Pátek čtrnáctého

65%
Jedná se o vyprávění události, která začne téměř nevinně, ale její vyústění je tragické... Příběh začíná schůzkou dvou mladých lidí ve sklepních prostorách předměstského domu. Koketní a nudící se dívka, nevybírající si příliš mezi svými milenci, vyvolá svojí nečekanou odmítavostí u svého protějšku nevypočitatelnou reakci. Nejen, že chlapec dívku znásilní, ale v obavě před prozrazením a postihem, kterým mu dívka vyhrožuje, ji několikrát uhodí a zabije. Toto vše vidí malý kluk, který bloumá prázdninově opuštěným dvorem a stane se tak pro vraha nepohodlným a nebezpečným svědkem. Celý zbytek příběhu má proto své těžiště v psychologickém a později i fyzickém "souboji" těchto dvou nerovných protivníků, kteří ani vlastně protivníky nejsou... Je to příběh o vině a trestu, ale současně i příběh o zvláštním přátelství a věrnosti.



Pete69
Pete69
29 898 bodů
6
televizní film, který neurazí, ale rozhodně ničím nenadchne. Je v něm pár tehdy začínajících herců, ze kterých jsou nyní stálice českých pláten. Krásně je vidět, že některé dřevo i když otesáš, ošleháš ho několika vráskami a troškou šedi do vousů, stejně je z něj podobné dřevo, i když hraje skoro všude. U někoho zase viditelný progres.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
6
Na české poměry celkem slušná krimi podívaná s dobrými hereckými výkony a dobrou kamerou, ale občas jsem se nudil, protože zde byl dobrej začátek, pak se dlouho nic nedělo a pak přišel dost dobrej konec.

Dodatečné informace

Původní název:
Pátek ctrnáctého (více)
  • Česká republika Pátek čtrnáctého
  • Česká republika Pátek ctrnáctého
Země původu:
Česká republika, Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění