Jaroslav Kučera (II)

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Jaroslav Kučera (II)
Jaroslav Kučera (II)

U filmu začínal jako dětský herec, počátkem 80. let pracoval jako asistent produkce v redakci tělovýchovy a motorismu Československé televize, posléze absolvoval obor filmové a televizní produkce na pražské FAMU (1983-1987). V letech 1988-1991 pracoval ve Filmovém studiu Barrandov nejdříve jako zástupce vedoucího výroby, posléze jako vedoucí výroby. Posléze pracoval jako vedoucí produkce pro nejrůznější společnosti (Etamp film, Balzer International Films, Prague International Film, Česká televize...), podílel se na řadě prestižních projektů, mj. jako vedoucí produkce v ČR na velkofilmu Mission: Impossible režiséra Briana De Palmy. Od roku 1999 pracuje v České televizi, nejdříve jako šéfproducent uměleckých pořadů (1999-2000), poté producent hrané tvorby, od května 2002 v pozici šéfproducenta ČT.

Je synem Jaroslava Kučery (1933-1982), vedoucího výroby Filmového studia Barrandov a jednoho z šéfů tvůrčí skupiny Juráček-Kučera, a filmové produkční Evy Kučerové, roz. Drbohlavové (* 1937).

Narození:
9. 2. 1963
Praha

Znáte z


Jaroslav Kučera (II): Filmy a pořady 196