Nejextrémnější film o vraždícím maniakovi se blíží. Trailer slibuje horor jako žádný jiný

Nejextrémnější film o vraždícím maniakovi se blíží. Trailer slibuje horor jako žádný jiný
In a Violent Nature | IFC Films
Na celovečerním formátu debutující kanadský režisér Chris Nash spojil tři základní inspirace – krásnou i tajuplnou flóru své země, tradiční vyvražďovací horory a Strom života od Terrence Malicka – do příběhu, kde slova zanikají na úkor kochání se neproniknutelným prostředím, výkřiků překvapených obětí a také nervózního očekávání, co poeticky vykračující a drasticky konající vrah provede příště.
In a Violent Nature
In a Violent Nature
56%
Zatímco první teaser trailer nastínil subjektivní koncept, kdy kamera zádumčivě sleduje mlčenlivého antagonistu na rutinním lovu, delší ukázka od společnosti IFC Midnights zaručuje i klasičtější propriety. Materiál sice zůstává nezvykle rozjimající, ale do nekonečných procházek se ozývají také historky teenagerů, kteří si u táboráku vypráví o dávných lokálních masakrech. Slow Cinema se před očima prolíná s konceptem Pátku třináctého a utváří horor, jehož originalitu si zahraniční recenzenti dosud považují. Na Rotten Tomatoes je pozitivních 95 % z devětatřiceti recenzí, snímek se sympaticky uvedl na festivalu Sundance a od konce března šel do menší hrstky amerických kin. V blízké době se objeví na streamovací službě Shudder.
In a Violent Nature: 2. trailer | IFC Films
Podle traileru a dosavadních ohlasů budou hororoví fanoušci spokojení. Nash sice procvičuje své umělecké svaly, ale maskovaný hromotluk na lesní obchůzce netrhá fialky, nýbrž spíš končetiny. V poněkud obráceném schématu bychom tudíž měli dostat násilnou žánrovku s několika okamžitě pověstnými scénami. Kladné postavy se ocitnou v prostředí, které je zároveň doménou vraždícího a zřejmě zpola nadpřirozeného individua. Podle recenze webu ScreenRant budeme v některých chvílích nervózně vyhlížet stín v rohu každého záběru.
In a Violent Nature se stále jeví jako pozoruhodná kombinace arthouse filmu a jakýchsi mytologicky formovaných lokálních strašáků s mainstreamovým potenciálem. Greg McLean podobně satirizoval australskou pustinu v sérii Wolf Creek, kde řádí hláškující nelítostný vidlák. Nashův výlet do lesů opředených pověstmi o bigfootech přivádí ještě tajemnější maskovanou zlobu a mnozí se shodují, že Michael Myers či Jason Vorhees právě nalezli dalšího šílence do své morbidní party. Podobně jako další trendující levné horory z poslední doby Late Night with the Devil nebo Zlo si umí počkat, také In a Violent Nature přináší svěží vítr do svého hororového subžánru, jenž přitom patří k těm vůbec nejvyždímanějším.
Podívejte se na žebříček nejlépe hodnocených hororů podle uživatelů a uživatelek Kinoboxu.
Zdroj: Kinobox, Shudder