Články

Nejnovější články

  1. Katka si  myslí na Oscara!
    Filmy19. 1. 2010
    Katka si myslí na Oscara!

    Režisérka Helena Třeštíková, jediná česká držitelka Evropské filmové ceny, uvede příští měsíc do českých kin další ze svých dechberoucích časosběrných dokumentů - příběh drogově závislé Katky.

  2. Recenze: Nějak se to komplikuje
    Recenze19. 1. 2010
    Recenze: Nějak se to komplikuje

    Jane (Meryl Streepová) už není nejmladší. Má tři velké děti a před devíti lety se rozvedla s Jakem. Jake (Alec Baldwin) má novou mladou ženu, se kterou si moc nerozumí. Jednoho dne se víceméně náhodou Jane s Jakem sejdou v hotelu a skončí spolu v posteli.

  3. První fotky z očekávaných Predators!
    Filmy19. 1. 2010
    První fotky z očekávaných Predators!

    Byla to cesta z vrcholu na dno. Predátoři si to ve filmovém světě nemohli otevřít lépe - John McTiernan zažíval vrcholné období a na filmech Arnolda Schwarzeneggera se nešetřilo. Jenže pak se to nějak zvrtlo a ikoně se na filmovém plátně přestalo dařit.

  4. Nejlepší kraťas dostane pět tisíc euro!
    Festivaly a ceny18. 1. 2010
    Nejlepší kraťas dostane pět tisíc euro!

    Od 20. do 24. ledna proběhne v pražském kině Světozor už 5. ročník Festivalu krátkých filmů Praha, který ve třech soutěžních a devíti nesoutěžních kategoriích představí výběr toho nejlepšího za uplynulý rok. Držitel Hlavní ceny obdrží i šek na 5000 euro.

  5. Recenze: Čtvrtý druh
    Recenze18. 1. 2010
    Recenze: Čtvrtý druh

    V roce 2000 došlo v městečku Nome na Aljašce k nevysvětlitelným dramatickým událostem, pravděpodobně souvisejícím s mimozemskou aktivitou. Až nyní můžete spatřit odtajněné materiály a jejich rekonstrukci v tomto filmu!

  6. Zemřela Sylva Langová,  partnerka Oldřicha Nového
    Filmy18. 1. 2010
    Zemřela Sylva Langová, partnerka Oldřicha Nového

    V pátek 15. ledna zemřela v Londýně ve věku 88 let po dlouhé nemoci britská herečka českého původu Sylva Langová-Williams. Neobyčejně půvabná a šarmantní dáma, které český film ovšem nabídl jen pouhé dvě velké role.

  7. Zlaté glóby 2010: Výsledky
    Filmy18. 1. 2010
    Zlaté glóby 2010: Výsledky

    Sál plný hvězd, moderující Ricky Gervais (který černým humorem nejednou zaskočil své posluchače) a napětí, kdo si odnese patřičná ocenění. Na některých postech vládlo překvapení, jinde se šlo na jistotu a byly tak posíleny Oscarové šance.

  8. Sobota 6.2.na ČT2: Nominační sci-fi ovládne Budař
    Téma17. 1. 2010
    Sobota 6.2.na ČT2: Nominační sci-fi ovládne Budař

    Moderátorem nominačního večera Českého lva, který v přímém přenosu odvysílá 6. února 2010 program ČT2, bude čtyřnásobný držitel této ceny Jan Budař. Proč? A co na nás s režisérem Petrem Vachlerem chystají tentokrát?

  9. Avatar triumfoval na Critics´ Choice Awards
    Filmy16. 1. 2010
    Avatar triumfoval na Critics´ Choice Awards

    Dnes večer se budou rozdávat Zlaté Glóby a jak bývá zvykem, den před touto událostí rozdají své ceny filmoví kritici. Podle předpokladů úřadoval Avatar.

  10. Slovenské nebe i peklo míří na českou zem
    Filmy16. 1. 2010
    Slovenské nebe i peklo míří na českou zem

    Baletce Zuzaně Kánocz se podvrtnul nejen kotník, ale celý dosavadní život... Koprodukční drama Nebe, peklo... zem režisérky Laury Sivákové se devět měsíců po slovenské premiéře chystá i do českých kin.

  11. Českým filmem dvacetiletí je...
    Filmy16. 1. 2010
    Českým filmem dvacetiletí je...

    Vyberte český film dvacetiletí, najděte nejlepší českou sci-fi/fantasy všech dob, dejte hlas svému nejoblíbenějšímu českému herci a herečce! A vyhrajte!

  12. První detaily o pátém Indiana Jonesovi!
    Filmy15. 1. 2010
    První detaily o pátém Indiana Jonesovi!

    Na čtvrtý díl se čekalo téměř dvacet let. O pětce se začalo mluvit týden po premiéře Křišťálové lebky. Podobné "zaručené informace" po premiérách jsou nicméně obvyklé, aby studio zvýšilo zájem o svou novinku. Přesto se zdá, že na pátého Indiana Jonese skutečně dojde.

  13. Michael C. Hall bojuje s rakovinou
    Filmy14. 1. 2010
    Michael C. Hall bojuje s rakovinou

    Oblíbený herec, který v populárním seriálu Dexter ztvárnil charismatického vraha miamské policie, tuto středu oznámil médiím, že se potýká s rakovinou.

  14. Pankáčský rebel překvapil dospělým filmem
    Filmy14. 1. 2010
    Pankáčský rebel překvapil dospělým filmem

    Český film vstoupil do roku 2010 pěkně zostra. Režisér Radim Špaček, scenárista Ondřej Štindl a herec Ondřej Malý stvořili jednoho z nejodpornějších záporáků v dějinách tuzemské kinematografie - v thrilleru Pouta, který do českých kin dorazí 4. února.

  15. Na Barrandově oslavili narozeniny rekordem!
    Filmy13. 1. 2010
    Na Barrandově oslavili narozeniny rekordem!

    Televize Barrandov oslavila svoje první narozeniny rekordní sledovaností. Pořad O lásce politiků z cyklu České milování sledovalo 284 tisíc diváků. Pátá nejsledovanější televizní stanice u nás neskrývá spokojenost se svým dosavadním fungováním a míří ještě výš.