Diktátor

75%

Komentáře a recenze 69

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
S každým dalším filmem Sacha Baron Cohen dokazuje,že nemá žádné hranice a nic mu není blízké. Diktátor je skvělou parodii na všechny rádoby hlavy státu,které si násilím podmanili lid. Humor je nekorektní a místy až temně černý. Všechno co je pro úzkoprsé lidi tabu zde Cohen bortí bez mrknutí oka.
Pete69
Pete69
29 851 bodů
8.5
Komedie komedií.. vždy dám přednost české komedii, ale tohle je pro mě jedna z nejlepších nečeské tvorby.. Netypická komedie plná extrémů a temně černého humoru. Každý vtip nebude pro každého ,takže jsem se místy také nesmál. Celkově ale nemohu dát méně, než 85%.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 422 bodů
Velice povedená komedie na diktátorské téma. Trefně se tu strefuje snad do všeho co se dá. Místy i velmi odvážně. Jeden gag střídá druhý a tak nelze ani na chviličku odvrátit oči. Co se týče výpravy, ani zde nebylo nic ponecháno náhodě. Krátká stopáž je velice přínosem. Zbytečně se děj nenatahuje a nic se zároveň nepřepaluje. Není co dodat, tohle se prostě povedlo.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 280 bodů
8
Chaplinův Diktátor pro jednadvacáté století? V důsledku spíš ne. To ale nevadí. Nejobyčejnější, divácky nejvděčnější a nejvstřícnější, ale rozhodně nejlepší Cohenovo alter ego (Aliho G moc neznám). Právě posun k "obyčejné komedii" tomu dost prospívá. Přesto Aladin tvoří s Boratem a Brunem kompaktní trilogii.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Je to nářez. Rozhodně to bude chtít další zhlédnutí (a nejen jedno), protože všechny ty narážky a odkazy, které kolem mě prosvištěly, prostě nešlo najednou pobrat. Po Boratovi se ale Aladdin pravděpodobně stane mým nejoblíbenějším Cohenovým alteregem. 8/10
lamps
lamps
15 156 bodů
7.5
Konečně se zase Cohen předvedl v tom nejlepším možném světle. Jeho Diktátor se sice obsahově nijak neliší od buranského reportéra Borata, ale přeci je na tom vidět, že Sacha je zase o krok ve předu, ví co chce a celou dobu si za tím cílevědomě jde. Navíc s mohutným plnovousem a neomezenou mocí mu to svědčí ještě více než s kazašskou vlaječkou nebo přihřátým oblečkem, humor už není stočený výhradně na oplzlé nebo vyloženě kontroverzní náměty a přítomnost několika hereckých hvězd sama o sobě svědčí o tom, že Aladeen bude mnohem přístupnější a promyšlenější než všechny předešlé Cohenovy postavy dohromady. Film má sice svá slabší místa a některé fórky působí trochu rozpačitým dojmem, ale veskrze se jedná o přesně odměřenou, svižnou a nápaditou satiru, nad jejímž myšlenkovým základem je lepší vůbec nepřemýšlet a místo toho se jen nechat unášet na vlně specifického Cohenova humoru, kterého si užijete opravdu do sytosti. Po tragickém Brunovi jsem nic moc nečekal, ale o to víc mě dokázal Diktátor pobavit a odreagovat...
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6
Nějak jsem čekal že se ještě něco přihodí a konec přišel tak rychle. Vlezlý humor byl místama opravdu vtipný a docela drzý. Film je trochu vláčnější a určitě by mu dopomohlo více vtipných scén a situací.
JosefTomas
JosefTomas
9 025 bodů
7.5
Fajn oddechovka se Sacha Baronem. Perfektní scénář, výborní herci, prostě krása.
kedl
kedl
6 380 bodů
6.5
Nevtipně vtipná hovadina, která si utahuje úplně ze všeho, podobně jako Bruna a Borat. U Borata to bylo ještě v rámci snesitelnosti a vtipnosti Ok, ale Bruno a Diktátor jsou až moc satiristicky nesnesitelný.
Standa.
Standa.
6 180 bodů
7.5
Nelítostná smršť vulgarismů, nechutností, rasismu a hlášek, ano, hlavně těch hlášek, kterých opravdu nebylo málo. Film, jako takový má trošku slabší zápletku, ale všechno to doprovázejí vtipné hlášky a situace. Určitě bych to nedoporučoval lidem se slabým žaludkem a přemoudřelým intelektuálům. Diktátor se mi líbil víc, než Ali G, Borat i Bruno.