jeho předchůdci, trpí na hluchá a někdy i trapná místa, stále je tu dost výborných a možná i nezapomenutelných scén, které dokážou nahlas rozesmát (v mém případě se jedná o scénu s vrtulníkem a porod).
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
36 532 bodů
Velice povedená komedie na diktátorské téma. Trefně se tu strefuje snad do všeho co se dá. Místy i velmi odvážně. Jeden gag střídá druhý a tak nelze ani na chviličku odvrátit oči. Co se týče výpravy, ani zde nebylo nic ponecháno náhodě. Krátká stopáž je velice přínosem. Zbytečně se děj nenatahuje a nic se zároveň nepřepaluje. Není co dodat, tohle se prostě povedlo.

Dodatečné informace

Původní název:
The Dictator (více)
  • USA Diktátor
  • USA The Dictator
Premiéra v ČR:
17. 5. 2012
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Rozpočet:
65 mil. USD
Tržby:
179,38 mil. USD (celosvětově)
Knižní předloha:
Čeština:
Diktátor je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch