Who Is America?

79%
Who Is America?

Jedná se o satirický seriál komika Sachy Barona Cohena, s nímž se po více než deseti letech vrací k televizní tvorbě. Sedm půlhodinových epizod představí různorodé jednotlivce, od nechvalně známých až po zcela neznámé napříč politickým a kulturním spektrem, kteří obývají tuto unikátní zemi.(HBO Europe)





Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8.5
Po třech epizodách držím hodnocení na slušných 80%. V prvním dílu se Sacha ještě trochu hledal,ale v tom druhém to už rozbalil na plno a já se mohl smíchy počůrat. Bohužel třetí epizoda v kvalitě opět trochu klesla. Škoda,že je to zatím tak kvalitně nevyrovnané,protože to má obrovský potenciál a to díky hlavně natvrdlým amíkům,kteří Cohenovi hodně usnadňují práci. Uvidím co přinesou další epizody,ale zatím jsem hodně spokojený.
MajklCZsk
MajklCZsk
2 369 bodů
8
Miluji ten drzí Cohenův humor. Dělí ho jen tenký led mezi brilantností a trapností. Od každého druhu humoru si bere kousek a zcela ho využívá ve svůj prospěch. Sacha Baron Cohen se především ukazuje jako mistrný manipulátor, který vás dokáže naprosto omámit. Dokáže na vás mluvit nějakými slovy, kterým však vzápětí změní význam pouhopouhou větnou skladbou, neopatrný ,,host" pak se nechá nachytat, díky čemuž vznikají natolik výborné komické pasáže. Přes svou humornou stránku je ovšem Who is America? mrazivou tragédií. Ukazuje, že něco takového se skutečně děje. Že takoví lidé existují. Že je spousta Amíků fašistických, nebo naopak směšně liberálních. Že se spousta lidí nechá lacino zaplatit a pak svou tvář nastrčí úplně kamkoliv. Cohenova show, která je dělána na principu, kdy Sacha hraje někoho v přestrojení a zve si hosty, jenž si myslí, že se jedná o reálný pořád, je především kulturně-antopologickou sondou do nitra lidu za Velkou louží. Ovšem pozor! To, že se pořád odehrává v USA, neznamená, že se totéž neděje u nás. Díky svému tématu je totiž Who is America aktuální všude na světě.


Dodatečné informace

Původní název:
Who Is America? (více)
  • USA Who Is America?
Země původu:
USA